Страница 5 от 100 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 1496
Like Tree621Одобрявам

Избор на климатизатор '2024 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Избор на климатизатор '2024 година

Схема на разположение на стаите една спрямо друга? Ако са две машини, посочения бюджет за двете общо ли е или за всеки по отделно?

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Схема на разположение на стаите една спрямо друга? Ако са две машини, посочения бюджет за двете общо ли е или за всеки по отделно?

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
    За двете машини общо около 3200-3300 лв с монтажа.

Схема:

https://postimg.cc/LJ8F4gsv

4. Member
    Тук е от
    Jun 2006

2xGeneral Fujitsu ASHG07KMCE/AOHG07KMCC
    Или General Fujitsu ASHG07KMCE/AOHG07KMCC + General Fujitsu ASHG09KMCE/AOHG09KMCC с малко финансова клизма

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Да заложиш на модел от триото за спалня си чиста проба "наказание", ако спящия е чувствителен към шум. Другия въпрос е, че седмиците обикновено не са налични...
    Midea CB1-12HRFN8 (B) Breezeless E (1249 лв.) + Midea CB1-09HRFN8 (B) Breezeless E (1179 лв.)
    Daikin FTXC35D~RXC35D Sensira (1581 лв.) + Daikin FTXC20D~RXC20D Sensira (1344 лв.)
    Mitsubishi Electric MSZ-HR35VF (1549 лв.) + Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF (1449 лв.)
    AUX Q-PRO ASW-H12C5A4/AQAR3DI-B8 (1100 лв.) + AUX Q-PRO ASW-H09B7A4/AQAR3DI-C3 (1000 лв.)

GLARYS, rosswen и Palev харесват това.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Дразнят ме шумове. Но на охлаждане през нощта дори при моите условия най-ниската степен върши работа и практически не се чува (разликата с КГ е малка). На втора на отопление също се оказа, че макар да се чува звука не е кофти.
    Та за охлаждане не мисля, че тихата степен ще бъде проблем. А през деня няма такова значение ако си работи на втора.
    Не съм имал проблем с наличност когато ми трябваше, даже се оказа, че има поне два (вътрешното тяло беше натиснато с вилицата на мотокара и ходиха да вземат друго).
    Знам, че тук са недолюбвани като "много" шумни. На 3-4 степен съм съгласен, че е неприятно задълго. На 1 си е почти недоловимо. На втора е достатъчно "мек" звука за да не дразни.
    Като друг плюс - не се местят клапите при вкл/изкл на компресора.

Та това са моите мисли.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Да, разбирам те напълно. И ние сме монтирали в спални помещения такива машини. Но си имам едно наум, предвид факта, че вече не знам кой какво чува....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Вярвам ти и съм сигурен, че имаш причина да го кажеш.
    Аз го казвам като човек спящ на кгтБ. Което купих точно заради тихата степен на охлаждане за спане.
    След това се оказа, че и за отопление ще го ползвам като помощник на парното и се оказа, че и на втора се спи.
    Със сигурност има по-чувствителни от мен. За втора мога да се съглася на някого да не му харесва (при отопление не става на 1ва заради ниска мощност)
    Но за охлаждане на 1ва без да си мърда клапите (с всички ограничения на 1ва) не мисля, че е шумен определено.

Но определено ТИ имаш МНОГО повече опит с различни модели.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатизатор '2024 година

Извинявам се за офф-топика.
    Фуджицу вадят добри съотношения дебит/шум. Една тъпа междинна скорост между най-ниската и low, и могат да бъдат сред най-тихите. Как не го направиха на нито един от моделите си... Дори Нокрията, която е една шапка пари, стартира от 30+dB, при това на най-ниска степен.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Да заложиш на модел от триото за спалня си чиста проба "наказание", ако спящия е чувствителен към шум. Другия въпрос е, че седмиците обикновено не са налични...
    Midea CB1-12HRFN8 (B) Breezeless E (1249 лв.) + Midea CB1-09HRFN8 (B) Breezeless E (1179 лв.)
    Daikin FTXC35D~RXC35D Sensira (1581 лв.) + Daikin FTXC20D~RXC20D Sensira (1344 лв.)
    Mitsubishi Electric MSZ-HR35VF (1549 лв.) + Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF (1449 лв.)
    AUX Q-PRO ASW-H12C5A4/AQAR3DI-B8 (1100 лв.) + AUX Q-PRO ASW-H09B7A4/AQAR3DI-C3 (1000 лв.)
    Много Ви благодаря за отделеното време по моя казус!

Тишината е много важна, а също забравих да спомена и веенето, да не се усеща като ураган. Има евтини машини, които и на ниски степени лошо се контролират като поток/струя и не се издържа в помещението.

Aleksandars, моля споделете според Вас коя от посочените машини е най-добра по тези параметри?

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

neviva, аз бих заложил на Midea CB1-12HRFN8 (B) Breezeless E (1249 лв.) + Midea CB1-09HRFN8 (B) Breezeless E (1179 лв.) И ако намерите читава фирма която да Ви ги монтира кадърно, ще останете доволна (доволен) от избора.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 28-01-24 в 14:31.
    rosswen и Lalito харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

neviva, аз имам Midea Breezeless в спалнята и съм много доволен от него.Този модел работи тихо, има пет степени на турбината - 20,40,60,80 и 100 процента, като можете допълнително да променяте тези стойности през стъпка от 1 процент. Така реално вие можете да зададете 100 различни степени на турбината и така да регулирате силата на издухваната струя от вътрешното тяло.
    rosswen одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013

Цитат Първоначално публикувано от GLARYS Виж публикацията
    neviva, аз имам Midea Breezeless в спалнята и съм много доволен от него.Този модел работи тихо, има пет степени на турбината - 20,40,60,80 и 100 процента, като можете допълнително да променяте тези стойности през стъпка от 1 процент. Така реално вие можете да зададете 100 различни степени на турбината и така да регулирате силата на издухваната струя от вътрешното тяло.
    GLARYS и Aleksandars, много Ви благодаря!
    GLARYS одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014

Здравейте, имам нужда от съвет в избора на нова машина за помещенията от прикачената схема.
    Става въпрос на втори етаж от къща в Бургас, като ще се използва за охлаждане и основно отопление желана температура 22-24C.
    Външната температура рядко пада под -10C., липсва изолация, сменена дограма преди 9г.
    В Момента в хола работи LG H12AP или малко по новата версия на т.е. Athena, но при външна темп. около 0C, не се справя с зададените градуси и по термометър трябва да е с около 2 градуса отгоре по дистанционно за да направи исканата температура в основното помещение където е монтирана - на отбелязаното с червено кръгче място, над вратата.
    Обмислям да преместя наличния климатик в мокрото помещение, и монтиране на още една нова подова машина на мястото маркирано със зелено, но съм в дилема относно мощноста.
    Търся нещо качествено и икономично, тавана на бюджета е 4000лв.

За сега като цена - качество съм се насочил към този вариант, въпреки, че е стар модел : Fujitsu AGYG14KVCA/AOYG14KVCA

Oчаквам вашите компетентни мнения и препоръки!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

KVCA не е стар модел, а актуалния подов модел на триото. По принцип може спокойно да заложите на Daikin FVXM35A9~RXM35R Perfera Floor standing.
    DaniDi одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014

Моя грешка имах предвид Fujitsu AGYG14LVCA/AOYG14LVCA, а мнение за вариантите на Mitsubishi Heavy?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 100 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2023 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 17:04
  2. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе