Вижте резултатите от анкетата: Чува ли се при вас шум от преливане на фреон?

Гласували
139. Не можете да гласувате в тази анкета
  • ДА(чува се, мисля че е нормално)

49 35.25%
  • ДА(чува се, мисля че НЕ е нормално)

35 25.18%
  • НЕ(НЕ се чува нищо)

55 39.57%
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 138

Чува ли се при вас шум от преливане на фреон?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: Чува ли се при вас шум от преливане на фреон&

Това е когато се прекъсне захранването на бобината на 4-пътния вентил-Рязко вентила "обръща" и зоната с високо налягане(30-40 атм на фр 410) са смесва със зоната с ниско налягане(няколко атм).Е няма как да не се чуе нещо.Може би това се чува при разкрежаването на СМОКИ ,тогава 4-пътника прави нещо подобно

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

защо мислиш че като го изключиш от дистанционното при работещ компресор и прекъсваш захранването на 4пътния ? това да не е Мидея ... климатика бавно намалява налягането си и вентила изключва след около 5-10 минути с цел да няма паразитни шумове ... много ясно се вижда ако следиш консумацията му в реално време ...

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При мен настъпи лека промяна с ТОШИБА-та.Понеже в момента стана малко по-хладно, и компресора заработи на малко по-висока мощност, постоянното преливане престава за по-голям период от време, но когато падне мощността вечер за да поддържа температура за спане - 19-20 градуса, преливането си продължава.Сервиза тази седмица ще идват да чуят машината по-дълго време и да осъществят няколкото варианта, от които според тях може да се чува преливането.Знаете, че не говоря за шума при тръгване и спиране на компресора или при дефрост.Между другото ТОШИБА-та до сега нито веднъж не е размразявала, а ДЖЕНЕРАЛА размразява веднъж на ден.И двата все още работят на ниска мощност и обороти на компресора.

5. Junior Member Аватара на gogobros
    Тук е от
    Oct 2008

здравейте, и така и не разбрах какво ще стане когато има / и няма / тези шумове явно не може нищо да се направи така излиза , сега да мерим дълъг и къс път никаква файда от това май само си говорими , така мисля шуми не шуми в крайна сметка да топли нали така мисля аз.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от gogobros

здравейте, и така и не разбрах какво ще стане когато има / и няма / тези шумове явно не може нищо да се направи така излиза , сега да мерим дълъг и къс път никаква файда от това май само си говорими , така мисля шуми не шуми в крайна сметка да топли нали така мисля аз.
    Напълно си прав! Шума не вреди на работата на машината, нито ще я повреди или ще я амортизира по-бързо. Има само психологически ефект Калориферчето или духалката също шуми като се пусне, там обаче никой не оспорва че не трябва да е така. Е, и тук е така - просто при някой климатици шума е по-слаб и едва забележим при други е по-силен - важното е наистина да топлят

7. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от jori
    За мене резултатите от тази дискусия показват,че при по-скъпите машини няма шумове/изключение Даисейкай/.Не чух някой да се оплаче от Дайкин и МЕ.Качеството си има цена
    Приятели.... DAIKIN F36GTUX - нищо не се чува не бълбука, не съска не диша, не пука. Топли тихо и незабележимо.... тръбен път е към 4 метра.... вали го пече го, друго не се сещам.. айде здраве....

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от smoky
    FTXS25G вътрешното тяло около 1,4м по-високо от външното,тръбен път около 2,4м.Чува се при тръгване и спиране на компресора предимно нощем при пълна тишина "като завиране на вода" за няколко секунди
    никакъв шум не съм чул,имам го от петък...

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а до сега освен от един определен модел Тошиба друг с машина на 100 волта не съм чул да се оплаче ..

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Аз бях с 80см тръбен път 12LGC. Трябва да ви кажа че сега като застудя, и климатика си работи без да спира - много рядко в някой "режим" се чува едно леко "процвъркване" - ама съвсем лекичко. Иначе като си хване "тон", много мазно си работи - кефя се от всякъде - никви фреони не се чуват . Снощи го усетих че се размрази: 6 минути пуфкаше вътрешното тяло+3 мин. нещо вънка бръмкаше и пак си тръгна. Доста шумно ми се стори първите минути, и доста минути преди да влезе в размръзяване, топлеше но вентилатора му беше все едно съм го сложил на СУПЕРТИХ - брех викам си кво му стана и до като го гадая - почна да се размразява. Няма лошо ама щото нещо взе да изстива стаята през това време(сумарно минаха над 20 минути без да топли яко)- та да питам нормално ли е така да прави?

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Първите минути е по-шумен защото работи на най-високите обороти,а самото време е дълго,защото първо спира ,изчаква известно време за да изравни налягането и тогава почва същинския дефрост и когато свърши с дефроста по същия начин.тази процедура при ниските температури я прави през 40-45 мин,а понякога и на 20 мин,така че това винаги трябва да се има впредвид при оразмеряване на климатика.щом сега при тези темп.си усетил че ти е паднала температурата,не знам какво ще правиш при -15*С.Затова се правят изолациите и колкото повече,толкова по-добре

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Re: Чува ли се при вас шум от преливане на фрео

благодаря jori, знам че ми идва слабичкък - две стаи топля с врата. Трябва да слагам втори или изолация или и двете  . Тази зима ще си покаже ... кофти съм на втория етаж на къща - много пари ще ми легне на цялата да слагам изолация като живея в една/четвърт, пък само на мойте стени - някак грозно ще стане. Ще го мисля пак на пролет, две години я отлагаме тая изолация - ама вече се видя че тя е най-важна!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Сложи си вътрешна изолация - Кнауф с вата. Помага. И става и през зимата подобен ремонт и може стая по стая. Тамън сега и майсторите са по-свободни.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Обадих се на фирмата да погледнат климатика.Дойде същият монтажник който го монтира.Послуша малко и вика: "Е ,то съвсем леко се чува,нормално.Няма как въобще да не се чува!" "На всички им пукат пластмасите,то има температурна разлика,след няколко месеца и като се понаместят пластмасите ще намалее пукането" Викам му: "Ами др. със същия модел нямат шумове от фреона,нали има 6 заглушителя" , а той: "Не ги слушай,няма как без никакъв шум, всичко си е наред пич не му мисли!" И сега к'во да се примиря ли(в действителност не е толкова силен шума и се чува предимно през нощта) или да занимавам и шефовете!? Някакви съвети?

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Чува ли се при вас шум от преливане на фреон

DAIKIN FTXS25G . Тръбният път в стаята е около 30 см.,с много лек наклон надолу.Общ тръбен път- 3.7м. Нивото на вътрешното тяло е на 1.5м. над външното.Монтажниците изолираха поотделно тръбите , и после ги завиха с някаква бяля лента.Няма шум от преливане на фреон.Не го и чувам кога включва и изключва.Ако го държа на 21*-22* не се чуват пукания от пластмасите,но като вдигна температурата на 25* се чува отвреме - навреме по едно припукване.Това са ми впечатленията за 5 дена!!!

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Дойде време да завърша писанието за шума от ТОШИБА-та ми, тези които следят темата, знаят за какво става дума - постоянно силно преливане при отопление, което изчезваше само при висока мощност на компресора.Знаете, че ми удължиха тръбния път със заварка от 1,5 метра на около 3 метра, което не доведе до резултат.Преди няколко дена дойдоха и смениха тръбния път на 5 метра, с колело зад външното тяло.Не са го презаредили и не са оправяли тръби във вътрешното тяло/ грешката е моя/, както споменах в темата за високо КОП-овите машини, а само смениха целия тръбен път, като махнаха заварения и сложиха 5 метра нови тръби.От този момент, все едно машината не съществува - фреон не се чува нито при тръгване, нито при спиране, нито при ниски обороти на компресора.Стария път остана при мен и аз понеже съм си любопитен срязах двете тръби на покрай заварката - оказа се, че при тънката се е получила бленда с диаметър около 1,5 мм/стеснил се е тръбния път и се получавали две зони на налягане - ниско и високо/ и когато компресора нагнетява, се получавало свиренето и бълбукането.Едва при висока мощност се е преодолявал ефекта на блендата и се е изравнявало налагянето.така, че сега все едно машината я няма.Рецепта - 5 метра тръбен път.Не знам дали ще важи за всички машини, но определено си заслужава при монтаж да се иска поне 5 метра път.Впрочем в сервизните инструкции, където е показана мощността на компресора е посочено при какъв тръбен път са данните и това според мен следва да е минималния за определената машина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Не се чува събуфъра на 2.1 колонки
    От chefobg във форум Тонколони
    Отговори: 2
    Последно: 01-08-14, 00:33
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-03-14, 15:33
  3. General AHSA9LGC - нормално ли е да се чува ромолене и клокочене?
    От sabbath81 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 02-01-11, 06:58
  4. Хладилник Electrolux ERB-3445 - защо се чува цъкане?
    От brenin във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 16
    Последно: 31-07-09, 14:07
  5. Отговори: 9
    Последно: 16-12-07, 21:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе