Колеги, ако климатика е по малко т 30кг дали има смисъл от тия тампони?
В момента съм с едни полиуретанови оранжечеви, а климатика е 9ка от миналата година сякаш климатика стана по шумен.
9ка, 28,5кг
Антивибрационни пружинни тампони 30-55Kg (eviss.bg)
Този пост е редактиран от fest04; 16-11-21 в 15:30.
Аз си взимам от тези в Хоуммакс 4 бр. за 10 лв.След това отскачам до щанда с шайбите.Преди монтаж ги обвивам хубаво с алуминиева лепенка и нямам грижи.Такива тампони имам монтирани от 6 години.Слагам си ги превантивно на всеки климатик
Здравей,
Реших да рискувам и да пробвам тези скъпите тампони. Тампоните са с различна твърдост
Поставиха танпоните, басовият звук, който се предаваше в стената от компреса в някакви по ниски обороти доста намаля, но пък сега пък се чуват някакви металически звуци леки. Общо взето средна работа са тия тампони , не са кой знае какво. Малко е преувеличено с картинките на кутийката с възглавнички и други неща.
Здравейте, някой има ли представа къде в София се предлагат от тези тампони с пружина?
При мен се появява басов звук в някои части на стаите, който вече започва да ме дразни и се надявам и при мен да изчезне.
Климатизатора е MHI 35zsw - Появява се при консумация между около 400 и 600вата в другите диапазони не се чува нищо от него климатика е монтиран на тухлена стена има и антивибрационни тампони, които явно не могат да оберат тази вибрация.
Изпратено от моят SM-A525F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от ngeorgiev992; 17-01-24 в 15:56.
Това е сложно за монтаж и с нищо не превъзхожда класическите тампони
Аз послушах форума и не сложих тампони. Ако е само заради шума - няма смисъл наистина, защото външните тела са абсолютно безшумни на дайкина
Така направих и аз днес.Купих от тези българските и им сложих по една шайба между стойката и краката на външното.Преди години когато ми монтираха едно японче удариха арматура,това лято то беше заменено с MHI SRK/SRC 35 ZS-W,което беше монтиранп без тампони,но при определени обороти на машината ,ефекта от ударената арматура се появява и ме дразнеше.С тампоните този звук изчезна.
Този пост е редактиран от Genadi80; 02-02-25 в 11:49.
Здравейте!
Тъй като се наложи да се премахне дренажният маркуч на външното тяло на климатика, сега кондензът изтича през основния отвор, но при лек вятър капките се стичат по фасадата на сградата или по первазите на съседите по-надолу. Ще се наложи да извикам вишка, с която да се монтира тавичка и самият конденз да се заусти в близкия улук. В допълнение на това ще се наложи и корекция в позицията на външното тяло, тъй като е килнат в посока на компресора (безплатен монтаж). Планирам да закупя и нови тампони, тъй като външното тежи цели 43 кг. (сещате се коя марка/модел е климатикът?). Избрал съм тези модел тампони - https://apogee99.com/tamponi-za-klimatik-se-bf-45…/p/17789
Някой ползвал ли ги е, може ли да даде мнение?
Зависи от разни подробности дали ще има ефект - честоти, тежест на тялото, колко ще се компресират тампоните и други. Абе сложна работа![]()
Документацията на конкретните тампони, има и за останалите модели от серията
https://senor.es/wp-content/uploads/...HEET-BF-45.pdf
Благодаря за файла! Аз се обърках в началото и реших, че 45 кг. е общата товаропоносимост на 4 тампона. Оказва се, че всеки един от тях има такава товаропоносимост. Което пък значи, че зелените и даже сивите биха свършили работа. Жалко е, че ги продават в комплект от по 4 бл., иначе щях да сложа 2 сиви на по-леката страната и 2 сини от страната на компресора