Това е когато се прекъсне захранването на бобината на 4-пътния вентил-Рязко вентила "обръща" и зоната с високо налягане(30-40 атм на фр 410) са смесва със зоната с ниско налягане(няколко атм).Е няма как да не се чуе нещо.Може би това се чува при разкрежаването на СМОКИ ,тогава 4-пътника прави нещо подобно

. Снощи го усетих че се размрази: 6 минути пуфкаше вътрешното тяло+3 мин. нещо вънка бръмкаше и пак си тръгна. Доста шумно ми се стори първите минути, и доста минути преди да влезе в размръзяване, топлеше но вентилатора му беше все едно съм го сложил на СУПЕРТИХ - брех викам си кво му стана и до като го гадая - почна да се размразява. Няма лошо ама щото нещо взе да изстива стаята през това време(сумарно минаха над 20 минути без да топли яко)- та да питам нормално ли е така да прави?

. Тази зима ще си покаже ... кофти съм на втория етаж на къща - много пари ще ми легне на цялата да слагам изолация като живея в една/четвърт, пък само на мойте стени - някак грозно ще стане. Ще го мисля пак на пролет, две години я отлагаме тая изолация - ама вече се видя че тя е най-важна!