Вижте резултатите от анкетата: Чува ли се при вас шум от преливане на фреон?

Гласували
139. Не можете да гласувате в тази анкета
  • ДА(чува се, мисля че е нормално)

49 35.25%
  • ДА(чува се, мисля че НЕ е нормално)

35 25.18%
  • НЕ(НЕ се чува нищо)

55 39.57%
Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 138

Чува ли се при вас шум от преливане на фреон?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re: Чува ли се при вас шум от преливане на фрео

браво Еди1, много се радвам за резултата - разби ги отвсякъде! Би ли направил снимки, иска ми се да видя "колелото" зад външното тяло как изглежда?

П.С. да видим сега какво ще кажат "заварчиците" по тоя въпрос с блендата.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re: Чува ли се при вас шум от преливане на фреон&

Ами нямам с какво да снимам.Иначе тръбите слизат надолу, правят един кръг с диаметър около 1 метър и може би малко повече да речем и си влизат в машината /външното ми е на около 1,5 метра под вътрешното/.Е, какво да кажат - нищо.В сервиза са ми познати /шефа, де/ и ще му нося тръбичката за спомен .Не съм плащал за смяната.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по скоро стеснението е било причината от колкото дължината на тръбния път .. за това след като се среже с резак за медни тръби трябва да се заглади там ,има си подходящ инструмент ... просто грешка при монтажа е причината за шума

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    сложиха 5 метра нови тръби.От този момент, все едно машината не съществува - фреон не се чува нито при тръгване, нито при спиране, нито при ниски обороти на компресора.
    Ами това се изкоментира още в началото!Ама доста народ не повярва,даже се изказа подигравателно.И сега какво?Още ли битува мнението,че Тошибата е скапана машина?

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Може да съм тъп, но не схванах. "Преливането" от какво се оправи: от удължаването на тръбния път, от премахването на "блендата" или от двете? И защо, Тошиба ще е "боклук", като доста от другите производители, използвали техните компресори?(вярно, че климатика не е само компресор, но все пак..)

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Според мен е било от стесняването при заварката. Тръбният път е повлиял по-малко - лично мнение.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И пътя е от значение.Ще поясня - първо беше с 1 и нещо тръбен път, телата бяха почти на едно ниво.При отопление се чуваше слабо при тръгване и спиране на компресора, но на по-ниските мощности на компресора се чуваще постоянния шум от фреона, макар и не много силно, но достатъчно дразнещо.Удължиха пътя със заварка до около 2 и 70, 3 метра и свалиха външното на около 1,50 под вътрешното.И от заварката, когато се е получила блендата, започна още по-силно да бълбука при отопление и започна грухтенето при тръгване и спиране на компресора.След като сложиха новите 5 метра, изчезнаха всички видове шумове - сега се чува само шума от турбината, направо си е гробна тишина .Това означава, че при къс тръбен път се чува шума от фреона, макар и не силно.Когато се удължи пътя, изчезнаха всякакви шумове.А иначе голямото грухтене и бълбукане е било от блендата.

10. Member
    Тук е от
    May 2003

12LGC(под един метър тръби): в момент на работа, при никакви мощности НЕ се чува фреон! Вътре в стаята имам предвид, вън не знам - качен е много нависоко(4-5 метра) и едвам го чувам - трябва да застана под него за да го усетя че работи.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

edi според мен дължината на тръбния път няма отношение към шума ти ... всичко е от калпавия монтаж ,който последния път е бил малко по читав ... и 1 м да са били сложили като хората няма да шуми .. имам предчувствието че тая машина след 3 кратна подмяна на трасета и фреон вече няма да е същата ,но времето ще покаже

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Фреона не е подменян, грешката е моя.Ами работи добре, даже стана малко по-тих.Топли много добре, дори имам чувството, че компресора очевидно се е мъчил с тази бленда.Сега струята е топла дори и при по-топло време, което ме навежда на извода, че се е нормализирала работата на компресора на ниска мощност.Топлозагубите в тази стая са малки и компресора дори при тези малки загуби и работа на ниски обороти поддържа някаква температура на потока въздух.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2007

edi1, сега чува ли се фриона при пускане и спиране на компресора?

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нищо не се чува .Нарочно седях под него.Както струята е със стайна температура по време на мониторинга, само усещам как започва да се затопля.По никакъв начин не можеш да разбереш, че компресора е започнал работа, освен по лекото увеличение на оборотите на турбината /държа го на АУТО/.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Присъединявам се към мнението на edi1 причината за "преливането" на фреон да е от евентуална бленда и/или стеснение при огъване на тръбите.
    При инверторите развъртането на кмпресора е плавно (има и маркови конвенционални с плавно развъртане) не трябва да се чува преливане - логично е да се предположи че при бавно въртене на компресора фреона се движи бавно в тръбния път.

Моите наблюдения върху клими:
    Fujitsu 12 LCC (втора зима се ползва - тръбен път под 60-70 см) - не се чува никога преливане. При включване външно тяло работи супер тихо, но на 2ра-5та минута леко бръмчи компресора. Когато е в режим не може да разбереш, че работи.
    2 инвертора панасоник (модели отпреди 4-5 години) - не се чува никога преливане. Златните панасоници бяха тези.
    Кариер Силвер 009 инвертор (втора зима) - не се чува никога преливане. Не разбирам кога включва, изключва.
    Crown 2611 (Hisense производство 3та зима) - не се чува преливане никога. АЦ инвертор е. Развъртането на компресора е по "силничко", не е толкова плавно, но няма преливане.
    КОБЕ (куча марка) конвенционален - чува се при старт на компресора за 4-5 секунди.

ПРИ ВСИЧКИ гореописани клими обръщането на четирипътника преди/след разскержаване се ЧУВА - на мен ми звучи като "изпускане на въздух от гума", "пръскане с маркуч" или нещо подобно.

17. Тук е от
    Dec 2008

При мен се чува понякога лек шум като от цвърчене, точно все едно нещо с високо налягане преминава някъде... незнам как да го опиша точно... тихо се чува, но интересното е че не е когато спира и се пуска компресора а по време на работа. Шума се появява точно когато климатика поддържа дадена температура вентилатора от съвсем тихо си увеличи малко оборотите... някъде около 10 секунди след като си дигне оборотите за секунда най-много този шум... Климатика си топли, размразява сичко нормално 09LGC, 4 метра тръбен път... Не ме притеснява особено но като четох темата при всички това е когато се включва или изклюва компресора, а при мен по време на работа...

18. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте Някой ако е запознат с моя модел климатик да ми каже нормално ли е да се чува това шумене като преминава от един в друг режим- от фреона ли е , от фирмата ми казаха че нормално , търся друго мнение ? Благодаря Ви

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Не се чува събуфъра на 2.1 колонки
    От chefobg във форум Тонколони
    Отговори: 2
    Последно: 01-08-14, 00:33
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-03-14, 15:33
  3. General AHSA9LGC - нормално ли е да се чува ромолене и клокочене?
    От sabbath81 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 02-01-11, 06:58
  4. Хладилник Electrolux ERB-3445 - защо се чува цъкане?
    От brenin във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 16
    Последно: 31-07-09, 14:07
  5. Отговори: 9
    Последно: 16-12-07, 21:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе