+1Първоначално публикувано от tony34al
Това обезсмисля всякакви дебати по темата!
+1Първоначално публикувано от tony34al
Това обезсмисля всякакви дебати по темата!
"Женати и тя 100% не е готвачка ама"-За разлика от вредата от фреоните,което е доста спорна тема,вредата от некачественото хранене е безспорна...Очаквам в най-скоро време да се подкрепят исканията на съюза на кулинарите за обявяване на домашното готвене за криминално и подсъдно деяние.
Е това е най-лошото! Движим се винаги към затъващите, а не към проспериращите на изтокНе разбрахте ли че "по старому" тоест филма "Майстор всичко мога" приключва вече...движим се на запад към западните разбирания.
Там за всяко нещо има уредба, задължения и субекти носещи отговорност за нарушенията на тази уредба...
Господа, придържайте се към заглавието на темата!
Кво стана монтира ли грито?? че тука като гледам колко баби сме се събрали да гледаме сиир.... вземи го направи интерактивен монтаж да даваме акъл онлайн
Mоже ли напишете кой е модела за 440лв.Първоначално публикувано от maxuel82
Вече не са на 440лв и брикото дигнаха цената на 469лв ама имаха по няколко броя колкото да дигат пушилка уж с ниски цени.
Да бе то голямата промоция 20лв по-надолу от истинската му цена !! Още не съм го монтирал прибирам се от работа в 8-9 часа и е късно да дупча с хилтито че комшийте се сърдят Днес купих материалите - 2бр стойки, 4бр тампони , 2мтръба ф6 и 2м ф10 ,изолация за тръбата, бандажна лента лепеща и 3м дренажна тръба ! Всичкото това ми струва 29,06лв ! Чудя се дали да не си купя и конусната дъска -има ги по 30лв. едната е само за конуси ,а с другата има и приставки за раздувки на тръбите ?? Коя да си купя ? Има и конусна дъска на Ротенбергер за 50лв ама и тя е само за конуси ! Мисля при монтажа на следващия климатик да си купя и манометричната група , има я за 60лв заедно с маркучите ! Имам чисто нов компресор от фризер , може ли да си направя от него вакуум помпа ?
2мтръба ф6 и 2м ф10 -не са ли цолови?!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340995513[/time]_________________________________________________
Ако ще правиш конуси без конусна дъска е добре да се документира на видео.
Ееее ама ти се бъзикаш нали ! За сега има откъде да взема професионален инструмент, но знаеш че всеки се мръщи и много не си дава инструмента , а на мен ще ми трябва поне за още 3-4 климатика до края на годината ! А с парите спестени от един монтаж ще си накупя почти всичко ! Та затова питам за компетентно мнение а не за подигравки !!!
С желание всичко можеш да постигнеш.Даже и това ,което е трябвало да пропуснеш.Тръбите трябваше да са цолов размер и по-дебели.Изработката на конусите е различна за различните фреони.Маркучите също.Ако ще правиш сам вакуум помпа... не ми се мисли.
За сега ще използвам професионален инструмент ! но пък за вбъдеще мога си купя оригинална вакуун помпа ! И каква е разликата дали ще са цолов или не размер тръбите ??? Аз казах на продавача че ми трябват тръби за едикакъв си климатик и размера е ф6 и ф9,2 пък незнам какви ми е дал !!
ГалинР - как разбра,че тръбата е тънка и трябва да си купел по-дебели? Милиметровите 6 и 10 мм имат само една дебелина от 1 мм...Която е най-голямата при цоловите размери всъщност и няма повече !
А и откъде накъде конусите за разл.фреони са различни ? Кое им е различното ???
Максуел - ако тръбата в оригинал е 6,35 х 0,80 ,а ти си взел 6 х 1,разликата в сечението е около 20 %. А ако вместо 9,5 (оригинал) си взел 10 мм,малко зор ще я наденеш на месинговата гайка
Тръбичките които излизат от вътръшното тяло са 7мм на високото и точно 9,5мм на ниското ! Дали са цолови незнам ???
конусите за разл.фреони са различни ? Има разлика в разстоянието,което излиза от кон дъска преди оформянето.За 410 е от 0 до 0,5мм,за 22 е 1мм.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341002331[/time]_________________________________________________
1/4 и 3/8 са.