Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 53
Like Tree1Одобрявам

Колко струва качествен монтаж до 3 метра?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Отговор: Колко струва качествен монтаж до 3 метра?

Предстои ми монтаж на климатик.Фирмата от която купувам климатика работи с две монтажни групи.Може да се каже,че се договорих с по-добрата УЖ. Познати ми я препоръчаха.Та въпросът ми е следния;Нали съм клиент,а клиента винаги има право.Искам да се монтира така климатика,че да не се виждат никакви кабели,контакти,щепсели.Поради факта,че ползвам контакта в близост,където ще се монтира климатика,което означава,че трябва постоянно да го включвам и изключвам./климатика,което противопоказно/.Точно където ще се постави вътрешното тяло,има разпределителна кутия и си ми беше идея от там да се вземе директно ток/така ми е монтиран другия климатик/.Но нещо монтажниците се дърпат.Не им било практика,започнаха да усукват.От 5 год.не практикували подобен монтаж.Та така.Явно ще си имам проблеми. Това беше в предварителния разговор по телефона.Предложих им аз да си извадя предварително кабел,ако на тях ще им е проблем,но те казаха да не бързам,като дойдат,ще се разберем.Моля за съвет-да се съгласявам ли с тяхното виждане или да си държа на моето,което наистина повтарям се но е основателно.Благодаря предварително на тези които проявиха интерес.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

не е задължително,но е добре машината да е на отделен предпазител.

4. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

skromnia и аз съм против този вид монтажи.Един електроуред винаги трябва да може да се изключва от мрежата поради много причини.

5. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    В тази таблица която си постнал има неточности относно кабелите и кондензната тръба. При монтаж от 3 метра тръбен път кондензния маркуч винаги е поне 3,50 дори 4метра. Комункациония кабел също е 4м. захранващия кабел при повечето нови машини се свързва чак на външното което значи че е поне 6-7 метра. А който не може да дава добри цени на климатици и монтажи си заминава от бизнеса.
    Стойностите са само ориентир.. Нещо като "да се стъпи на факти"...
    Ако добавя всичките дреболии, ще се види че монтажните фирми с цена под 180 лв. живеят, хранейки се с жълъди и нямат пари за сапун - да се изкъпят и изперат, да не омирисват на кир и пот жилището на клиента...

Velev, не баламосвай младоците... Ще изгорят като фойерверк! "Добри цени"...
    Защо не каза "ниски цени"?
    Цената е "добра" за клиента или за тебе?
    Или толкова си се предложил, че възприемаш нещата от погледа на клиента?

В бизнеса остава този, който поема "бренекетата" на проблемите в първо лице - единствено число.. Т.е. - "аз"!

Практиката при нискобюджетните фирми е да ползват тази форма на обръщение, когато се хвалят с обеми и да минават веднага на "ние", "вие" "те", когато стане напечено...

Не ми се спори, все пак 10 години съм в този бизнес..
    Клиента има правото да реши, може ли от едно яйце и омлет да се сготви и пиле да се излюпи?!

П.С. И пак да поясня за не четящите - не монтирам, продавам материали за монтаж!
    Който и да вземе монтажа ми е все едно, защото дали е ниско или високо бюджетен, материалите ще са от моя доставка!
    Освен ако не е мазохист и обича да се набутва!
    Още повече, че давам още няколко глътки въздух с по-ниската цена...
    Този пост е редактиран от VD; 01-10-12 в 21:58.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цената е добра за клиента но ме устройва и мен защото продаваме и монтираме повече бройки по добре нещо отколкото нищо.

7. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Цената е добра за клиента но ме устройва и мен защото продаваме и монтираме повече бройки по добре нещо отколкото нищо.
    Клиента е едно объркано създание, четящо в работно време форуми и опитващо се да научи нещо за тази материя, за да не го изработят!

Не е важна цената, важна е историята на една фирма и до този болезнен извод ще стигнат доста клиенти!

П.С. Извинявай, обърках те с един друг Velev..

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от VD Виж публикацията
    Не е важна цената, важна е историята на една фирма и до този болезнен извод ще стигнат доста клиенти!
    Така си е, доста фирми с история се усраха, или вече ги няма или едва кретат...

10. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Така си е, доста фирми с история се усраха, или вече ги няма или едва кретат...
    Объркал си се..
    Не кретат, а са заменили количеството с качество!
    Нали се сещаш, че след като продавам материалите за монтаж с най-ниските цени на пазара, мога да пусна и монтаж за 110 лева?
    Мога и да продавам климатика на доставна цена, какво ще стане тогава?
    Искаш ли да тестваме, кой ще слезне по-надолу, да зарадваме няколко наблюдателни клиента и да навредим на цял бизнес, за да се направим на интересни с ниски цени?

Клиентите нямат нищо против да се храниш с жълъди, лошото е че се завлича от паниката на една фирма целият бизнес!

Както и да е избора е свободен!
    Моята политика е ниски цени на материалите и инструментите - нормални цени на монтажа, за да може да остане ресурс за монтажната фирма /60-80 лв./ не за пури и уискита, а да поддържа тия машини, дето един вносител вече ги продава с 5 години гаранция!

П.С. Обикалям да довършвам монтажи на фалирали фирми, а те хората гледат петилетка напред!

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Като чета даваш ниски цени материали дето няма другаде имаш ли сайт нещо адрес фирма? Дай инфо да купуваме и ние че виж с тия цени дето купуваме не ни остават пари за семки.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Велев, ако проявиш интерес се вдигат. Такава е практиката.

13. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

До 15.10. ще тръгне електронен магазин. Всички паразитни разходи като офиси, складове, секретарки, реклами са премахнати от цената, но безплатните доставки са само за София.
    Т.е., ако цените те устройват, ще трябва да си платиш транспорта.

Трябва нашите монтажни фирми /освен изпадналите/, да обясняват на клиентите, че безплатно е само сиренето в капана за мишки!
    Монтажната дейност е безкрайно сложен набор от логистични и професионални умения, които няма как да ги получиш, плащайки цена, от която остават толкова пари, че дори "римлянин" би се изсмял!
    Друг е въпросът, че много колеги в момента са силно притеснени от кредити и са готови на какво ли не.. Дали тази фирма мисли за отговорности или за оцеляване?

П.С. Kasap, експандер клещите нямат аналог в момента на пазара и ти е ясно, че няма с какво ги сравниш!
    Кажи ми кой друг ги предлага и ще ти подаря веднага един брой!
    Има разлика..
    Този пост е редактиран от VD; 02-10-12 в 23:01.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Транспорта да е проблема почти всяка седмица съм до София за клими дори тази ще се наложи и втори път да идвам.

16. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Транспорта да е проблема почти всяка седмица съм до София за клими дори тази ще се наложи и втори път да идвам.
    Темата не е какво правим аз, ти или още 256 /реално опериращи фирми към момента/ участници в климатичния бизнес...

Темата е фундаментална! За цената на услугата!

17. Тук е от
    Mar 2012

Според мен цената за монтаж трябва да започва от 180 лв. Говоря за приличен монтаж, не колкото да пуснеш климатика да работи.
    п.п. Днес пак си купихме пробивно свредло - третото за тази година... - 400 лв.

18. Member Аватара на boiski
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Бургас

Тук в тая работа е на лице и психологическия момент в сделката. Никой не иска след като е дал маса пари да дава и още.
    Разглеждам сайтове, ходя по магазини и цената която гледам искам да е крайна, дали ще е на лизинг или в кеш' - веднъж преглъщаш и после дишаш...
    Така или иначе съм сигурен, че на 65% монтажите са еднотипни и стандартни.
    Останалите 35% може и да имат някакви усложнения с хамалската работа, но все на края на месеца ще се препокрият нещата.
    Отделна е цената ако имам климатик и искам ти да дойдеш даго монтираш.

П.П абе включвайте си цената на монтажа в цената на климатика, който иска климатик да си купи, който няма пари да си вземе духалка "21 годишна"
    Този пост е редактиран от boiski; 06-10-12 в 12:28.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко струва ДВД 9
    От zaks във форум ИГРИ
    Отговори: 8
    Последно: 10-03-09, 18:18
  2. До колко метра тръбен път е допустимо за да няма топлинни загуби?
    От zaho_cool във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 9
    Последно: 18-09-08, 22:11
  3. Колко струва?
    От smb във форум Телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 28-07-08, 23:39
  4. TV-OUT Cable до колко метра?
    От PROKOBA във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 21
    Последно: 27-03-03, 22:29
  5. колко метра макс?
    От imarh във форум Мрежи
    Отговори: 15
    Последно: 12-01-03, 17:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе