Схема на разположение на стаите една спрямо друга? Ако са две машини, посочения бюджет за двете общо ли е или за всеки по отделно?
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Схема на разположение на стаите една спрямо друга? Ако са две машини, посочения бюджет за двете общо ли е или за всеки по отделно?
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
За двете машини общо около 3200-3300 лв с монтажа.
Схема:
https://postimg.cc/LJ8F4gsv
![]()
2xGeneral Fujitsu ASHG07KMCE/AOHG07KMCC
Или General Fujitsu ASHG07KMCE/AOHG07KMCC + General Fujitsu ASHG09KMCE/AOHG09KMCC с малко финансова клизма
Да заложиш на модел от триото за спалня си чиста проба "наказание", ако спящия е чувствителен към шум. Другия въпрос е, че седмиците обикновено не са налични...
Midea CB1-12HRFN8 (B) Breezeless E (1249 лв.) + Midea CB1-09HRFN8 (B) Breezeless E (1179 лв.)
Daikin FTXC35D~RXC35D Sensira (1581 лв.) + Daikin FTXC20D~RXC20D Sensira (1344 лв.)
Mitsubishi Electric MSZ-HR35VF (1549 лв.) + Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF (1449 лв.)
AUX Q-PRO ASW-H12C5A4/AQAR3DI-B8 (1100 лв.) + AUX Q-PRO ASW-H09B7A4/AQAR3DI-C3 (1000 лв.)
Дразнят ме шумове. Но на охлаждане през нощта дори при моите условия най-ниската степен върши работа и практически не се чува (разликата с КГ е малка). На втора на отопление също се оказа, че макар да се чува звука не е кофти.
Та за охлаждане не мисля, че тихата степен ще бъде проблем. А през деня няма такова значение ако си работи на втора.
Не съм имал проблем с наличност когато ми трябваше, даже се оказа, че има поне два (вътрешното тяло беше натиснато с вилицата на мотокара и ходиха да вземат друго).
Знам, че тук са недолюбвани като "много" шумни. На 3-4 степен съм съгласен, че е неприятно задълго. На 1 си е почти недоловимо. На втора е достатъчно "мек" звука за да не дразни.
Като друг плюс - не се местят клапите при вкл/изкл на компресора.
Та това са моите мисли.
Да, разбирам те напълно. И ние сме монтирали в спални помещения такива машини. Но си имам едно наум, предвид факта, че вече не знам кой какво чува....
Вярвам ти и съм сигурен, че имаш причина да го кажеш.
Аз го казвам като човек спящ на кгтБ. Което купих точно заради тихата степен на охлаждане за спане.
След това се оказа, че и за отопление ще го ползвам като помощник на парното и се оказа, че и на втора се спи.
Със сигурност има по-чувствителни от мен. За втора мога да се съглася на някого да не му харесва (при отопление не става на 1ва заради ниска мощност)
Но за охлаждане на 1ва без да си мърда клапите (с всички ограничения на 1ва) не мисля, че е шумен определено.
Но определено ТИ имаш МНОГО повече опит с различни модели.
Извинявам се за офф-топика.
Фуджицу вадят добри съотношения дебит/шум. Една тъпа междинна скорост между най-ниската и low, и могат да бъдат сред най-тихите. Как не го направиха на нито един от моделите си... Дори Нокрията, която е една шапка пари, стартира от 30+dB, при това на най-ниска степен.
Много Ви благодаря за отделеното време по моя казус!
Тишината е много важна, а също забравих да спомена и веенето, да не се усеща като ураган. Има евтини машини, които и на ниски степени лошо се контролират като поток/струя и не се издържа в помещението.
Aleksandars, моля споделете според Вас коя от посочените машини е най-добра по тези параметри?
neviva, аз бих заложил на Midea CB1-12HRFN8 (B) Breezeless E (1249 лв.) + Midea CB1-09HRFN8 (B) Breezeless E (1179 лв.) И ако намерите читава фирма която да Ви ги монтира кадърно, ще останете доволна (доволен) от избора.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 28-01-24 в 14:31.
neviva, аз имам Midea Breezeless в спалнята и съм много доволен от него.Този модел работи тихо, има пет степени на турбината - 20,40,60,80 и 100 процента, като можете допълнително да променяте тези стойности през стъпка от 1 процент. Така реално вие можете да зададете 100 различни степени на турбината и така да регулирате силата на издухваната струя от вътрешното тяло.
Здравейте, имам нужда от съвет в избора на нова машина за помещенията от прикачената схема.
Става въпрос на втори етаж от къща в Бургас, като ще се използва за охлаждане и основно отопление желана температура 22-24C.
Външната температура рядко пада под -10C., липсва изолация, сменена дограма преди 9г.
В Момента в хола работи LG H12AP или малко по новата версия на т.е. Athena, но при външна темп. около 0C, не се справя с зададените градуси и по термометър трябва да е с около 2 градуса отгоре по дистанционно за да направи исканата температура в основното помещение където е монтирана - на отбелязаното с червено кръгче място, над вратата.
Обмислям да преместя наличния климатик в мокрото помещение, и монтиране на още една нова подова машина на мястото маркирано със зелено, но съм в дилема относно мощноста.
Търся нещо качествено и икономично, тавана на бюджета е 4000лв.
За сега като цена - качество съм се насочил към този вариант, въпреки, че е стар модел : Fujitsu AGYG14KVCA/AOYG14KVCA
Oчаквам вашите компетентни мнения и препоръки!![]()
KVCA не е стар модел, а актуалния подов модел на триото. По принцип може спокойно да заложите на Daikin FVXM35A9~RXM35R Perfera Floor standing.
Моя грешка имах предвид Fujitsu AGYG14LVCA/AOYG14LVCA, а мнение за вариантите на Mitsubishi Heavy?