Типично западно решение-красиво и нефективно.Тоя "Пи Ел Ейч" за нищо не става.
Типично западно решение-красиво и нефективно.Тоя "Пи Ел Ейч" за нищо не става.
Не знам как може от практична и естетична гледна точка да харесвате външни тела монтирани в терасата които 1. да пречат нормалното ходене по терасата и да отнемат от пространството на терасата 2. да загрозява терасата.
Винаги съм считал, че е по-практично и естетично да се монтира високо в терасата.
За конкретният случай обаче не мога да се съглася че има естетика при проектирането.Ако имаше вложено повече чувство за естетика трябавше да има проектирано специлани места за външните тела, а не да се мота в краката ти когато излезнеш на терасата.
Аз лично не бих ползвал терасата за нищо друго,освен да се облегна на парапета за 5 мин. Това да се "мотам " по някаква тераса звучи несериозно,тя не е за разходки в крайна сметка май.Ако тялото е навряно в късата страна,не виждам какво да пречи да се ходи по терасата. И това,че е отнело "цели !!! " 30 см от дължината от 4 м си е цяло разхищение на това толкова жизнено необходимо ( като дружбата с братски СССР ) пространство
2- Дали тялото е пробрано долу ниско зад парапета и ти смяташ,че това е естетически грозно,или е вдигнато горе и всички да го виждат,да си удрям тиквата на стойките или шпилките при всяко излизане на терасата и да го псувам яко ,кое е по-добре според теб ?
Външно тяло на климатик монтирано ниско долу в терасата при краката не е нито естетично нито практично, за просто ЛЕСНО за монтажниците и фирмата, кото говори достатъчно за тях ...
Който ме е попитал зя монтаж в терасата ниско при краката ми втори път клинет не съм му станал...
Външно тяло се монтира на място, където преди всичко е възможно, след това, където клиента иска. Тоест посочват се на клиента възможните места и той избира. Ако избере на място, където не е удачно или не е възможно му се посочват аргументи за това. Има тераси, където седи най-практично и единствено възможно да е на пода. Ситуации много, една с една не са еднакви и не е редно да се обобщава така.
Не споделям това разбиране за монтаж до пода, освен когато клиента не иска да си плати допълнително да кажем за стойки.И аз съм мансарда и първото което ми пердложиха е мотаж над пода ...
Ами да ми бяха казали, че има стойки за покрив като на Аруба мен...
Ако тогава знаех климатика нямаше дори да е монтиран от външната страна на терасата, захванат за бетонната основа.Щях да жертвам малко пари ...
Те обаче изобщо не ми обясниха, защото толкова им е бил професионализма и изобщо не са знаели или не са имали такива стойки и целта е била да ми вземат парите, а не да е ми обяснят, но и аз повече не съм им бил клиент ...
Това отношение е масово сред климатичните фирми и е от страх, че като кажат на клиента че има такива стойки в друга фирма, той ще отиде да си ги купи от другата фирма, която може да го убеди да си закупи не само стойките, но и климатика от тях ...
Та целта са парите, а не доброто отношение към клиента ...
Когато има желание се намира и начин.
До пода и на пода са различни неща. Ако е до пода се прави на поне 30 см. от земята. А на пода не се монтира. Ето ти пример, клиента казва искам там и това е.
Е! Все пак за да бъдем точни, изказах точно съмнение за отвеждането на конденза понеже подробностите не са ясни само от снимката.Но водата от дефроста вероятно прави по терасите пързалки, а климатиците ледени буци.Първоначално публикувано от climamarket
Който е избрал местоположението на телата е направил груба грешка като е направил тези тераси практически неизползваеми.
Защо въздушната струя да бие в краката вместо навън?
-За да се стопля човек лятото или пък да се охлажда през зимата?!?
Още по-странно е да се твърди, че терасите нямало да се ползват, нямало да се виси по тях и т.н.
Защо тогава е проектирана сградата с тераси?
Ако "специалист" се изкаже неподготвен съм съгласен.Но какво да се прави, случаят не е такъв.BADR - как ще се почувстваш ако някой "специалист" като теб се изкаже неподготвен и оцени твоята работа като "скудоумна" без даже да се е постарал да я разгледа подробно, ако у теб има елементарна култура и уважение към чуждия труд следва да се извиниш поне...
в тази тема обикновено се публикуват безумни монтажи и какви ли не идиотщини и ако някой постне нещо нормално то или остава без коментар или традиционно се оплюва...булгаристан...дано като си празните нищожните душички бълвайки зловония ви става по-леко...
Констатацията за въздушната струя е точна и неоспорима.Човек не би се чувствал никак комфортно на тази тераса, когато климатика е включен.
А доколкото виждам, твоя пост е този,от който лъха зловония.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344066384[/time]_________________________________________________
Това е така.Но при проектиране на нова сграда такива проблеми не би трябвало да възникват.Те трябва да бъдат елеминирани още при проектирането.Първоначално публикувано от Mega
BADR - относно конденза: не съм сигурен,защото изобщо не съм бил на този обект,но обикновено при проектиране на подобна сграда кондензите много лесно се отвеждат в ПВЦ тръба с Ф25 или 32,която върви близо до терасата и е изолиран под външната изолация.Имам преди години големи обекти и навсякъде така се правеше.
Ето тук всички клими са по терасите и конденза зимата е отведен вътре в стената във верт. щранг,под изолацията,а долу в мазите е заустен в канализацията
http://www.vitoshatulip.bg/#/building_status/
ниско долу се монтира на тераса - който не си е удрял главата в стойките не знае.
аз съм си го набил доста добре в главатановите ми са монтирани все ниско.
сега се ползва машината за бар масичка.
това си е лично мнение и не задължавам никой с него.
посмъртно не бих искал външното тяло да ми се мотае из краката .. имам климатик монтиран на тераса но е високо горе
дракате се за глупости ....
На един подобен обект в повечето случеи процеса протича по следния начин:
1. Проектанта пуска полета на мисълта укрилен от последния семинар на японска или корейска техника на който е бил и изпроектирва едно идейно VRV по всяка вероятност тритръбно че е по-готино,
2. Инвеститора си прави ценово проучване за всяка една част от строителните работи колко би струвала и се сблъсква челно с цената на това ВРВ. След което хваща архитекта за гушата и заповядва цената на ОВК частта да падне с 60%.
3. Проектанта хвърля в коша централната климатизация и предписва някакви сплитчета в по-добрия случей мултита и така се появяват външни тела на терасата.
4. Каде ще са външните тела дали горе дали долу зависи вече изцяло от архитеката който в повечето случеи е склонен да направи компромис с функционалноста за да подобри общата визия.
Та в този ред на мисли, коментари от сорта на като дефроства дали ще замръзва и дали ще се излиза на терасата лятно време нямат стойност всичко е монтирано на най подходящите места според възможностите на съответните тераски.
Най-лесната критика е да наклепаш нещо без да се змислиш как би постъпил ти самия ....
Имах климатик монтиран в терасата възможно най- високо и зимата беше като ледена пързалка точно пред вратата,защото водата капеше от всички дупки от тавата на климатика при дефроста понеже дренажа се запушваше.
Разбрахме...
Общо взето българска му работа.За чужденците от Германия, Австрия, Швеция и т.н = все едно циганска работа ...
От тези които не сме съгласни с монтажа в тераса( и аз съм един от тях) товане важи.Просто този който не си е удържал на думата и първо е казал едно, а след като е взел парите варианта става друг е извън сметките за бъдещото харчене на парите ми ...коментари от сорта на като дефроства дали ще замръзва и дали ще се излиза на терасата лятно време нямат стойност всичко е монтирано на най подходящите места според възможностите на съответните тераски.
За мен е по-добре да е горе на терасата, отколкото долу.Това че ще си удря някой главата изобщо не е аргумент-търговеца като прави нещо да го прави както трябва и както ще го направи за себе си.Ако не -червен картон.Винаги има варианти, но нали трябва да се правят по 5-6 монтажа на ден, за да се събират пари-капитализъм е все пак ...
Истината е че в терасата изобщо не е вариант, но при старите панели в повечето случай няма избор.Имал съм климатик на тераса на стойка близко до тавана(стойката обаче беше за стена, а не за таван и беше хваната на външната стена) и нито веднъж не съм си ударил главата за 3 години и 6 месеца.Външното тяло беше сложено да духа напреки на терасата и навън.Случва се една зима да замръзне под него но малко и не е имало проблем.
Търговците като коментирате е хубаво да си снимате климатицитеу дома и да ги постнете да видим дали са ви долу в краката по терасите...
Освен всички негативи кризата има и положителна страна- ще издуха всички фирми от които клиентите не са доволни-вчера гледах дадоха един хипермаркет за техника и управителя каза, че тенденцията се е променила и новата тенденция е не да се купуват най-евтините климатици, а най-оптималното за съотношението цена/качество /екстри, поради което най-евтините климатици вече не са най-продаваните...