Здравейте и привет на всички знаещи и незнаещи!
Въпроса ми е следния : какви са вариантите тръбата/ите на външното тяло да тръгне директно нагоре с дупка в тавана и външното тяло да се монтира на покрива. Живея на последен етаж и бих искал да си монтирам вън. тяло на козирката на балкона поради ред причини.
Друго което ме интересува от коя страна излизат тръбите на вътрешното тяло.
Къде трябва да се сложи захранващ кабел на външно тяло или вътрешно и има ли значение къде ще бъде.
Това, което знам от мой приятел е, че тръбите излизат само от ляво на вътр. тяло и ако трябва да тръгнат надясно, то те трябва да се "зазидат" и ако се появи проблем с демонтаж на климатика ще трябва да разбивам, това е ако не мога да тръгна директно на горе, което ме устройва най много. А за да тръгнат директно нагоре, трябвало да си монтирам някаква помпа. Срешу нас има монтиран климатик с външно тяло изпълнено директно на горе, но не съм ходил да питам, защото не познавам човека от другия блок.
Ще бъда благодарен, ако споделите мнението си за възможните варианти. Ако има подобна тема и не съм я намерил, бих желал да ме светнете къде е, за да не разисквам вече обяснен вариант.
Благодаря!