Колеги съфорумци,
Имам голям проблем с дренажната тръба на вътрешното тяло. Климатикът е монтиран в сграда, където са предварително заложени тръбите и кабелите за климатици. Оказа се, че дренажната тръба е свързана към канала за отходната вода на мивките и сега от време на време се сещате на какво мирише в стаята. Крайно неприятно е. Проблемът е, че ако се изкара дренажа навън (освен, че ще е супер грозно и ще ми развали хубавата изолация, защото ремонтът както се досещате приключи и ми беше доста скъп) в тази част на терасата няма шахта и ще тече из цялата тераса. Има ли някакъв вариант за клапан, който да се сложи или нещо друго така, че когато климатикът работи, да се отваря и съответно да си работи нормално дренажа, а в другите случаи да се затваря. Тук е важно да уточня, че когато включа климатика миризмата спира, мирише когато климатикът неработи (което ми е странно, защото очаквах да е обратното, когато разбрах каква е ситуацията). Много моля всеки, който може да ми помогне с някакъв съвет, да го направи.