По-горе съм посочил, надморска височина около 750 метра. Касае се за апартамент на трети етаж, като в случая е последния.
По-горе съм посочил, надморска височина около 750 метра. Касае се за апартамент на трети етаж, като в случая е последния.
Valex, може да се “прежалиш” за подов.За Смолян мисля добре ще ти дойде .
Фуджитсу влиза в бюджета, Дайкин малко го наскача.
Девятки!
Стенен трябва да бъде.
- - - - - - - - - -
Мисля да се спра на Daikin FTXM25A~RXM25A BluEvolution Perfera или MHI SRK25ZSX-W/SRC25ZSX-W Diamond, но пак се почнаха мохабети от местните "специалисти", че Daikin не са като преди, още догодина съм щял да сменям вентилатор на вътрешното тяло и тем подобни. Та защо не MHI srk35zs-w2 което било доказано, ME msz-ay35vgk хубаво ама ... и т.н. Може би поради по-голяма печалба от определен модел и се набляга на него. Но определено се насочвам към Daikin или MHI, остава още малко чуденка. Предвид препоръките и информация за тях, смятам ще бъде добър избор.
Този пост е редактиран от Valex; 12-11-24 в 22:25.
Привет,
Моля, за вашите препоръки за климатизация на апартамент. Ето и подробности:
Жилище - София, ЕПК, ет.5/12, без изолация Приложение - приоритетно за охлаждане, резервно за отопление, ползва се ТЕЦ Помещения: 1. Хол: 28.4м2, 69.7м3; Юг; усвоена тераса с прозорец 5.4м2 с PVC дограма, троен стъклопакет Ка/Б/4С; Врата 2. Спалня-1: 14.4м2, 35.9м3; Юг/Запад; Врата/прозорец 3.4м2 с PVC дограма, двоен стъклопакет; Врата 3. Спалня-2: 13.0м2, 32.4м3; Запад; Прозорец 2.9м2 с PVC дограма, двоен стъклопакет; Врата Бюджет - до 6000 лв с монтаж Предпочитания - нисък шум, WiFi поддръжка, регулиране на въздушен поток по хоризонтала и вертикала, нескъпа и лесна поддръжка.
Благодаря!
Хол - Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W2 PREMIUM, 12000 BTU
Спалня 1 - Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W/SRC20ZS-W PREMIUM, 7000 BTU
Спалня 2 - Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W/SRC20ZS-W PREMIUM, 7000 BTU
2179+1779+1779=5737лв с монтажа. Без монтаж ги мернах в една фирма за под 5000лв
Минусът е, че WiFi модулите за тези модели са опция и струват по 160лв за брой
P.S. Изчакай по-знаещи да се изкажат. Аз съм предвидил същите климатици, за сходен апартамент, но още не им е дошъл момента
В този ред на мисли Daikin FTXM35A~RXM35A BluEvolution Perfera не е ли по добре, тъй-като на хартия е и по икономичен, или ME AY35 е по тих все пак!
- - - - - - - - - -
Пък и MHI 35ZSW2 ако няма проблем и там с клапата? Пак се получи дилема.
Valex, съветвам Ви да зарежете местните "специалисти".
Здравейте!Дойде време за още един климатик и разчитам на вас да получа правилния съвет. Помещението е 21кв.,48кб.(тавана е скосен),добре изолирано,прозорец 2.3кв + 2 прозореца на тавана velux 90/60.Спрял съм се на 2 бюджетни варианта.Единият е 12lmca,другият е hitachi 35 airhome 400.Имам 6 бр. Fuji,general така че шумът не е проблем-важното е да топли.Благодаря предварително за мненията ви.
Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic
AUX C+++ ASW-H12C5A4/CAR3DI-D0
General Fujitsu ASHG12KMCE Standard Range
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
- жилищно;
.
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
-отопление
.
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
-10.4кв/м 22,5 куб/м
,
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
-ПВЦ,2 стъкла - прозрачни
,
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
-2,80
,
· изложение нa пoмeщeниeтo;
-север
,
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
-етаж над гараж.
,
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
-спалня
,
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
-Складово помещение,което се ползва за спане
,
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
-Бургас
,
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
-Зима 21-22
,
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
-Изолацията е 5см.на двете външни стени.Третата стена е към коридора на сградата.Четвъртата стена е към съседно неотопляемо помещение.
,
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
-Компютър
,
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
~1500-2500
,
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
-Зимата до около -5С'
,
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Пак да си тагна въпроса, че може някои хора да са го попуснали, защото трябваше да бъде одобрен(предполагам).
От обикалянето по магазини имам следните предложения:
1. Топ модел - Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE /MUZ-FH35VE, 12000 BTU - 3300лева
2. Gree Amber Nordic GWH12YD/ S6DBA2A WiFi, 12 000BTU - алтернатива на горния 2100лв , но задължитено ми казха да взема и кондензна вана
3. Mitsubishi Electric MSZ-AY42VGK/ MUZ-AY42VG WiFi, 14 000 BTU - 2600лв
4. GENERAL FUJITSU ASHG12KGTE / AOHG12KGCA - 2200 лева
Всички цени са с монтаж. Други марки и модели никъде не ми предложиха.
Този пост е редактиран от heartless; 14-11-24 в 11:40.