Почти ”перфектен” маслен трап. Кабела пази да не се наруши формата на масления трап.
Мухъл формован в комбинация с прах и влага. Климатикът е най-опасното условие за заболяване.
https://youtu.be/0KmMf_06C4s
- - - - - - - - - -
Пример за инсталиране от мен. Нежна инсталация на вътрешен монтаж на стена.
Контролен дефрост на А321
https://youtu.be/Pe28Neje46U
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Duct system installation application
Приложение за монтаж на тръбопроводна система
Днес видях 3 климатика със сини топлообменници, някой каза, че помагало против заскрежаване, или нещо от сорта. Та марките бяха Hitachi, Beko, Midea, а си мислих че само Daikin слагат такова покритие... може да е често срещано, но за мен беше новост да видя толкоз мн сини един до друг.
Btw въпросното Hitachi с висулките беше леко шумно, моят при определени обороти също почва да шуми леко отгоре някъде около дясната дръжка/ръкохватка (не го чувам вътре, а само като отворя прозореца), при побутване спира замалко, може да пробвам да лепна изолирбанд някъде, та белким се оправи (рядко се чува).
Учудващо за мен моя Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC е направил само 2 осемминутни дефроста (обикновено са по 4 мин.) за 4 денонощия - основно Темп -6 градуса, почти всеки ден 90-100% влажност/валежи/малко мъгли (не съм до Дунава). Това във връзка с т. нар. "голям проблем с дефростите през 50 мин при Хитачи". Доскоро тръбите ми отвън изглеждаха така:
От 4 метра тръбен път, точно последния 1 метър, който се свързва с външното тяло ми го бяха оставили без бандажна лента. Питах ги дали ще сложат и там, а те май ми казаха че не го бъркало. Верно ли не е особен проблем, ако не са олепени? Та преди седмица си ги олепих с бандажна лента и отгоре с изолирбанд, и се чудя дали това е повлияло на тръбния датчик (къде е той?) относно алгоритъма на дефрости/да са по-редки, и дали съм спрял достатъчно чувствително топлозагубите по тръбите, или не съм направил кой знае кво... Поддържам 21 градуса, г/д по 500Wh на час харчи при Темп около 0 гр. (нямам изолации и PVC). През тия 4 студени дни с валежи гледах и пипах топлообменника отзад, винаги беше сух и без скреж, само отдолу на дъното имаше малко лед и капки по топлообменника.
Този пост е редактиран от MistaMasta; 17-01-18 в 23:07.
Работата на машината може само да те радва. Добри машинки ми изглеждат тия Хитачита, харесват ми дренажните отвори на тавите им. [emoji4]
Външното с двуредов топлообменник ли е?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от rosswen; 17-01-18 в 19:29.
Тоя "Daikin" сигурно работи по-добре от другите "Daikin"[emoji16][emoji16][emoji16][emoji23][emoji23]
А другите снимки ще коментирам само с едно
"Голям мераклия"
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 18-01-18 в 19:30.