Mitsubishi Heavy Industries SCM45ZS-W + SRK20ZS-W + SRK20ZS-W
Toshiba RAS-2M18G3AVG-E + RAS-B10E2KVG-E + RAS-B10E2KVG-E
Привет и за много години!
Търся висок клас климатици за ново жилище.
Жилището е в сивата част, около него защриховани са съседните апартаменти. Намира се в нова сграда на 11 етажа, среден 4-ти етаж, с добра изолоация и висок клас дограма, Бургас. Все още необитаема. Апартаментът на схемата се вижда, че е вътрешен (всъщност това са слети два по-малки двустайни апартаменти), няма външни стени, завършва с балкони, и се очаква да е доста топъл и изолиран.
Климатик се търси за всекидневната (24.3 кв.м.), свързана без врата с коридорна част, която е общо около 14кв.м, така, че стават почти 40кв.м. отопляема площ. Височината е 2.70, таванът е с гипскартон. Изложението е запад-югозапад.
Ще се използва основно за отопление, като зимата сме свикнали да поддържаме температура 20-23 градуса, и за охлаждане през лятото. Не сме от студенолюбивите и през лятото рядко сваляме под 25-26 градуса.
Електрически уреди - хладилник, фурна, плот, телевизор.
Има два варианта. Първият е стенен монтаж. над холовата гарнитура, друго място няма. Вторият е подов, но поради липса на място, вероятно ще отпадне. Все още остава вариант.
Бюджетът е възможно за най-доброто, надеждно, икономично. Оглеждам различни модели на Fujitsu и Mitsubishi.
Притеснен съм, че ще е над холовата гарнитура и ще духа на седналите отдолу. Вероятно шлюзите ще се насочват да духат напред, а не надолу.
Благодаря предварително за съветите!
П.С. Да допълня. Забравих да спомена двете спални, с общата тераса. Предполагам трябва да се търси тих модел. Жената досега не искаше климатик в спалня, точно заради шума и духането.
Този пост е редактиран от Georgepetrov137; 07-02-24 в 23:53.
Здравейте,
Имам нужда от съвет за избор на климатик мултисплит с три вътрешни тела.
Няма възможност за повече от едно външно тяло.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- охлаждане и отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo:
- спалня 14 кв.м, 35 куб.м
- всекидневна с кухненски бокс - 28.5 кв.м., 71 куб.м
- детска 12 кв.м, 30 куб.м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид):
Петкамерна ПВЦ дограма ALUPLAST ,троен стъклопакет КА/Б5/МФ 36 ММ с аргон.
ĸвaдpaтypa нa пpoзopците в спалнята: при външна стена 8 кв.м прозорец полуфренски- 4,5 кв.м,
ĸвaдpaтypa нa пpoзopците във всекидневната: при външна стена 9,5 кв.м. - прозорец с вратопрозорец полуфренски- 9 кв.м
ĸвaдpaтypa нa пpoзopците в детската: при външна стена 8 кв.м ,прозорец с вратопрозорец полуфренски- 6 кв.м,
· изложение нa трите пoмeщeния: Изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaта: 7ми етаж (предпоследен)
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeто: спалня ,всекидневна, детска
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeнието: апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
- гр. Стара Загора
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
- лято 24 градуса
- зима 22/24 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
- Външна изолация - 10см стиропор, Тавани-гипскартон с каменна вата 5 см,изцяло вътрешен апартамент
- В спалнята телевизор; във всекидневната - вграден хладилник и съдомиялна, фурна, котлони, аспиратор, микровълнова фурна, ТВ.
- В детската настолен компютър
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
- до 8000-10000 лв с монтажа. Основено изискване максимално тих и по възможност икономичен!
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
- лято: 40+ градуса
- зима: -10 градуса
Кооперацията е на 8 етажа.
Добро утро! За Georgepetrov137 ще предложа следните комбинации.
Mitsubishi Electric MSZ-LN35VG2W~MUZ-LN35VG2 + Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGK W/B/S~MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN + Mitsubishi Electric MXZ2F42VF в комбинация с два броя MSZ-EF25VGK W/B/S~MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN
Като втори вариант:
Daikin FTXJ35AW~RXJ35A Emura + Daikin FTXJ20AW~RXJ20A Emura + Daikin MXM50A в комбинация с два броя Daikin FTXJ20AW~RXJ20A Emura
Задължително условие е да се пуснат тръбните пътища предварително и всичко да стане както трябва.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 10-02-24 в 11:14.
Добро утро и благодаря. И аз се бях насочил предварително към същия модел, само че MSZ-LN35VGW / MUZ-LN35VG. Каква е разликата с предложеният от вас, който не го намирам никъде в български сайт. И би ли се справила 12-ка с около 40м2 площ, без да се мъчи и вее повече?
Аз съм изписал пълната сигнатура на модела.
Оглеждам се за климатик за спалнята.
Единственото, което е важно за мен е да е възможно най-тих. Вътрешното и външното тяло.
Лятото става топло сутрин и бих искал да понижава температурата с 3-4 градуса без да ме буди.
Климатикът ще е монтиран над леглото и насочен на горе въздушен поток е за предпочитане.
Също възможност за изключване на всякакви звукови индикации при включване ще са плюс
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? охлаждане
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 12 м2 / 30 м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); ПВЦ двоен КА + алуминиеви ролетни щори
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 6 м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; североизток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa; 5-ти от 8
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22/23
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - не
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - не
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - до 1600 лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - охлаждане 30
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Midea CB1-09HRFN8 (B) Breezeless E
AUX Q-PRO ASW-H09B7A4/AQAR3DI-C3
Daikin FTXC20D~RXC20D Sensira
dobodobo, като варианти може да разгледате следните модели:
Daikin 3MXM68A9 + FTXM35R Perfera + 2 бр. CTXM15R Perfera
MHI SCM60ZS-W + SRK35ZS-W Premium + 2 бр. SRK20ZS-W Premium
Toshiba 3M26G3AVG-E + RAS-B13E2KVG-E Yukai + 2 бр. RAS-B10E2KVG-E Yukai
Здравейте,
Моля за съвет за избор на климатик.
Става въпрос за всекидневна, 27 кв.м., стаята е изцяло вътрешна, с един двоен прозорец само и външна изолация.
Град София. ПВЦ дограма.
Климатикът ще се използва предимно за охлаждане и отопление в преходните месеци.
За основно отопление има ТЕЦ.
Все пак държа на това да е максимално тих климатикът. Бюджет 2000-2300. Бях се засилил към MHI ZS-W, но в темата за него прочетох доста негативни мнения. Пукал, пращял, он-оф често правил и т.н. А и доколкото знам е стар модел, едва ли няма нещо по-ново и добро.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Моля за съвет за избор между две машини за високостенен монтаж!
Банкя, нова кооперация в процес на вътрешно обзавеждане, всекидневна с кухня около 35 квадрата,
изолация външна, две външни стени с големи "модерни" прозорци от 30см от пода.
Тръбният път е положен от строителя и е под 3м - от стената до пода на прилежащата тераса.
Ще се ползва за отопление и охлаждане.
Съжалявам, но нямам повече данни, а и жилището не е мое.
Търси се максимален комфорт и нисък шум при работа. Wi-Fi не е задължителен.
Бюджет със стандартен монтаж макс 2800лв.
След оглед са предложили следните модели:
LG F12MT-NSM / F12MT-U24 Prestige Nordic WI-FI
Daikin FTXM35R/RXM35P Perfera - темата за него във форума е прочетена.
Може и някаква алтернатива, в този бюджет.
Благодаря предварително!
Много Благодаря за препоръката. Избрах този вариант:MHI SCM60ZS-W + SRK35ZS-W Premium + 2 бр. SRK20ZS-W Premium
Преди да го поръчам, мислите ли че MHI SCM60ZS-W е достатъчен да подържа тези три вътрешни тела? Ако е необходимо да премина на MHI SCM71ZS-W
Благодаря предварително за експертното мнение.