Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 73

За техниците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    476
    #16

    Re: За Техниците

    Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    Трето за процентите - ами я да погледнем колко процента са монтирани напрмер с външни канали (само да не чуя че с тиксото и пр. е същата работа) Макар и отделно да се плащат. Имат ли 5%?
    Както споменах по-горе имам впечатления от 2 фирми. Едната фирма монтира само Мицубиши хеви и то от по-скъпите им модели. Всички монтажи са с канали и всевъзможни екстри, тоест покриват твоите изисквания. Естествено и цените им за монтаж са високи (300-500 лв.). Другата фирма го има като опция на стандартния монтаж.
    Такива клиенти като тебе обаче, искат монтаж за 100 лв, с всички екстри. Няма такъв филм. Като искаш качество си плащаш. Това в България още не е на мода, но постепенно ще дойде. Тънката лайсна и далаверата рано или късно ще изчезнат от манталитета ни.

    ПС : Ако смяташ , че румънските техници работят за 1 мамалига ......
    ПС2:Произхода на климатиците няма нищо общо с качеството на монтажа. Моля да не бъркаш двете понятия. Статуквото на БГ е такова, че тук се внасят предимно техника 2-3-то качество.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    30
    #17

    Re: За Техниците

    Climatronic , съжалявам , че няма да съм баш по темата за свестни монтажи във Варна , ще говоря за София ...
    монтирахме едновременно в къщи и в офиса ми 11 бр. климатици купени от Техномаркет Европа .... дойдоха едни разбирачи от Техно клима .... абе ще го кажа направо - монтираха ги всичките за 2 дни
    съответно 2 от климатиците загубиха моментално фреона и спряха да работят .... по 3 пъти ги пълниха гаранционно и въобще не искаха да ги взимат да ги тестват и да разберат къде е джанам проблема , много им говорих ама не им се занимаваше , просто отбиваха топката ...
    накрая се принудих да извикам друга фирма , която свали външните тела и ги надуваха няколко дни с азот ... в крайна сметка се оказа , че в следсвие на лошия монтаж на предишните майсторета е изпускало фреона от конусите , демек от свръзките между вътрешното и външното тяло .... платих си яко за тия монтажи и демонтажи , ама сега работят като пушка .трябва да се има напредвид , че проблемните 2 климатика са монтирани на балкони и изработването на конисите не е като да висиш на 8 метрова стълба ... така си мисла яз поне ....
    какво се оказа - загубил съм една торба пари от готини майсторчета , които претупват работата , а иначе скубят пари за монтаж като за световно , даже тогава ми взеха всичките пари още преди монтажа - нагличко нали ....

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    447
    #18

    Re: За Техниците

    Цитат Първоначално публикувано от muchoto
    Climatronic все едно нищо не каза.
    1) Тая статистика може да си я запазиш за себе си. Познавам отлично 2 фирми във Варна, едва ли имат и 1% калпави монтажи. По моята статистика значи 99 % ок.
    2) Винаги повечето хора са доволни от монтажа. Недоволните най-често са не от монтажа, а че са купили климатик за 400 лв за 15 кв.м. помещение и очакват да работи перфектно и на 30 кв.м. и до -20.
    3) Това за нивелирането е смешно. Едва ли има уважаващ себе си монтажник и да не нивелира климатика.
    4) Тампони рядко може да се видят на климатик над 1500 лв, просто защото няма нужда и ги няма като изискване при монтажа.
    Да приемем, че сърдитите от критиките тук са добри техници и за тях не се отнася.
    1. Статистика не мога да правя, но един монтиран климатик ми е достатъчен за да съм негативно настоен;
    2. Доволен съм от евтиния си модел (според парите разбира се) и не е той причината за недоволството ми. Правилния монтаж и на скъпия и на евтиния е един и същ;
    3. Има уважаващи себеси монтажници, които не ми нивелираха вътрешното тяло и не използваха вакуум помпа (вече не се праило!!!). Следващите дойдаха за профиклактика само с кофичка и пулверизатор (в гаранционната карта пише какво му се мери).
    ....
    Пак казвам - не обобщавам, но мояте и тези на колегите ми разправии са достатъчни да си формирам мнение.
    Ваша работа е да си повишите имиджа.
    Успех на всички добри техници!
    P.S. И аз се интересувам от свестни за Варна, че да не им благогаря, както последния път, с хладен тон за извършената до момента работа.

  5. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    220
    #19

    Re: За Техниците

    Цитат Първоначално публикувано от bbb1
    И пак казвам -ако някой знае добър сервиз(респективно добри техници )нега да ги упомене конкретно.Като има нужда човек да ги потърси,консултира и ремонтира конкретното изделие.А това че всеки си приказва "аз знам това и това..."без нещо конкретно ми звучи само като ззаяждане с участниците.Било от едната или от дугата страна
    Добрият сервиз винаги е губещ затова много малко техници се занимават с ремонти

  6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #20

    Re: За Техниците

    Цитат Първоначално публикувано от hooliganm
    А отгоре на всичко тея тъпаци от термо клима некомпетентните са правят на интересни-щом духа топло значи работи климатика и за да дойдем трябва да си платите!
    Той духа към 45-50 градуса от вътрешното тяло ама стаята е студена и като съм им платил 150 лева мисля че са длъжни да дойдат и да го оправят гаранционно.
    Тая тема станала много голяма.
    Сега като чета написаното че изкарва 50градуса климатика си е наред. Че колко искаш да изкава като температура това е климатик не е калорифер. Другото което забелязвам е че не сте си прочели гаранционната карта там е упоменато че идване на техник за не гаранционен дефект се заплаща. Моного е удобно да се казва ма тои в гаранция и да разкарвате хората за всеки веш каприз.

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    194
    #21

    Re: За Техниците

    zz_stefanov Hollyshit май сме в една лодка е не сме съгласни с някой апологети дето пишат че само спамим ама какво да кажем на черното бяло??? 3. Има уважаващи себеси монтажници, които не ми нивелираха вътрешното тяло и не използваха вакуум помпа (вече не се праило!!!). както пишеш вече май си е праило т.е правило. muchoto абе не знаеш ли къде има добри обезболяващи че ме заболя коремът от смях? Там е работата че си плащам и все тая че си вигам да им помагат и все тая.
    ПС : Ако смяташ , че румънските техници работят за 1 мамалига ......хич даже не смятам ама за да прибегнат дотам хората май местните са им скрили топката...Тънката лайсна и далаверата май не е в клиентите като чета форума...
    3) Това за нивелирането е смешно. Едва ли има уважаващ себе си монтажник и да не нивелира климатика. справка постът на zz_stefanov по-горе ако има съмнения че си измислям
    4) Тампони рядко може да се видят на климатик над 1500 лв, просто защото няма нужда и ги няма като изискване при монтажа. - пак смях като стане -10 и ела да видищ каков се перпоручва бръжди като изтребител (щот тия са убаи бе квти тампони) ми аз съм прост и не съм по тънката лайсна искам да си платя и да ми сложат . ама те ги мързи да гледат пък аз тампони

    И най-накрая -нищолично срещу никого!!! Ама що не ми дадет фирма дето монтира с Договор за монтаж бе хора???Нали сме в Европа. там нещо май еврокомисарка имаме. Е тя е по играчките де ама все пак..

    Та такива работи ...е за някои може и да са спам ама виждам че не за всички де

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #22

    Re: За Техниците

    Аз съм много доволен от монтажниците които ми монтираха климатиците, за 8 години това са 5 лични машини и няколко на роднини, вежливи старателни, работеха чисто и поне според моите знания изпълниха всички процедури по монтаж.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    15
    #23

    Re: За Техниците

    Ами да калпави са техниците!
    То като видиш как е монтирано вътршното тяло...има денивелация от около 2 см (то аз в баните на пода не правя такива наклони)
    И то беше повече наклоненто тялото ама им казах,тоя вана криви там планката дето е отдолу и колко се изправи не знам ама отдолу сега ,освен че е крив ами и е изтумбен!
    Ама...майната му ше намеря някой да ми го оправии сам,щом някой "техници" тука вместо да дадат съвет защитават колегите си(то гузен негонен бяга)
    Поне да остане за урок на някой от Варна ако иска климатик много да се замисли преди да си вземе от Термо клима!!То пак добре че тоя в спалнята бачка че и бебето ми там ще спи
    Накрая ше ми писне да им звъня на тея тъпанари,трябва ги заритам ,е тогава ше го оправят,ама нали уж вече сме европейци цивилизовани!

  11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #24

    Re: За Техниците

    Аз казвам истината. По писаното личи че не сте си прочели гаранционата карта. И да дойдат колегите няма каво повече да направят щом климатика изкарва 45 50градуса. А да попитам вратата към коридора затваряте ли я?
    Лично на нашата фирма първия ни клиент за тази година беше в къща която не се отоплява и той е единствения клиент с мидея нискотемпературната който е недоволен аналогичен случай неможе повече от 18 да направи а климатика е абсолютно идеално работещт. Или за тия 130лв дето сме взели за монтажа заедно с матерялите да вземем да направим и една изолация на къщата.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    15
    #25

    Re: За Техниците

    VeleV.Klima , мисля че що м не върши работата за която е предназначен си е гаранционен!
    Мислиш ли е стая която няма какво повече да и се изолира,с южно изложение,тухла,16-17 квадрата 2.20 висока,климатика от 3 дена не е спиран,и едва едва като бачка на 25 градуса затопля в стаята до 20(вече) и то през деня.А9-ката в другата стая дето 13-14 квадрата си топли до колкото е зададено за 30 мин макс.
    Ми тъпаци некадърни са и трябваше да ги оритам още като го сложиха накриво,че сега ако ходя в офиса да ги бия кофти че е точно срещу 2-ро РПУ
    Аз като има някъв проблем с работата която съм свършил отивам и го оправям,независимо че дори и гаранция не давам,а вий еладжиите явно само гледате как да са скатаете!

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    15
    #26

    Re: За Техниците

    Постоянно си стои затвоерена вратата на коридора!
    Не може ли примерно да е развален термометъра на климатика или някво реле или не знам и примерно да спира да топли или...няма си на идея
    Не ща за 150! лева и да ми я изолират имам си стиропор,мазилка 3 см тухла,вата гипскартон+ това че може би през витрините на южната стена от склънцето става по топло отолкото ако бачка климата

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    476
    #27

    Re: За Техниците

    hooliganm , без да се обиждаш, но проблемът май е в зад-климатичното устройство.
    Климатикът ти е ок (при изходяща темп. 50 градуса), имаш явно големи топлозагуби в помещението.

    Да нямаш влкючен аспиратор, без климатик до колко пада температурата ?

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    15
    #28

    Re: За Техниците

    Споко не се обиждам но откъде тея загуби?писах колко ми е изолирано всичко,а още повече че 2 съседни стаи с еднакво изложение са ми хола и спалнята(спалнята 12-13 квадрата,хола около 16-17 при 2.20 височина) спалнята с 9-ка за половин час без да е бачкал цял ден климатика прави на 25 градуса около 22-23,а в хола без да спира с 200 зора чак днес дигна 20 градуса за цяла зима
    Хола е само южно изложение 1 външна стена,спалнята има цяла северна стена и още 3 външни

    Ми без климатик сега не знам но като беше мн студ до към 10 може би

  17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #29

    Re: За Техниците

    Не е развален никъв термометър щом изкарва 45-50 градуса климатика е наред търси каде са ти загубите.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    15
    #30

    Re: За Техниците

    Целта на тази ми тема е:
    1.Да получа компетентно мнение дали да настоявам онея скапаняци от фирмата да идват гаранционно
    2.Да получа информация какъв може би е проблема и кого да извикам да ми го оправи като хората

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Дали да викам техниците за профилактика ?
    От Enties във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 9
    Последно: 18-03-12, 21:46
  2. ПРЕМЕСТЕНО: Дали да викам техниците за профилактика ?
    От Jackas във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 0
    Последно: 31-01-12, 21:43
  3. Да викам ли техниците Дайкин FTX50GV
    От mmmladenov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 8
    Последно: 28-06-11, 12:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе