"Картинките" НЕ са на Novkov777 , а на gandalfgrey
Та, на кой, какво предлагаш последно
"Картинките" НЕ са на Novkov777 , а на gandalfgrey
Та, на кой, какво предлагаш последно
В спалня /около 20 кв. метра, с вътрешна изолация на стени и таван, 2 прозореца около 3,5 - 4 кв. м., две външни стени/ имам Fuji Electric RSG12KGTЕ, който може би ще преместя в друго помещение или ще обява за продажба. Мисля за по тиха машина в спалнята до около 2700 лв. с монтаж, ако може насоки за избор!
Daikin FTXM20A~RXM20A BluEvolution Perfera няма ли да е малък. Четох, че се препоръчва в режим отопление за помещения до 12 кв.м.
Добре ще го имам предвид. А други варианти, като Mitsubishi heavy industries или Electric, пък и друга марка, стига да е тих и в по голям диапазон при минусови температури. А наличния Fuji Electric KGTE 12-ска, вероятно ще публикувам за продажба или ще го местя на село, тъй-като е на две години, без забележки като състояние, използван основно за отопление.
Този пост е редактиран от Valex; 10-11-24 в 08:05.
Здравейте и аз търся съвет за избор на климатик. Освен това, ако може да препоръчате и фирми, от които да се закупи и монтира. Вече обиколих 5-6 във Варна, но получих доста разнородни препоръки, а и не мога да намеря много отзиви от монтажната им работа. Благодаря предварително.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- предимно отопление и при температури над 33-34 градуса през лятото.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 33 м2 / 82м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); ПВЦ / двоен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 8 м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; южно, но сме засенчени от-повисока сграда и през зимата имаме само 3-4 часа слънце.
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa; 3-ти от 4
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- всекидневна + кухня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Варна
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22/27
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - 1см на фасадата. Другите стени са вътрешни или с покрит калкан.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - хладилник, фурна, абсорбатор, съдомиялна, тв, настолни компютри
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - до 2500 лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - -10
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Този пост е редактиран от heartless; 14-11-24 в 11:40.
Да поясня, касае се за последен етаж, изолация на тавана минерална вата 5 см., външни стени фибран 1 см., обл. Смолян надморска височина 750 метра. Вероятно догодина ще има и външна изолация, но към момента няма. Затова относно посочения Дайкин да не дойде слаб за отопление, тъй-като сега съм с Fuji Electric KGTE 12-ска.
Този пост е редактиран от Valex; 10-11-24 в 08:29.
На седмицата е доста ограничено развъртането макса на отопление е 3,5kW. Взе ми си 9-ката която развърта до 5kW да ти е по-спокойно.
Опааааааааааааа
п.п в БГ каталога е сгрешена максималната мощност. В английския каталог 7-цата е с 4,5kW в такъв случай и тя ще ти свърши работа.
Този пост е редактиран от bobivg; 10-11-24 в 09:04.
Я да си вземе една 9-ка, че то не се знае къде какво е сгрешено.
Mitsubishi Electric AY25 и Daikin Perfera FTXM20A /дори и ftxm25a/ чета, че в режим отопление се препоръчват до 17 кв. метра. При мен помещението е 19 - 20 кв.м. не е ли по добре 12000 btu?
Не е нужно да пускате доблиращи постове. Писали сте вече в друта тема, относно вашия казус...
Този пост е редактиран от Aleksandars; 10-11-24 в 12:41.