Вентилатора да не е на low.
Виж клапите дали са в режим суинг.
Вентилатора винаги е на макс,а какво ще рече това суинг? (В смисъл в какво се изразява този режим,какво прави?)
А Велев клима-в този форум забеляза най малко още 2-ма човека писали за същия като моя проблем и за същите градуси
Вентилатора го остави на ауто и ще се подобри комфорта и топлината.
суинг е клапите да се въртят нагоре надолу, да се затопли равномерно , явно не ти е това проблема.
Относно темата едно малко уточнение:
По-удачно е да "За фирмите". Един техник, колкото и добър да е , като го претрупат с монтажи, рекламации и профилактики, явно е че ще почне да претупва нещата, както и като работи спокойно, ще е качествено. Според мен собствениците на такива фирми са истинските виновници.
1-2 дена на ауто беше...пак така
Може ли примерно(не съг ги засичал и двата),ама примерно тоя 12-ката дето е проблемен,да има няква повредаи примерно да топлуи по малко време а през повечето да размразява или загрява не знам,просто искам да съм сигурен дали климатика наистина работи нормално и да се чудя къде може да се губи топлина(въпрки че според мен е невъзможно)
Според мен тея ако бяха коректна фирма щаха да пратят човек компетентен да каже къде е според него проблема и да търсим решение,поне аз така правя,не гледам само да лапам на хората парите(въпрки че бачкам на високи цени) винаги гледам ако мога да помогна!
И искам да питам нормално ли е да спре да духа климатика при положение че не е стигнал градусите си(нямам предвид когато се включва червената лампичка и когато бълбука и шуми)просто си изключва и толкова чака няколко минути и пак почва,да не би да се уморява хехе
muchoto,ами и мен ми се случва да имам много клиенти но отказвам на някой,не мога да си позволя да работя некачествено! Не че не мога де,ама ми е неудобно,още повече че при мен едва ли някога клиента ще разбере че му е направено некачествено нещо![]()
Щом изключва когато не е достигнал градуси е друго нещо за кето чак сега казваш. Задай му тогава повече градуси 28 например.
Под вътрешното тяло да няма нещо обемисто, което се нагрява и да се лъже датчика. Пробвай направо на 30 градуса.
Не каза и накъде е насочена въздушната струя. Ако е изцяло надолу.....
Ами няма нищо отдолу
Ами често го слагам да духа надолу ,но не постоянно,пробвамн всякакви начини,само не съм пробвал да го оставя да духа нагоре(както е на охлаждане)
VeleV.Klima почти цяла зима духа на 30 или 27-28 градуса но...
Уф защо съм такъв карък
Абе ади стига съм ви занимавал,явно трябва на място да дойде техник и да погледне но...знае ли някой поне колко ще ми искат за това...
Че онея я дойдат я не без заплащане...
Е ако примерно проблема с окаже вътрешен датчик, нищо няма да ти вземат.
А при мен въпросните от термо-клима и срещу заплащане не идват-вече месец се мотат!
А за еладжиите-не ги бъркай с монтажници на климатици-сложил съм три климатика и при нито един не видях нещо качествено да се направи при свързване-твърд и гъвкав кабел си ги усукват пък ако хване.Правят снадка върху снадка и не им пука!Каквото кабелче намерят него слагат-после нали не се вижда(различни сечения)
сложи един термометър върху вътрешното тяло и кажи температурата еднаква ли е с тази която си задал по дистанционното!
споко, и моя не топли добреПървоначално публикувано от hooliganm
като му задам 24* работи 2 мин и 3 почива, замери му интервала на работа и почивките, та да видим дали е от датчик (знаех си че трябва да взема 9-ка, ама жената искаше да и е топло и се нахендрих с тая 12-ка
)