Страница 43 от 334 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 5010
Like Tree3757Одобрявам

Вашите снимки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Вашите снимки

Погледнете нещата и от страната на това че тази цялата насъбрана мизерия всъщност е жива маса която се размножава и произвежда куп алергени, миризми, бацили и бактерии и понеже климатика се опитва дса духа всичко това го получават доставено в най натурална форма .... е от тази гледна точка според мен периодичната профилактиката не е нито скъпа нито излишна... снимките говорят сами по себе си..

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Погледнете нещата и от страната на това че тази цялата насъбрана мизерия всъщност е жива маса която се размножава и произвежда куп алергени, миризми, бацили и бактерии и понеже климатика се опитва дса духа всичко това го получават доставено в най натурална форма .... е от тази гледна точка според мен периодичната профилактиката не е нито скъпа нито излишна... снимките говорят сами по себе си..
    Така е, колега, но я се опитай да го обясниш на средно статистическия българин!!!
    Вчера сменях еепром на клиент и стана въпрос за почистване-цена: Ааааааа, много скъпо! Как така 50лв.!? Ми то, ти днес като почистиш 3 климатика и хоп-150 лв. надник, еми никой не взима такъв надник...
    Казах му да си ги разглоби сам, да ме извика и ще му го почистя срещу 10 лв (транспорт и препарати) и да си го събира по обратния ред. Млъкна... А това за бацили, плесени и патогенни бактерии-еми не ги вдява човека! Сигурно като почне да боледува твърде често ще се сети, ама 50лв са си мнооооого пари за едно "просто измиване".

4. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Аз си направих 2 вани за киснене в разтвор.Много по-добре става и се пести доста от препарата.Винаги свалям машините в комплект.Всичко се разглабя,и това което може да се мие се се измива с пароструйката и след това отива да кисне у ваната.Електрониката се почиства отделно.Цялата операция със съхненето и стенда ми отнема седмица.Просто няма по-голяма награда за добре свършена работа,като видиш клиента как не вярва че това е неговият климатик.И естествено не струва 50 лева

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ами то не е нормално да е 50 лв. И аз да съм и аз за 50 лв. няма как да го направя това.

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Извършена профилактика от този вид (остава само топлообменника и турбината на стената), като на bobovo правена веднъж на година или през година с такъв резултат за 50лв. ми се вижда съвсем нормално. Но задължителни профилактики всяка година от типа "-охлажда ли, -охлажда; -топли ли, -топли" и поглеждане отдалече на двете тела за 30-40-50лв. през първите 3г. от гаранцията си е пладнешки грабеж.

Цитат Първоначално публикувано от FormatC
    Аз си направих 2 вани за киснене в разтвор.Много по-добре става и се пести доста от препарата.Винаги свалям машините в комплект.Всичко се разглабя,и това което може да се мие се се измива с пароструйката и след това отива да кисне у ваната.Електрониката се почиства отделно.Цялата операция със съхненето и стенда ми отнема седмица.Просто няма по-голяма награда за добре свършена работа,като видиш клиента как не вярва че това е неговият климатик.И естествено не струва 50 лева
    Ето това е пример за истинска и качествена профилактика На 3-4г. веднъж бих отделил по-голяма сума за хигиената на машинките ми! Между другото, каква е "глобата" за това почистване?

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от FormatC
    Напълно съм съгласен с теб - това е истинска профилактика!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Е,тази е по-желание на клиента.Обикновенните профилатики са си както при вас.Третиране с препарат,чакане да подейства,отмиване на препарата.Замерване на ампераж и температура(манометри никога не слагам).Проверка с лампата за течове и оглед на стойките.Между другото често така се прее...м с пълната профилактика.Пример-свалих на клиент трите старички Хайерчета(Първите 12 DB) да си ги монтира на вилата.И щеше да купува 3 нови клими от мен.След пълната профилактика реши че ще си останат по местата.Идеше ми да си изям чорапите от яд ...

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Самонадъхвате се само колко струва профилактиката.
    Истината е че доста хора от различни професии като вас се самонадъхват.
    отговорете си на въпроса всеки от вас сам за себе си:
    "Правили ли сте сметка през последните 5 години колко струва нечий чужд труд и дали този другият не иска прекалено много за това което прави? Например счетоводител, лекар или адвокат?"

Истината за цената на труда има количествени, качествени и пазарни критерии:
    1.за колко време и след какво обучение и какви и колко усилия се получва документ?Тоест колко време и средства са необходимо за да можеш изобщо да се наречеш определен специалист?
    2.колко време е необходимо за "събиране" на опит по специалността и предоставяне на качествена услуга ?-да предоставяш професионална услуга, тоест да си професионалист и колко струва това във време и средства.
    3.колко търсен е на пазара този труд/услуга?

Когато престанем да "гледаме в канчето на другия" тогава сме се научили да уважаваме чуждия труд и ще бъдем цивилизована държава.

П.П.Може би затова баща ми казва:"То сега и лекарите не са като преди, като викнеш линейка лекаря идва облечен с анцунг, а преди бяха с костюм и вратовръзка!"
    Той горкият изобщо не вдява, че по линейките повечето са фелдшери, а не лекари, но за толкова сме заслужили да ни преглеждат/поставят диагноза-фелдшери-толкова сме оценили труда на лекаря и съответно своето собствено здраве!

11. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Много хубаво и обективно мнение.Само не разбрах към кого е насочено(честно).
    А цените за пълната профилактика.
    Разходи :
    Гориво за 2 посещения.
    Заработка за монтаж и демонтаж Х2 на момчетата ми,не пълни разбира се.
    Разглабяне,сглабяне и монтиране на куките в работилницата.
    Електроенергия за 2 дни работа на стенда.
    Евентуално хладилен агент.
    Ако изолацията,бандажа,стойките и т.н не са в ред се говори на място какво ще се прави.
    Работата е в пъти повече отколкото при монтаж и е доста по-отговорна.
    Доста колеги си я вършат точно по този начин.
    Един адвокат за 2 въпроса ще ти вземе двойно и няма да кажеш нищо.А че сме станали на маймуни за да си свършим качествено работата не е проблем.Важното е да се самонадъхваме ..

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Качествената работа определно струва пари. Проблема е, че в България по разбираеми причини се търси евтиното, след това се почва писане по форумите и жалене. Освен това национална черта е, че чуждия труд трябва да е без пари а нашия да е много скъп.

Един пример цитирам: Абе това Neo да не би да е по-различно от тия климатици за 2 хиляди лева а? Те нали на един принцип работят? Само за едно име да им плащам. И се запътва към близкия Техно ...

Ей така се мисли. Разбира се има и изключения, но стават все по-малко

13. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Винаги ми е било чудно що за човек трябва да си за да си оставиш машината в такова състояние.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Има няколко вида, мърлячи и такива с двете ръце отзад. Дето не смеят да пипнат нищо защото не разбирали. Не знам как ходят до тоалетна!

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Качествената работа определно струва пари. Проблема е, че в България по разбираеми причини се търси евтиното, след това се почва писане по форумите и жалене.
    Другия проблем в България е, че цената /каквато и да е тя/ не ти гарантира никакво качесто! Без значение дали става въпрос за стоки или услуги.
    Като започнеш от памперсите и стигнеш до автомобилите.
    Лично за мен има два вида стоки. Едните са просто боклуци, другите скъпи боклуци.
    Както казваш: Има и изключения!

Предлагам да спрем с разводняването на темата?!?!?!

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

формат,в крайна сметка колко струва профилактиката по описания от теб начин.поне на думи ми звучи страхотно.аз поне за първи път чувам за този начин.

18. Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Ето и едни "чудесни" монтажи на климатици Sharp. Незнам колко са бързали или са много "кадърни" монтажници.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 334 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Заледяват ли се вашите LG
    От petro във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 0
    Последно: 29-01-13, 19:11
  2. Моля за вашите мнения за PHILIPS 42 PFL4307H
    От ivchoni във форум Philips телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 18-11-12, 20:49
  3. Споделете как се справят вашите HAIERI в тоя студ
    От pif_40 във форум Климатици Haier
    Отговори: 7
    Последно: 14-02-12, 00:45
  4. Отговори: 6
    Последно: 20-07-09, 15:59
  5. Вашите творения на Графичните редактори
    От Gamemaniak1 във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 09-02-04, 02:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе