Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 53
Like Tree1Одобрявам

Колко струва качествен монтаж до 3 метра?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Отговор: Колко струва качествен монтаж до 3 метра?

Моя монтаж излезе 150 лв.доволен съм от момчетата.Разбират си от работата.Но какво ще рече ,,колко струва качествен монтаж,,?Всичко си има цена.Климатика се поставя по един начин.Има си сигурно и тънкости,но това няма ли да се отрази после пак на монтажниците.Като се случи нещо нередно с климатика-викаш тях,тези които са ти го монтирали,така ,че би трябвало да си свършат качествено работата.Мое скромно мнение.Благодаря и се извинявам,ако съм се изказал неподготвен.

2.  

3. Member Аватара на boiski
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Бургас

То всеки иска да бъде добър в това което върши , но нали се сещаш че от всяко ДЪРВО свирка не става.
    Този пост е редактиран от boiski; 06-10-12 в 15:59.

4. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от skromnia Виж публикацията
    Като се случи нещо нередно с климатика-викаш тях,тези които са ти го монтирали,така ,че би трябвало да си свършат качествено работата.
    Има няколко начина да ги "викаш":
    - със сигнален огън, сигнална ракета или викане с мегафон. /може и с изстреляна стрела от лък нагоре, но може да не я видят/, ако имаш пощенски гълъби имаш малко по-голям шанс!
    - с мобилен телефон, а пък те имат правото да не ти вдигнат
    - с нотариална покана, но там няма как да викнеш фирма, ако си на "безплатен монтаж" или си платил под 180 лв...

Т.е. цената на услугата определя дали клиента иска да изпраща гълъби или нотариални покани!

По принцип прецаканите клиенти си траят от срам, разбираемо е ..
    Този пост е редактиран от VD; 06-10-12 в 23:21.

5. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от VD Виж публикацията
    - с нотариална покана, но там няма как да викнеш фирма, ако си на "безплатен монтаж" или си платил под 180 лв...
    От доста време ти чета размислите и не мога да ти схвана скучая То не бяха "слепи" котета "глухи" кучета По твоита логика всеки монтажник трябва да отива на монтаж със станция за събиране на фреон на гърба и експандер клещи забучени във колана на скъсания гащеризон.И то закупени от теб щото твоите са най добри и най ефтини И задължително да ползва материали закупени от теб Между другото погледнах ти цените които си дал за консумативи малко по нагоре и смело мога да твърдя че ако това са твоите най ниски цени на пазара ,то си далеч от истината .По отношения на отговорноста нали не си мислиш че когато клиента получи така наречения "безплатен монтаж " всички забравят за него Дори и мога да твърдя че там отоворноста е по голяма защото обикновенно клиента отива в магазина откъдето го е купил и винаги се спазва едно месечния срок .Да ти пусна ли линк със т.н мой "безплатни монтажи" за да видиш че се извършват по същия начин като другите Има ли отговорност към клиента няма значение дали цената е 150,160 или 180 лв Отчитам желанието ти да графоманстваш във форума но поне го прави малко по смислено и разбираемо Оставам на разположение за коментар

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

FISHEV ти го каза,ма както трябва ,а монтажа и всяка стока струва толкова, колкото можеш ,а не колкото искаш да я продадеш.

7. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от fishev Виж публикацията
    Между другото погледнах ти цените които си дал за консумативи малко по нагоре и смело мога да твърдя че ако това са твоите най ниски цени на пазара ,то си далеч от истината .
    Не си прочел внимателно, цените не са моите..
    Моите са 16 лв. килото за тръбите, дори и да си купиш 2 метра..
    Ако ми кажеш, че можеш да си купиш за толкова отнякъде материали, ще реагирам веднага "надолу"! Медта я изкупуват за скраб на 9 лева...
    Имам някакво вътрешно усещане, че и ти може да ми станеш клиент..
    Явно въобще не си разбрал доктрината!
    Целта на занятието е монтажника да придобие всичко на максимално ниска цена /да не хрантути търговеца/, клиента да плати на нормална и да остане сума, достойна за хамалогоията и за стабилното и отговорно към клиента съществуване на монтажната фирма!

С твоите безплатни монтажи, колкото и да са красиви си сваляш цената /твоята/и то здраво!

П.С. За другите неща може би си прав, опитвам се да си продавам стоката тук.. Но го правя открито, а не с лиготии, както доста участници!

Поздрави!
    Този пост е редактиран от VD; 08-10-12 в 22:40.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Дали ще ти стана клиент това е божа работа.Може и да стане ако предложиш подобни условия на тези който имам в момента.Нали се сещаш че е доста тъпо да плюеш в кладенец от който години си пил вода само защото някой се е изхвърлил и е дал цена с лев два надолу и утре може и да го няма на пазара .По отношение на тн "безплатни монтажи" монтирам за една от големите търговски вериги Да няма голяма печалба но се компенсира със прилични обороти и най важното е че монтажниците имат работа и трупат опит А опита и рутината са доста важни неща. Там има и други начи ни за компенсиране на цената който са заложения във монтажния лист. Предполагам че няма да отречеш ситуацията на пазара където доста фирми продаващи климатици си дават отстъпката на клиента и пилят цените на монтажите само и само да има за парче хляб и салам Подобни изхвърляния кое колко трябва да струва са несериозни и смешни Всеки сам си определя цените и си прави печалбата било с обороти било с други занимания ( като мен) и тн Всичко е борба за оцеляване Има и друг момент Много фирми монтират но много малко ремонтират от А до Я Ремонтите също са перо за доходи което много хора подценяват Айде лек ден че много се разписах Май става заразно

10. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от fishev Виж публикацията
    Дали ще ти стана клиент това е божа работа.Може и да стане ако предложиш подобни условия на тези който имам в момента.Нали се сещаш че е доста тъпо да плюеш в кладенец от който години си пил вода само защото някой се е изхвърлил и е дал цена с лев два надолу и утре може и да го няма на пазара .По отношение на тн "безплатни монтажи" монтирам за една от големите търговски вериги
    Всеки сам си определя цените и си прави печалбата било с обороти било с други занимания
    Не си ли противоречат двете мнения?

Ти сваляш цените на монтажите, аз пък свалям цените на материалите!
    Тръбите са част от "палитрата" на монтажа, лев, два, но комплексните разходи за материали за един монтаж изискват да можеш да дадеш ниски цени на 20 компонента!

П.С. Слушай петлите къде кугуригат, защото евтините материали са на входа на София и ако не се адаптираш бързо, има опасност търговската верига да се изметне! Знаеш много добре колко гъвкави и мобилни са, като стане въпрос за пари.
    Едно време и аз монтирах, но тогава Технополис прохождаше и още тогава го зарибихме с комисионна за момчетата от шоу-рума.
    После направихме същото и в Техномаркет и в Зора...
    Даже и Аладинците с техните Елити са пробити на ниво нископлатените им консултанти! Така става като очакваш да държиш лоялен персонал със смешни заплати!
    Традицията си върви досега...

Това не променя становището ми, че за да се направи един качествен монтаж, трябва монтажника да работи с желание, да бъде спокоен, че труда му се заплаща достойно, а не като на концлагерист, монтажната фирма да има бъдеще и тогава всички са щастливи!
    Най-вече клиента, защото ако някой ти меси хляб с желание, ще си оближеш пръстите, ако го прави, за да не рови в кофите - ще ядеш аналогично нещо...
    От "безплатни" неща бъдеще няма...

П.С. Разликата в цените не е лев/два, но за да влезеш в пещерата на Али Баба, трябва да имаш пропуск! Тия 16 лева - крайна цена са само входна реклама...

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Извинете, но намирам темата за безсмислена. Некъф гуру си прави реклама и се взима за пророк в собствената си страна. Аре нема нужда.

П.С. Дано поне си е платил.

12. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Извинете, но намирам темата за безсмислена. Некъф гуру си прави реклама и се взима за пророк в собствената си страна. Аре нема нужда.

П.С. Дано поне си е платил.
    Нещо си се изнервил...

Не съм плащал нищо, за което благодаря на организаторите на форума!
    Но с удоволствие бих рекламирал тук!
    Просто чакам да ми изпратят условията...

Нали се сещаш, че разхода за реклама ще го вкарам в цената за материали, които и без това си купуваш на "слонски" цени и после се чудиш, как да избиеш разхода...

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

И на мен вече ми писна от монолозите на ВД.

14.  

15. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    И на мен вече ми писна от монолозите на ВД.
    Оттеглям се...
    Ако гледаш на един форум като на място за безплатна информация, значи си изпуснал влака...

Трябва да участваш!
    Този пост е редактиран от VD; 09-10-12 в 23:39.

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

АЛЕЛУЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

17. VD
    VD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    АЛЕЛУЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
    :rolleyes:
    Това беше много готин завършек!
    Двама-трима сте "засегнатите", явно не можете да се социализирате с бизнеса, но това не пречи да ви обичам!

Все пак не монтирате климатици с дървени пръчици и сте част от бъдещ пазар...

Поздравявам всички монтажници с "Многая лета!" и с пожелание да не станат жертва на търговците!
    Този пост е редактиран от VD; 10-10-12 в 00:07.

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

VD никой не е засегнат,просто в цялата тема говориш само за себе си и фирмата си,а това си е НАРЦИСИЗЪМ.аз не съм монтажник,а ползвател който плаща колкото му поискат,но изсерат ли се ги гоня до дупка с всякакви средства.........
    ponyasd одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко струва ДВД 9
    От zaks във форум ИГРИ
    Отговори: 8
    Последно: 10-03-09, 18:18
  2. До колко метра тръбен път е допустимо за да няма топлинни загуби?
    От zaho_cool във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 9
    Последно: 18-09-08, 22:11
  3. Колко струва?
    От smb във форум Телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 28-07-08, 23:39
  4. TV-OUT Cable до колко метра?
    От PROKOBA във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 21
    Последно: 27-03-03, 22:29
  5. колко метра макс?
    От imarh във форум Мрежи
    Отговори: 15
    Последно: 12-01-03, 17:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе