Не плюйте толкова Триото, това са едни от най-топлещите машини - средния/високия им клас. (Нокрията - отделно). Има жилища/офиси на шумни улици, където са оптимален вариант цена/качетво/производителност/безпроблемност.
п.с. Аз на мойте им викам “железните”, точно защото знам какво могат.
Абсолютно си заслужават плюенето. 20г. никакво развитие. Даже деградация. Стават за духалки, нищо повече.
Малко пресилено казано, това са едни от най-сполучливите и безпроблемни климатици. Топлят и охлаждат, изразходват малко енергия, рядко дават проблеми, доста се продават и на всяка фасада на сграда има доста бройки. По тази логика, моделът на митсубиши хеви смарт плюс и мидеа бриизлес с идентични шумни показатели, децибели, пак ли са духалки и други марки,които няма да ги изреждам?
Разбирам да нямам едно такова "съкровище" да вярвам на приказки. За Хеви и Мидея няма да разводняваме излишно. Има си теми за моделите.
Две спални.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
-охлаждане
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 16 м2 / 18 м3 височина 2,55м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); 7 камерна с троен стъклопакет 46мм
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 6 м2 / 8 м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; юго-запад / изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa; 2ри
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- спални
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? -20 см на фасадата вата
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - тв
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - нямам лимит важно е да са ефективни и надежни изключвам тези по 5-6к лв. Търси се най-доброто съотношение цена качество към днешна дата.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Очаквам за климата в София да охлажда винаги освен ако няма някакви апокалиптични явления
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. Нямам схема правоъгълни спални близки до квадрат. Особеност е че климатиците имат предварително прекарани тръби с път около 9-10 метра м/у вътрешно/външно тяло.
11. ПС Преди по-малко 2 години ни бяха монтирани MHI Diamond който скърца малко при пускане/спиране но работи на пушка и ME LN25VGV който в момента чака за ремонт.
Този пост е редактиран от Кирил Ранчев; 30-08-24 в 01:22.
Daikin FTXM20A~RXM20A BluEvolution Perfera
Aleksandars
Благодаря за отговора , и да нямам против но не съм техник мога да опиша проблема. 80% работи 20% не работи като понякога има индикация че не работи като мига лампата понякога просто не духа студено. Само 1 път мисля един от първите когато не работи беше обледенено вътрешното тяло до такава степен че имаше и 2 пръста лед върху филтрите(не можеха да се извадят). Тогава се обадихме и докато се наканят да дойдат той вече си работеше нормално и нищо не направиха. Сега последно като идва техник ни светна че дори грешките се виждат от приложениетоАз не го ползвам изобщо и не ми е хрумвало дори, но първия техник както и да е здраве да е. Грешката е на снимката.
Google казва:
![]()
Здравейте,от много чете и ходене по магазини главата ми лудна,та направо на въпроса.За стая 24м2/60м3 западно изложение,вата на тавана,нова дограма,искам да сложа Mitsubishi Heavy Industries Diamond SRK25ZSX-WB/ SRC25ZSX-W, 9 000 BTU ще се ползва за охлаждане и за отопление.Избора ми подходящ ли ще е.Приемам и други предложения в този ценови диапазон
Здравейте, моля за мнението на специалистите във форума дали в ценовият клас до 2200 лева с включен монтаж, има алтернатива на MHI Premium, като тишина и безпроблемна работа.
Здравейте. Търся препоръки за 3 климатизатора за всезонна употреба, за апартамент в гр. Бургас, 3 етаж (висок първи жилищен). 2,7м височина на помещенията. Нова ΠBЦ дограма, тpoeн cтъĸлoпaĸeт, северозападно изложение.
Хол/кухня 33м2 (5м2 прозорец/врата) - фурна, микровълнова, миялна, котлон, хладилник side-by-side, вграден кафеавтомат, аспиратор, тв
Спалня 17,5м2 (4м2 прозорец/врата) - тв, лаптоп
Детска 14,5м2 (3м2 прозорец) - тв, лаптоп
Бюджет- около 5,500лв без монтаж
Има предварително изграден тръбен път, около 9м е за най-отдалеченото вътрешно тяло (детска), 6м (спалня) и 5м за хол
Midea AGN-12N8D1 Xtreme Heat Nordic
Hitachi RAK‐VJ35PHAE/RAC‐VJ35PHAE airHome 600
Panasonic KIT-TZ35-ZKE