Страница 69 от 100 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 1496
Like Tree621Одобрявам

Избор на климатизатор '2024 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2024

Отговор: Избор на климатизатор '2024 година

Здравейте, моля за препоръки за подходящ уред. Благодаря предварително за съдействието!

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? И за двете.
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; приблизително 20 кв. м, и 52 куб. м.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); Дограма 76 мм ПВЦ, троен стъклопакет - високоенерг. (запад), троен стъпклопакет нискоемис. (север).
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 3,6 кв. м. запад и 3.1 кв. м север
    · изложение нa пoмeщeниeтo; запад/север
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 3-ти от 7 етажа.
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; Всекидневна с кухня. Понякога се ползва и за спалня.
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лято 26-28, зима 22-24 градуса.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Външна изолация на фасадата 15 см.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Кухненски уреди, телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 2500-3000 лв. с вкл. монтаж.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Отопление през цялата зима. Охлаждане при над 30 гр. лятото.
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    https://www.dropbox.com/scl/fi/mzw3059gegzu4wuwy2qfc/Setcom1.jpg?rlkey=8p8jcyfcscb7x6rjuw3lly6x8&st=rziee6e4&dl=0

Важно е да работи тихо, както вътрешното, така и външното тяло. Без много пукане, съскане, фучене или др.

2.  

3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Alpin Yuka ASV-25YTZ
    Ivo7337 одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ivo7337 Виж публикацията

8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - Може би до 1800 лв. с монтаж.

Също така не желая да бъдат затваряни врати(както и до сега) , спалнята ще е постоянно отворена посока антрето по схемата.
    За момента единствено съм се насочил към:
    Инверторен климатик Mitsubishi Heavy Industries Premium SRK20ZS / SRC20ZS-W, 7000 BTU, клас A+++
    Бих се радвал и на евентуално малко по-евтин климатик , но не с голям компромис на качеството.
    Като цяло сте се насочили добре.
    другият вариант е 07КМ ако ви понасят като комфорт в другите стаи (казвам го като нещо което очевидно имате и му знаете дертовете)
    Ivo7337 одобрява това.

5. Novice
    Тук е от
    Aug 2024

Ами честно казано съм доста доволен и изумен от тях , но ми се искаше да е една идея по-висок клас , тъй като плановете са да е детска стая.

6. Novice
    Тук е от
    Aug 2024

Здравейте, моля за съвет за климатик и дали 1 или 2броя?

1.жилищно
    2.за двете- основно отопление, но и охлаждане при много високи температури
    3.по-долу съм дал размери, стените са високи около 2.50м, дограмата е пвц двоен стъклопакет, изложение на изток,
    един етаж от къща, стая1 е кухня и всекидевна, там се седи основно, стая2 е спалня
    4.София
    5.предполагам около 24градуса
    6.стените са от тухла, няма изолация
    7.в стая 1 има печки, пералня, хладилник, тв; в стая2 има телевизор
    8.до 2000лв с монтаж, като ако много си заслужава може би бих се напънал до 2500лв
    10.

Според вас как е по-добре: в двете стаи по климатик или само 1брой 12000 който да е в стая1 насочен към коридора и стая2?

Гледам в емаг с монтаж Star-Light ACT-12TSWF за 1000лв, дали би ми свършил работа?

7. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ivo7337 Виж публикацията
    Ами честно казано съм доста доволен и изумен от тях , но ми се искаше да е една идея по-висок клас , тъй като плановете са да е детска стая.
    Другата спалня колко е голяма?
    След КМ следва КГ, но е малко над бюджета, и под 0 навън си вдига минимума на 400Вт
    Под по-висок клас какво се има предвид? Ефективност? Някакви екстри? Шум?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от zdraveite Виж публикацията

1.жилищно
    3.по-долу съм дал размери, стените са високи около 2.50м, дограмата е пвц двоен стъклопакет, изложение на изток,
    един етаж от къща, стая1 е кухня и всекидевна, там се седи основно, стая2 е спалня
    4.София
    8.до 2000лв с монтаж, като ако много си заслужава може би бих се напънал до 2500лв
    10.

Според вас как е по-добре: в двете стаи по климатик или само 1брой 12000 който да е в стая1 насочен към коридора и стая2?

Гледам в емаг с монтаж Star-Light ACT-12TSWF за 1000лв, дали би ми свършил работа?
    Два е по-добре от един, но бюджета е крайно ограничаващ за два.
    Ако е един ще стане Midea Oasis Plus Nordic MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW
    Ако са два Midea Breezeless E CB1-09HRFN8-I(B)
    Този пост е редактиран от zillion; 19-08-24 в 20:11.

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Aug 2024

[QUOTE=zillion;1073767]Другата спалня колко е голяма?
    След КМ следва КГ, но е малко над бюджета, и под 0 навън си вдига минимума на 400Вт
    Под по-висок клас какво се има предвид? Ефективност? Някакви екстри? Шум?

Другата спалня е 16кв. За жалост това е макс бюджета.
    А под по-висок клас имах предвид - доказан модел/ефективност при минусови температури/качество на изработка. От екстри нямам нужда

10. Novice
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от strelecaaa Виж публикацията
    Здравейте, в процес на основен ремонт на жилището сме (всичко от нулата) и в момента сме на етап отопление и много бих се радвал на малко помощ от вас в избора ни.

Спрял съм се на подови климатици за цялото жилище (общо пет стаи, кухня, коридор), като това, което съм набелязал са две мулти-сплит системи (от север и юг) с по две вътрешни тела и едно самостоятелно тяло за хола.
    Най-вероятно вратата на хола и/или едната спалня ще седи отворена, за да ходи топлина към коридора, както и вратата между кухнята и трапезарията, за да влиза някаква топлина/хлад в кухнята, когато е нужно.

А това са отговорите на въпросите:
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa - жилищно (апартамент)
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - отопление и охлаждане на целия апартамент, цяло сезонно.
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - показани са на прикачения чертеж.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ΠBЦ, тpoeн cтъĸлoпaĸeт, К/Б/Ч, 44мм;
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - не мога да кажа в момента, но са стандартни, не са френски. (между 3 - 3.5 кв.м)
    · изложение нa пoмeщeниeтo - юг/север
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти) - среден апартамент, първи етаж. Под жилището има гаражи, под гаражите има мази.
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н - две спални, хол, офис, трапезария, кухня.
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - гр.Видин
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - говоря наизуст, но 22 - 24°C през лятото и приблизително толкова зимата.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - 10см изолация на всички тавани с минерална вата. Скоро ще бъде положена и външна изолация - 10см стиропор
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - за сега не, но ще има стандартните уреди за всяко от помещенията.
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - 15 - 17000лв с монтажа.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - това ще е единственият начин на отопление/охлаждане в жилището, тоест на всякакви.
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - не успях да прикача чертежа (на pdf е), заради това го качих на google drive -> https://drive.google.com/file/d/1T0c...Ht7xS4IqI/view

Допълнителна информация:
    Харесал съм марките Тошиба и Дайкин, заради опцията им "топъл под", тъй като съм на първи жилищен етаж и очаквам пода да е по-студен.
    Бих комбинирал и двете марки, или пък само едната, като нямам претенции и да е трета марка, ако ме посъветвате с такава.
    Това са по-конкретните модели, които обмислям:

Единичен сплит - TOSHIBA RAS-B13J2FVG-E1/RAS-B13J2AVSG-E
    Двоен сплит - TOSHIBA
    ВЪНШНО ТЯЛО – RAS-3M26U2AVG-E/RAS3M26G3AVG – 1 бр, ВЪТРЕШНО ТЯЛО ПОДОВ ТИП – RAS-B13J2FVG-E– 2 бр
    ВЪНШНО ТЯЛО – RAS-2M18U2AVG-E/RAS-2M18G3AVG – 1 бр, ВЪТРЕШНО ТЯЛО – ПОДОВ ТИП RAS-B10J2FVG-E– 2 бр

Единичен сплит - DAIKIN - FVXM35A9 / RXM35R9
    ВЪНШНО ТЯЛО – 3MXM68A9 – 1 бр, ВЪТРЕШНО ТЯЛО ПОДОВ ТИП – FVXM35A– 2 бр
    ВЪНШНО ТЯЛО – 2MXM50A – 1 бр, ВЪТРЕШНО ТЯЛО ПОДОВ ТИП – FVXM25A– 2 бр

Благодаря ви много, за отделеното време!
    Репоствам, че остана малко по-назад в темата

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от Dundee Виж публикацията
    приблизително 20 кв. м, и 52 куб. м.
    2500-3000 лв. с вкл. монтаж.
    Важно е да работи тихо, както вътрешното, така и външното тяло. Без много пукане, съскане, фучене или др.
    Daikin Perfera FTXM20A+RXM20A

12. Novice
    Тук е от
    Aug 2024

1.жилищно
    4.София
    10.

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    Два е по-добре от един, но бюджета е крайно ограничаващ за два.
    Ако е един ще стане Midea Oasis Plus Nordic MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW
    Ако са два Midea Breezeless E CB1-09HRFN8-I(B)
    Ако вдигна бюджета на 4000лв, какво бихте предложили, дали би бил достатъчен за 2броя подходящи? И като цяло колко пари ще ми трябват за 2броя качествени климатика за дадената цел?

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Ако вдигна бюджета на 4000лв, какво бихте предложили, дали би бил достатъчен за 2броя подходящи? И като цяло колко пари ще ми трябват за 2броя качествени климатика за дадената цел?
    2бр. Daikin Siesta ATXF20E+ARXF20E

14.  

15. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Ivanskin Виж публикацията
    2бр. Daikin Siesta ATXF20E+ARXF20E
    Сигурен ли си, че тaзи Siesta / сенсира няма да се спуква от дефрости?
    Аз не бих експериментирал с тях щом основно му трябват за отопление.
    Този пост е редактиран от bobivg; 20-08-24 в 16:24.

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Сигурен ли си, че тези Siesta / сенсира няма да се спуква от дефрости?
    Аз не бих експериментирал с тях щом основно му трябват за отопление.
    Помещенията са малки и височината само 2.5м, и ще е по-добре от предложените по горе Midea Breezeless E CB1-09HRFN8-I(B)
    Варианта с Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W PREMIUM е на доста по-висока цена.
    Midea Xtreme Heat Nordic AGN-09N8D1-IH е около 1300 в момента и е много добър вариант.

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Ivanskin Виж публикацията
    Помещенията са малки и височината само 2.5м, и ще е по-добре от предложените по горе Midea Breezeless E CB1-09HRFN8-I(B)
    Варианта с Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W PREMIUM е на доста по-висока цена.
    Midea Xtreme Heat Nordic AGN-09N8D1-IH е около 1300 в момента и е много добър вариант.
    И ако почне да пуска дефрости по часовник на 45мин каквито са оплакваната от сенсира (а то си е същото) и не вярвам да са барнали алгоритъма за дефрост с какво точно ще е по-добро. Аз не знам с какво точно се занимаваш и какви наблюдения имаш върху климатиците, но доста клиенти са намразвали марката само защото са им продали сенсира за отопление и не щат повече да чуят за Дайкин.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    И ако почне да пуска дефрости по часовник на 45мин каквито са оплакваната от сенсира (а то си е същото) и не вярвам да са барнали алгоритъма за дефрост с какво точно ще е по-добро. Аз не знам с какво точно се занимаваш и какви наблюдения имаш върху климатиците, но доста клиенти са намразвали марката само защото са им продали сенсира за отопление и не щат повече да чуят за Дайкин.
    Родителите ми ползват Sensira(мисля че беше FTXC35B), не са имали проблеми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 69 от 100 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2023 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 17:04
  2. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе