А защо въобще е одобрил такъв монтаж.Трябвало е да реагира веднага, а не след 3 години.
Супер е станало. Даже и терасата вече е много по-красива! Все едно си в Токио! Браво!![]()
Имам една интересна идея за подобен умален модел, но чакам частите, за да я реализирам.
Вижте как се работи по фасадата.http://www.chilloutzone.net/video/fassaden-ninja.html
Явно добре е работил...до преди малко. Ей сега го даваха и по Нова ТВ
http://vbox7.com/play:a3ab6224f6
Здравейте. Не знам дали това е правилната тема, но все пак тук ще си задам въпросите. В момента правя ремонт на терасата и трябва да предвидя къде ще стои външното на климатика който ще използвам. За модел не съм сигурен но най - вероятно 12-ка Панасоник или Митцубиши Хеви евентуално. Снимал съм терасата за по-ясна представа, за сега мисля тялото на климатика да е от външната страна на парапета. klima.JPG И въпросите: - Може ли предварително да се вградят някакви стойки към парапета, който след това ще бъде облечен да речем с гипсфазер. Ако тези стойки са хванати към самия парапет има ли опасност да вибрира от работата на климатика. Предполагам за различните модели монтажните отвори са на различно разстояние, ако е така какви са вариантите. - Ако махна парапета и зидам с Итонг да речем каква трябва да е мин. дебелина на блокчетата за да съм сигурен за носещите стойки. Въобще в Итонга държат ли здраво дюбелите и няма ли да се разхлабят с времето от вибрациите. Ами това ми е чуденето засега. Поздрави
На парапета няма да стане - ще има вибрации по цялата метална конструкция.Като гледам панелите, хванати са едноточково, хич не ми се струват стабилни, ако закачиш 35 кила външно тяло.Слагай го на стената, дето се вижда в дясно.Ако зидаш нови парапети, поне 150 мм дебелина на блока.Имай предвид, че ще трява да зидаш и късите страни /дето се вижда жълтото стъкло/, за да има стабилност дългата челна част.Дюбели държат в газови блокчета, ама зависи от дюбела и кой то го слага.![]()
Ясно, най вероятно ще се иззида терасата с итонг, а на късата страна може да поразгледам нещо
по-яко като материал или два реда итонг 10см. На стената вдясно може само ако е на високо
непосредствено под тавана но нещо не ми харесва така, понеже ако външното на климата е 80см - 85см
широчина ще стърчи малко пред прозореца и е кофти.
Монтирай външното на стената до парапета (отвън) и не се занимавай с глупости. Ако вътрешното е на новата стена с десен изход илиза там, а ако е на нейната перпендикулярна направо ляв заден и нямаш грижи.