Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 186
Like Tree74Одобрявам

Гумени тампони - за и против

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Отговор: Гумени тампони - за и против

Цитат Първоначално публикувано от bpd Виж публикацията
    Мисля че няма нужда от шайба,гайката е назъбена за да не се развива така си мисля може и да греша?
    Шайбата трябва да е с размер 8х35 или 10х 35, и се слага не под гайката а между тампона и стойката и между тампона и краката на климатика . Иначе няма какво да държи болта и при стягане може да се извади от тампона .
    stiv13 одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017

Колеги, ако климатика е по малко т 30кг дали има смисъл от тия тампони?
    В момента съм с едни полиуретанови оранжечеви, а климатика е 9ка от миналата година сякаш климатика стана по шумен.
    9ка, 28,5кг

Антивибрационни пружинни тампони 30-55Kg (eviss.bg)
    Този пост е редактиран от fest04; 16-11-21 в 15:30.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Аз си взимам от тези в Хоуммакс 4 бр. за 10 лв.След това отскачам до щанда с шайбите.Преди монтаж ги обвивам хубаво с алуминиева лепенка и нямам грижи.Такива тампони имам монтирани от 6 години.Слагам си ги превантивно на всеки климатик
    dodo_pv одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017

Здравей,

Реших да рискувам и да пробвам тези скъпите тампони. Тампоните са с различна твърдост
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2017

Поставиха танпоните, басовият звук, който се предаваше в стената от компреса в някакви по ниски обороти доста намаля, но пък сега пък се чуват някакви металически звуци леки. Общо взето средна работа са тия тампони , не са кой знае какво. Малко е преувеличено с картинките на кутийката с възглавнички и други неща.

7. Junior Member Аватара на ngeorgiev992
    Тук е от
    Jul 2021
    Живее в
    София

Здравейте, някой има ли представа къде в София се предлагат от тези тампони с пружина?

При мен се появява басов звук в някои части на стаите, който вече започва да ме дразни и се надявам и при мен да изчезне.

Климатизатора е MHI 35zsw - Появява се при консумация между около 400 и 600вата в другите диапазони не се чува нищо от него климатика е монтиран на тухлена стена има и антивибрационни тампони, които явно не могат да оберат тази вибрация.

Изпратено от моят SM-A525F с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от ngeorgiev992; 17-01-24 в 15:56.

8.  

9. rym
    rym е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2021

Някой ползвал ли е такива тампони?

Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Това е сложно за монтаж и с нищо не превъзхожда класическите тампони
    Gena_bs одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Аз послушах форума и не сложих тампони. Ако е само заради шума - няма смисъл наистина, защото външните тела са абсолютно безшумни на дайкина

12. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от gerhar Виж публикацията
    На тия от Практикер гумата е добра но са "забравили" да сложа шайба . На моите преди монтажа им залепих по една шайба 8-ца с диаметър колкото на тампона .Ако не можеш да намериш 8-ца може и 10-ка че по-лесно се намират . Важно е диаметъра да е колкото на тампона или по-голям .
    Така направих и аз днес.Купих от тези българските и им сложих по една шайба между стойката и краката на външното.Преди години когато ми монтираха едно японче удариха арматура,това лято то беше заменено с MHI SRK/SRC 35 ZS-W,което беше монтиранп без тампони,но при определени обороти на машината ,ефекта от ударената арматура се появява и ме дразнеше.С тампоните този звук изчезна.
    Този пост е редактиран от Genadi80; 02-02-25 в 11:49.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от ngeorgiev992 Виж публикацията
    Здравейте, някой има ли представа къде в София се предлагат от тези тампони с пружина?

При мен се появява басов звук в някои части на стаите, който вече започва да ме дразни и се надявам и при мен да изчезне.

Климатизатора е MHI 35zsw - Появява се при консумация между около 400 и 600вата в другите диапазони не се чува нищо от него климатика е монтиран на тухлена стена има и антивибрационни тампони, които явно не могат да оберат тази вибрация.

Изпратено от моят SM-A525F с помощта на Tapatalk
    Здравей, след няколко години от твоето публикуване, но да те питам какви тампони сложи и имаше ли ефект понеже съм със същия проблем като тебе. С обикновени тампони е машината и това басово буботене ме побърква. (9ка в детска стая)

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Здравейте!

Тъй като се наложи да се премахне дренажният маркуч на външното тяло на климатика, сега кондензът изтича през основния отвор, но при лек вятър капките се стичат по фасадата на сградата или по первазите на съседите по-надолу. Ще се наложи да извикам вишка, с която да се монтира тавичка и самият конденз да се заусти в близкия улук. В допълнение на това ще се наложи и корекция в позицията на външното тяло, тъй като е килнат в посока на компресора (безплатен монтаж ). Планирам да закупя и нови тампони, тъй като външното тежи цели 43 кг. (сещате се коя марка/модел е климатикът?). Избрал съм тези модел тампони - https://apogee99.com/tamponi-za-klimatik-se-bf-45…/p/17789
    Някой ползвал ли ги е, може ли да даде мнение?

16. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Зависи от разни подробности дали ще има ефект - честоти, тежест на тялото, колко ще се компресират тампоните и други. Абе сложна работа

17. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Документацията на конкретните тампони, има и за останалите модели от серията
    https://senor.es/wp-content/uploads/...HEET-BF-45.pdf
    Blago94 одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Благодаря за файла! Аз се обърках в началото и реших, че 45 кг. е общата товаропоносимост на 4 тампона. Оказва се, че всеки един от тях има такава товаропоносимост. Което пък значи, че зелените и даже сивите биха свършили работа. Жалко е, че ги продават в комплект от по 4 бл., иначе щях да сложа 2 сиви на по-леката страната и 2 сини от страната на компресора

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Тампони смяна
    От charliii във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 30-01-14, 20:07
  2. Качествени тампони за климатик
    От mystikalrs във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 27-04-13, 00:31
  3. Въпрос за тампони и щуцери...
    От CERRUTI във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 9
    Последно: 09-01-11, 17:04
  4. Гумени уплътнения
    От ivanxxx във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 12-06-10, 13:44
  5. Aнтивибрационни тампони - за и против
    От titan_83 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 16-10-08, 13:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе