Страница 13 от 18 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 261
Like Tree95Одобрявам

Избор на климатизатор '2025 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

Отговор: Избор на климатизатор '2025 година

Здравейте, предстои ми избор на климатици за три помещения в апартамент ново строителство.
    Критериите за избор подредени по значение са:
    1. Максимално тиха работа. Особено на външното тяло. Търся възможно най-ниското ниво на вибрации и шум от външното.
    2. Ниско потребление на електроенергия стига да не е за сметка на 1.
    3. Адекватно поведение на машините при мъгли през есенно-зимния сезон.
    4. Цената е последна по значение.

Помещенията са всекиднедневна и три спални както следва:
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? и за двете
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; всекидневна 31.54м2/82м3, спалня1 14.8м2/38.5м3, спалня2 12.74м2/33.1м3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ΠBЦ тpoeн cтъĸлoпaĸeт
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; дневна: 11м2, спалня1: 4.6м2, спалня2: 4.8м2
    · изложение нa пoмeщeниeтo дневна: юг, спалня 1 и 2: север
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, шести последен
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Благоевград
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 26/24
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Таван 20 см XPS, външни стени 10 см EPS
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Готварска печка, телевизор, хладилник в дневната
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? За разумна горна граница приемам mhi diamond, но може и повече ако има смисъл
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -10/40 Зимите вече не са това, което бяха
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от cvetani Виж публикацията
    Благодаря Ви! Прави ми впечатление, че мицубишито е по-малко от другите три - 9 срещу 12-ки. Техническа грешка при писането ли е? Иначе ми харесва.
    Грее и Кайсай отпадат, не случайно са по-евтини мисля.
    Генерал фуджицуто намерих рекламен клип в гугъл изглежда красиво, на цена е като мицубишито гледам.
    Между Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-WT Premium и General FujitsuASHG12KETE-B Silver X Dark gray може ли да се каже, че единия е по-добър от другия или да избирам по външен вид само?
    Изключвайки най-масовият бял цвят влошавам ли си избора или нищо не губя с горните модели?
    Махайки бялото губите доста варианти.
    КЕТЕ е средна работа тояжка(като изключим "дизайнерското")
    ZS според мен НЕ случайно е сложен от Александър първи.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    General Fujitsu ASHH09KGTG / AOHH09KGCG
    Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 25 ZS-WF
    Midea Oasis Plus Nordic MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW
    Понеже вратата ще е почти винаги отворена към коридор 6.5м2, има ли смисъл да взема 12-ка?

5. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Sagittarius Виж публикацията
    Понеже вратата ще е почти винаги отворена към коридор 6.5м2, има ли смисъл да взема 12-ка?
    Не съм много убеден.
    При Мидеа - не мисля.
    При КГ може заради по-ниския минимум под 0 градуса.

Или за собствено успокоение
    Ivanskin одобрява това.

6. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

Цитат Първоначално публикувано от Zak33 Виж публикацията
    Здравейте,

Търся препоръки за избор на климатик за таванско помещение, което ще се ползва за домашен офис. Предвид особеностите, мисля, че единствено е подходящо да се сложи подов климатик.

До момента съм получил препоръка за Perfera FVXM25A от познат(непрофесионалист), който ползва такъв. На границата на бюджета ми е, за това искам да погледна, дали има и други добри алтернативи.

1. Жилищно
    2. Отопление и охлаждане
    3.
    · Квадратура и кубатура на помещението: 16 м2, ~30 м3
    · Дограма/стъклопакет: Покривни прозорци Velux Стандарт (двоен стъклопакет)
    · квадратура на прозорците: 1,65 м2
    · изложение на помещението: Югоизточен скат
    · Мансардно/таванско помещение; съседните помещения са необитаеми/неотоплявани
    · Предназначение: Домашен офис. Рядко може да се ползва и като гостна.
    · Къща
    4. Пловдив
    5. Желана t° лято/зима: 24°/22°
    6. Изолация: Таван - 10 см минерална вата; Стени - 5 см минерална вата
    7. Ел. уреди: Компютър и телевизор
    8. Бюджет: до 3000-3100 лв.
    9. Външна температура: -10 до +40
    10. Особености: Единствената същинска външна стена е най-ниската стена (80 см височина), съответно там е планиран монтажа на климатика (подов). Останалите стени са вътрешни към други тавански помещения, които обаче не се обитават/отопляват. Към помещението има и прилежаща малка баня (~3 м2, 7,5 м3), която може частично да се отоплява / охлажда. По принцип за банята има предвидено и собствено отопление, няма да се разчита само на климатика.

На картинките долу вътрешното тяло е на ниската стена срещу бюрото.

Благодаря!
    Здравейте,

Нов съм във форума и съобщението ми се появи направо 2 страници назад в темата след като ми беше одобрен акаунта. Ще ви бъда благодарен, ако някой може да го погледне и да даде мнение.

Аз колкото повече чета, толкова повече си мисля да се спра на FVXM25A.

Също така, виждам че има възможност за монтаж директно на пода или на стената, малко над пода. Предвид малкото разстояние над вътрешното тяло, аз си мисля за монтаж директно на пода. Има ли някаква минуси в това? Питам, понеже виждам, че на почти всички маркетингови снимки/клипове е монтиран на стената.

Благодаря предварително и поздрави!

7. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Здравейте,

Нов съм във форума и съобщението ми се появи направо 2 страници назад в темата след като ми беше одобрен акаунта. Ще ви бъда благодарен, ако някой може да го погледне и да даде мнение.

Аз колкото повече чета, толкова повече си мисля да се спра на FVXM25A.

Също така, виждам че има възможност за монтаж директно на пода или на стената, малко над пода. Предвид малкото разстояние над вътрешното тяло, аз си мисля за монтаж директно на пода. Има ли някаква минуси в това? Питам, понеже виждам, че на почти всички маркетингови снимки/клипове е монтиран на стената.

Благодаря предварително и поздрави!
    Подовата Перфера е добър климатик. Добре са ви насочили.
    Притеснява ме, дали ако основно се стои на бюрото няма да се "одървя" гърба на седящия особено в режим охлаждане.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Предвид малкото разстояние над вътрешното тяло, аз си мисля за монтаж директно на пода
    Разстоянието което сте показали е 800 mm е напълно достатъчно за да се монтира тялото над пода. Което е по-добрия вариант. Написали сте бюджет до 3100 лв? Официалната цена на Daikin FVXM25B~RXM25A9 Perfera Floor standing е доста над тази стойност. По точно - 3387 лв. Като други модели, може да погледнете General Fujitsu AGHG09KVCA Floor standing и Mitsubishi Heavy Industries SRF25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium Floor standing.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от Ggosh Виж публикацията
    Здравейте,
    Моля помогнете ми с избор на стенен климатик, който трябва да подмени Toshiba Daiseikai 8 на шест години, тринайска, защото му изгоря компресора.
    Трябва ми надежден климатик за хол с кухненски бокс - общо 21 кв.м. Изложението на хола е северно, на 30 метра от плажа не фронтално. Вратопрозореца към неостъклен балкон. Жилището е в Поморие (влажничко е, вятърът понякога е коварен) , трети етаж от къща, не е санирана. Настилката в хола е гранитогрес. Дограмата ПВЦ двукамерна. Трябва ми тих климатик, да топли добре, за охлаждане също се ползва. През зимния сезон не се изключва, нощно време намаля температурата на 22. Апартаментът е тристаен, климатик Мицубиши Хеви Industries има в детската. В спалнята няма. Спалните са южни. Трябва ми подходящ климатик за хола, защото често вратата е отворена към малкия коридор, за да се срещнат топлините от двата климатика и да пречупят въздуха и в спалнята. Когато времето е много студено, затварям вратата на стаята, за да е по-топло в хола, вечер също я затварям. Едното ми дете е алергично и ми е необходим климатик, който да не хваща много прах и плесен. Бюджет до 3500 лв с монтажа.
    Daikin Perfera FTXM35A

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от 7ygvbhu8 Виж публикацията
    Здравейте искам мнение какъв климатик да избера за стая 25кв в къща без външна изолация само с вътрешна и със сменена дограма.Най важното което държа от климатика е на вън като е под -10 да не прави дефрости през 15 минути или като вали сняг и е влажно и мъгливо климатика да не може да реши какво да прави размразявали и аз не знам.Искам възможно най доброто решение с бюджет около 3000лв. Мисля да е Mitsubishi Electric 12000BTU.Казаха ми да търся моделите NINJA или ZUBADAN ако някой има мнение за тях? Или някой да предложи нещо като вариант без МИДЕА и ГРЕЕ.
    Mitsubishi Heavy SRK25ZSX-W Diamond
    Други варианти:
    Подов - Fujitsu NORDIC ASYG09KVCB
    Стенни - MITSUBISHI ELECTRIC FT25VGK NINJA, Fujitsu NORDIC ASYG09KMCB

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Sagittarius Виж публикацията
    22,5 м2 / 60,75 м3
    Бюджет около 2 000лв, може и без включен монтаж.
    Вратата към коридора ще се държи постоянно отворена.
    MITSUBISHI ELECTRIC AY35

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от cvetani Виж публикацията
    Здравейте,
    моля да помогнете за избор на климатик и фирма за покупка и монтажа. Много бих искал климатика да не е бял - сив/инокс, сребрист
    или подобен, може и черен ако това не се отразява на качеството на покупката. Ако най-добрият за мен избор би бил бял - може и такъв накрая.
    За охлаждане.
    - 23кв.м. (~58 куб.м.) НО е постоянно отворен към широк коридор (~9кв.м., 23куб.м.);
    General Fujitsu ASHH12KMCG-B
    Този пост е редактиран от Ivanskin; 24-03-25 в 09:08.

11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Здравейте,
    Не ми става ясно къде ще изкарат конденза?

12. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от gromthepaunch Виж публикацията
    1. Максимално тиха работа. Особено на външното тяло. Търся възможно най-ниското ниво на вибрации и шум от външното.
    2. Ниско потребление на електроенергия стига да не е за сметка на 1.
    3. Адекватно поведение на машините при мъгли през есенно-зимния сезон.
    4. Цената е последна по значение.
    всекидневна 31.54м2/82м3, спалня1 14.8м2/38.5м3, спалня2 12.74м2/33.1м3
    MITSUBISHI ELECTRIC - LN35 + 2 бр. EF25 за спалните

13. Novice
    Тук е от
    Feb 2025

Цитат Първоначално публикувано от Ivanskin Виж публикацията
    - - - - - - - - - -

Първоначално публикувано от Scala
    Здравейте,
    Моля за препоръка на мултисплит система. Предпочитам Daikin (имам положителни впечатления от по-стари техни модели) или Mitsubishi Heavy.
    Причината за мултисплит: външното тяло ще стои на терасата, където няма много място.

За отопление и охлаждане в жилищна сграда в София, среден етаж, добра топлоизолация, югоизточно изложение. ПВЦ дограма с троен стъклопакет 4 сезона/бяло/К стъкло.
    Необходими са две вътрешни тела - хол 35 кв. м. (90 куб. м.), прозорци 5 кв. м. и спалня 15 кв. м. (38 куб. м.).
    Желана температура през зимата: 23-24 градуса.

Изискванията са за икономичност и безпроблемност. За вътрешните тела нямам претенции за дизайн, но търся комфорт - достатъчно гъвкава конфигурация на клапите. Предпочитам с обръщане на клапите надолу (така че клапата да застане пред въздушната струя), но не намерих такъв модел.

Бюджет 4-5 хил. лв.

Благодаря!

Daikin 3MXM52A + Perfera FTXM35A и FTXM20A, двойните клапи на перферата насочват много добре струята.
    Но ще надхвърли бюджета, само външното тяло струва 4500 лева, като добавим и вътрешните, и монтаж, цента ще е доста по-висока.

По-евтин вариант ще е MHI SCM50ZS-W + SRK35ZS-W и SRK20ZS-W
    Прецизирам изискването клапите на вътрешното тяло да могат да се насочват директно надолу, тоест клапата да се обръща и да застава отпред, а въздухът зад нея да бие в земята. Това ми е много важно, особено за спалнята. Има го при повечето евтини климатици, но не мога да се ориентирам дали Перферата или ZS-W имат такава опция. Моля за потвърждение. Комфората мисля, че може?

Не държа на екстри като пречистване на въздуха, wi-fi и т.н. Жилището е топло, така че и мощността не е от решаващо значение. Искам надеждност и комфорт, доколкото стенните тела го позволяват.

Имам още малко време за избор и мога да разширя бюджета. Предвид горните изисквания, моля за допълнителна препоръка за следните варианти:
    1. Daikin 3MXM52A + хол (Perfera FTXM35A или Stylish FTXA35AW) + спалня (Perfera FTXM20A или Comfora FTXP20M)
    2. MHI SCM50ZS-W + хол (Premium SRK35ZS-W или Diamond SRK35ZSX-W) + спалня Premium SRK20ZS-W
    3. Mitsubishi Electric MXZ-2F53VF + EF, FH или LN (тук тотално се обърках с какво са различни кое ще отговори на изискванията, моля за помощ)
    4. Toshiba RAS-2M18G3AVG-E или RAS-3M18G3AVG-E + хол Daiskeikai 9 + спалня (Shorai Edge или Yukai)

Изчетох доста теми и още повече се оплетох! Благодаря!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2024

ZS-W по сервизно е 70 градуса, ZSX-W е 55 градуса.
    При 70 градуса струята ще срещне пода някъде на около метър от климатика.
    Мисля че никое ME не духа директно надолу, пак е там някъде 60-70 градуса.
    Scala одобрява това.

16. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

Благодаря за отговорите.

Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    Подовата Перфера е добър климатик. Добре са ви насочили.
    Притеснява ме, дали ако основно се стои на бюрото няма да се "одървя" гърба на седящия особено в режим охлаждане.
    Да, основно ще се стои на бюрото. И аз от това се притеснявам, но мисля при охлаждане да насочвам струята максимално настрани към дивана, който ще се ползва спорадично за почивка.

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Разстоянието което сте показали е 800 mm е напълно достатъчно за да се монтира тялото над пода. Което е по-добрия вариант. Написали сте бюджет до 3100 лв? Официалната цена на Daikin FVXM25B~RXM25A9 Perfera Floor standing е доста над тази стойност. По точно - 3387 лв. Като други модели, може да погледнете General Fujitsu AGHG09KVCA Floor standing и Mitsubishi Heavy Industries SRF25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium Floor standing.
    Благодаря за предложенията. Ще погледна алтернативите. Иначе това, на което аз бях попаднал е Daikin FVXM25A-RXM25R, който се намира в рамките на бюджета в момента.

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Не ми става ясно къде ще изкарат конденза?
    Ниската стена, на която ще се монтира вътрешното тяло, е външна стена към фасадата на къщата. На нея ще бъде и външното тяло (вероятно до прозореца на долния етаж). Има ли нещо по-специално с конденза на подовите модели или може да се изведе навън, както при стандартните стенни климатици?

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Zak33, съветвам Ви, ако ще купувате Daikin, заложете на комбинацията която Ви написах. Тази която сте дали Вие е със старото външно тяло, което е спряно от производство отдавна.
    Ivanskin и Zak33 харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Благодаря за отговорите.
    Да, основно ще се стои на бюрото. И аз от това се притеснявам, но мисля при охлаждане да насочвам струята максимално настрани към дивана, който ще се ползва спорадично за почивка.
    Колкото и гадно да ви се струва, аз бих го сложил на лявата стена в най-ниската част (в краен случай дясната). Да трябва да се махнат шкафове, няма да е толкова красиво, но иначе със здравето ще го закъсате.
    Не мисля, че може да се отклони изцяло струята, и ще трябва да я местите

- - - - - - - - - -

А за Пловдив баш на този Alexandars се обадете да се мъчи с доставката и монтажа
    Danzki и Zak33 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 18 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2024 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1495
    Последно: 01-01-25, 16:34
  2. Избор на климатизатор '2023 година
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 16:04
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 10:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 19:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 11:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе