Водя се по дадените в сайтовете на търговците характеристики и по брошурите на моделите, гледам да отговаря това което им дават като препоръчана кубатура която могат да стоплят, на кубатурата която имам. Иначе изолацията е наистина много добра, топлото се задържа. стените са зид 25 см тухла, 10 см външа изолация, вътрешна изолация вата и гипсокартон, долния етаж се обитава, дограмата е 7 камерна, троен стъклопакет "Кьомерлинг". Тавана също има много добра изолация, вътрешна и външна. Мисълта ми е ако работата им реално си отговаря на това което им дават като показатели. Дали ще имам нужда от "Нордика", ако е по-здрав модел и ако няма да харчи повече от ASYG12KGTF при тези условия съм склонен да взема Нордик. Ако пък няма да усетя разлика в топленето между двата, може би ASYG12KGTF ще е по-икономичен и по-тих вариант. Мицубишито знам че е добро, не знам дали ще има значение, че му дават по-малко отдавана мощност в KW при същата консумация, това което отговаря на тези показатели от мицубиши ми е скъпо. Затова разчитам на реално мнение, да не се залъгвам с показатели, и събирам мнение за качеството на машините.