Страница 95 от 336 ПърваПърва ... 45859394959697105145 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,411 до 1,425 от общо 5037
Like Tree3778Одобрявам

Вашите снимки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2007

Re:Вашите снимки

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    дракате се за глупости ....
    На един подобен обект в повечето случеи процеса протича по следния начин:
    1. Проектанта пуска полета на мисълта укрилен от последния семинар на японска или корейска техника на който е бил и изпроектирва едно идейно VRV по всяка вероятност тритръбно че е по-готино,
    Пропусна да споменеш за междинната фаза, в която се иска пре-проектиране с двутръбна VRF. за да може гърча да е максимален. Чак след това е мулти офертата, за да стигнем както винаги до обикновен сплит, по - възможност 450 лв с ДДС и включен монтаж, пък и някой лев да има скрит за почерпка. А след това по форумите се обсъждат качествата на търговеца и инсталатора.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2012

А чилъра къде го пропусна???

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Sevo
    Пропусна да споменеш за междинната фаза, в която се иска пре-проектиране с двутръбна VRF. за да може гърча да е максимален. А след това по форумите се обсъждат качествата на търговеца и инсталатора.
    Това е ясно-в тези случаи никой не обвинява търговеца /монтажника.Има обаче и такива случаи когато в проектната фаза както аз се разбрах с инвеститора-строител, аз да избера къде да ми бъде монтирано вътрешното тяло, като разликата беше вместо на едната стена, да е на съседната(под ъгъл 90 градуса) като разликата е 30 см от едното място до другото и изобщо не изискваше каквото и да е допълнително удължаване на тръбния пакет и кабелите.Тръбния пакет е максимум 2 метра.Вместо да духа напреки към прозорците, щеше да духа към вратата на офиса по дължина.Ходих три пъти като преди това се разбрах със строителя-инвеститор(инвестирал 80% от парите ми които му дадох за офиса )и той им се обади и им каза да направят каквото искам.Отидох във фирмата с климатиците казах им вместо на ъгъла на едната стена да го сложат на съседната стена на същия ъгъл което нямаше да иска никакво удължаване на тръбния път , отбелязахме го върху плана/скицата на офиса и когато отидох след като бяха сложили тръбния път се оказа, че са го направили както им изнася ... Е, отидох при сторителя -инвеститор и му казах, че не съм доволен както от монтажа на тръбите и мястото на което е предвидено за монтаж вътрешното тяло, така и от климатика който ми предлагат(дайкин FTX25JV) и от фирмата като цяло и си поисках парите за климатика обратно, строителя ми върна парите, от фирмата започнаха да ми звънят...но "късно е чадо, мандалото хлопна...." и си наех друга фирма от която за 400 лева + си закупих fuji 12 LDC ...

Първоначалната фирма я задрасках и никога няма да бъда тяхен клиент ...
    Отделно който ме е попитал нищо хубаво не съм казал и съм ги насочил да си търсят друга фирма, която се вслушва в желанията на този който плаща и не се правят на "Голямото добрутро" ...

П.П. "Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи ..."

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Sevo
    Пропусна да споменеш за междинната фаза, в която се иска пре-проектиране с двутръбна VRF. за да може гърча да е максимален. Чак след това е мулти офертата, за да стигнем както винаги до обикновен сплит, по - възможност 450 лв с ДДС и включен монтаж, пък и някой лев да има скрит за почерпка. А след това по форумите се обсъждат качествата на търговеца и инсталатора.
    Correct ... Е така то даже и през водна система може да мине процеса преди да дойдат RAC-ите

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Алоуууууууууууууууу `къв е тоя чат в темата. Спрете се де.

7. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

не очаквах по повод на нашите монтажи на мултисплитове по балконите да се заформи такава полемика, но нейсе...
    ето и някои допълнителни гледни точки, които е желателно да бъдат ако не признати, то поне взети под внимание...

в коментариите по-горе има три основни насоки:
    -дренажите и ледените пързалки по терасите - отведени са с възможно най-късия път в ПВЦ ф50, което както посочи практиката не създава никакви проблеми поне вече втора зима...
    -монтаж в терасите - това си остава най-болния въпрос и ако трябва да бъда откровен в никакъв случай това не ми харесва, но за съжаление поради икономия на средства не са предвидени други възможности, които да не са за сметка на естетиката на фасадата. освен това се оказва, че колкото повече се предвиждат общи части за разполагане на външни тела, толкова повече скандали се заформят от същите тези собственици по повод на тяхното поддържане да не говорим за заплащане като общи части на сградата...бих посъветвал всички специалисти и разбиратели по тази и други теми преди да се изкажат по дадена тема да си помислят дали са се поставяли от страната на инвеститора, дали въобще имат акъла и възможностите да построят не една такава сграда, а ако щете и един курник на село и да се опитат същия този курник да го продадат на някой виден специалист по всичко, каквито впрочем са едва ли не всички българи...
    -монтаж горе или долу - аз съм за долу, защото при тази дограма горе е много неприятно като гледка да запушва всичко и като се вземе процентно колко човек прекарва в стаята и колко на балкона...

бих пожелал на всеки да има късмета и удоволствието да работи с такива професионалисти като строителя Планекс и инвеститора Пи Ел Ейч, защото такива сгради радко се срещат (въпреки външните тела по терасите)

с това се надаявам да приключим "тоя чат в темата" и да се насладим на снимката на поредната грозотия, която ще последна в темата, която е резонно да се прекръсти от "вашите снимки" на "вашите снимки на безумни монтажи"

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    не очаквах по повод на нашите монтажи на мултисплитове по балконите да се заформи такава полемика, но нейсе...
    ето и някои допълнителни гледни точки, които е желателно да бъдат ако не признати, то поне взети под внимание...

в коментариите по-горе има три основни насоки:
    -дренажите и ледените пързалки по терасите - отведени са с възможно най-късия път в ПВЦ ф50, което както посочи практиката не създава никакви проблеми поне вече втора зима...
    -монтаж в терасите - това си остава най-болния въпрос и ако трябва да бъда откровен в никакъв случай това не ми харесва, но за съжаление поради икономия на средства не са предвидени други възможности, които да не са за сметка на естетиката на фасадата. освен това се оказва, че колкото повече се предвиждат общи части за разполагане на външни тела, толкова повече скандали се заформят от същите тези собственици по повод на тяхното поддържане да не говорим за заплащане като общи части на сградата...бих посъветвал всички специалисти и разбиратели по тази и други теми преди да се изкажат по дадена тема да си помислят дали са се поставяли от страната на инвеститора, дали въобще имат акъла и възможностите да построят не една такава сграда.
    Само да уточним, в предния си пост ти представи решението климатиците да са на терасите, като някакво авангардно решение плод на блестящата мисъл на архитекти.Сега разбираме, че това е компромис и на теб не ти харесва.
    Това разбира се не ти попречи да обявиш онези, които виждат от километри недостатъците на решението, за зловонни душици.И въпреки, това дори сега, при толкова компрометирана позиция отново заливаш с обструкции.
    Предлагаш да се поставям в ролята на инвеститор и дали имам акъл и възможност да построя сграда или курник.
    Веднага ще ти отговоря - Нямам акъл и възможност да построя сграда.Не съм учил във ВИАС.Не разбирам от архитектура, но не ми и трябва.Не съм се цанил за архитект, но това не пречи да забележа недостатъците на конкретното решение.Който се е ангажирал с архитектурата той да му мисли, когато предлага решения.
    И мисля да спрем дотук.Мразя подобни свади и простотии.Бих посъветвал и теб да се въздържаш от такива методи.Прави лошо впечатление.

10. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

каквото съм писал много ясно може да бъде прочетено по-горе...нито е било "авангардно" нито е било "блестящо"...
    писах както се вижда най-вече срещу неприятния български маниер да се оплюва всичко без даже да е направен опит да се види какво оплюваме - прочети си поста за дренажите...
    това не е свада, нито аз съм я започнал, не приемам съвети от хора като теб и не ме интересува какво впечатление съм ти направил...

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

етоя и ваната самоделка
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Member
    Тук е от
    Jan 2012

ФЕН,винаги съм се питал,а сега да питам и теб - какъв,по дяволите,е смисъла всъщност на това грозно тенеке под климатика ти ? Ако е -5 гр ,кой ще накара водата да НЕ ЗАМРЪЗНЕ,капейки по тавата ???Дали ще замръзне в дъното на климатика или в тавата,има ли разлика според теб ?

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

приятел това грозно тенеке ми пази терасата дане става цялата във лед зимата и защо дасе карам със комшията под мен и другото може дае -10/-15 вода не задържа

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2012

А къде отива водата при -15 гр???
    Изпарява ли се ?

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

fen./hitachi, не знам при тебе, но в София тази зима всички подобни изпълнения бяха с пръснати тръби на сол.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

ти нещо май не искаш даме разбереш вода и лед дори при-20 няма пробваное е вече няколко зими дори и климатика лед не задържа направени са наклони на ваната както и на тръбата това съм го направил защото първата зима като монтирах климатика цялата тераса стана във лед не климатика а терасата?

18. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Ми ОК,а защо тогава изобщо ти е тая грозотия бре ??? Не можа ли да монтираш направо ПВЦто близо под отвора на дъното на климатика и да си спестиш първо тъпата гледка и второ - 10ната лева за ръждясалото тенеке???
    С какво тая тава ти помага всъщност ? Това ли не може да разбереш като въпрос...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Заледяват ли се вашите LG
    От petro във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 0
    Последно: 29-01-13, 18:11
  2. Моля за вашите мнения за PHILIPS 42 PFL4307H
    От ivchoni във форум Philips телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 18-11-12, 19:49
  3. Споделете как се справят вашите HAIERI в тоя студ
    От pif_40 във форум Климатици Haier
    Отговори: 7
    Последно: 13-02-12, 23:45
  4. Отговори: 6
    Последно: 20-07-09, 14:59
  5. Вашите творения на Графичните редактори
    От Gamemaniak1 във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 09-02-04, 01:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе