Здравейте.
Предстои ми смяна на 2 климатика, за 2 спални по 13-14кв. В момента съм с 2 тошиби, които бяха рециклирани и излязоха проблемни и сега се колебая с какви да ги сменя.
Спрял съм се на нови, като искам да имат нощен режим и да са по-тихи, според това, което четох на повечето места се спрях на Mitsubishi.
1. MITSUBISHI SRK / SRC 25 ZS-W
2. MITSUBISHI SRK 35ZS-W /SRC 35ZS-W
Единствената разлика в стаите е, че едната ще топли и малък коридор 3-4кв. Не знам на кои да се спра, дали има смисъл от 12ка или 9ка е по-добрия избор, разликата в парите е малка, за това се надявам вие да ме насочите, тъй като съм тотално некомпетентен. Добавям, че е къща и цялата е с изолация вътрешна, външа и с пвц.
Благодаря предварително.
Поздрави.
За 14кв. SRK/SRC 20 SZ-W е достатъчен . Колегите може да предложат и други машини за спалня . Аз лично се разделих с едно такова MHI 7-ка ,което беше в спалня .
Аз сложих 35-ца в хола от модела. Работи добре, нямам оплаквания, харчи супер малко, тих е, обаче клапата - ей, побърква ме тоя шум. По-малоумно нещо в кликатик не бях виждал. Дори само това ми е достатъчно да не го сложа в спалнята напролет. Ще избирам между Electric AY или някой Дайкин.
П.С. На жена ми грам не й прави впечатление, но аз съм чувствителен на тема шум. Имайте го предвид, ако сте от тези хора.
напротив ,казах че новия модел явно майстора не го включва в тази статистика .. а информацията ми защо мислиш че е от форума ? информацията ми е от няколко фирми включително една на приятел който няма никакъв интерес да си измисля .. ето още инфо от него - похвали ми тошиба Едж ,макар че тук доста хора я плюят и имаше много оплаквания - той няма нито една рекламация или повикване
Щом са ти толкова близки дай статистика колко перфери са монтирали и колко са се счупили.
Щом вече Перферата се принизи и приравни до нивото на Еджа - ЗАКРИВАЙ и да си говориме за Газови котли, Пелетни камини и Котли на биомаса (брей как са го озаглавили модернистите).
Все си мисля, че Еджа е читава машина. Просто Дайкина е по-читав, според мен.