Сигурно за икономия на батерии спестяват подсветката.
Не е май заради консумацията. Нешънъл ползват едно тънко фолио зад дисплея и свети с мека зелена светлина. Батериите са същите ААА.
На някои, които са с светодиоди Sharp, Sanyo ползват от по-големите батерии АА, ако трябва и три броя. Те смучат повечко ток.
Това фолио може да е с фосфорен слой. Копчето за градусите на PDR-а също свети леко зелено нощем.
Аз пък, честно казано, винаги съм се чудел, за какво може да ми е подсветка на дисплея на дистанционното на климатика.До сега не е имало случай да ми трябва такава екстра.
То, аз вчера си търсих дистанционните, че вече бях забравил къде са. Има обаче таласъми...
Да не забравяме, за какво е темата [emoji41]
Ето един ъглов климатик, ама не е Осака
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Тая "сдвоена машина" може да даде идея на някой производител.
Додо, след месец правя половин век, ама все още нощем се занимавам с други неща, не търся дистанционни из къщи. А иначе не ми се е случвало в тъмното да настройвам климатик.То и в светлото много рядко ги пипам, какво остава по тъмно.
В промишлена сграда, в Австрия. В някои общи части по хотелите има етерии и мицубишита.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
edi1
[/QUOTE]Додо, след месец правя половин век, ама все още нощем се занимавам с други неща, не търся дистанционни из къщи. А иначе не ми се е случвало в тъмното да настройвам климатик.То и в светлото много рядко ги пипам, какво остава по тъмно.[/QUOTE]
Аз също съм почти на половин век и нощем се занимавам с други неща, но именно след занимавката намалявам температурата в стаята и би било удобно, да виждам нещо на екрана, а не да броя натисканията. После, по някое време, на жената и става студено и сънена, увеличава температурата, пак на сляпо и често сутрин се събуждам на 26 градуса, мокър...Абе, ако светеха, който не иска, нека го спре.
Сори за цапането на темата!
Попадение от днес....без думи.
Изпратено от моят Galaxy S6 с помощта на Tapatalk
Тук определено важи принципа - натискам копчето и повече не ме интересува....