Резултати от 1 до 2 от общо 2

Избор на място за монтаж на вътрешно и външно тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    38
    #1

    Lightbulb Избор на място за монтаж на вътрешно и външно тяло

    Здравейте,
    Откакто първо пуснах запитване за избор на климатик във форума започнах да чета с голям интерес, запалих се от любопитство.
    Съответно се преориентирах от Midea към Nocria 14 или General ASHG18LFCA . Така и още не съм го купил, защото не ми е супер спешно, а от толкова много четене само се убедих, че ако бързам риска да се натъкна на смотан климатик или монтажисти или просто лош избор е по-голям. Така и така ми стана интересна темата изчетох целия форум и честно казано доста интересни неща има тук писани и обсъждани през годините!

    При положение, че климатика е общо взето избран започнах да се замислям за самия монтаж, защото апартамента е доста разчупен и с голяма овална стена с големи прозорци. Освен това по време на довършителни работи без много да се замислям "изпроектирах" подготовка за климатици, която излезе разбира се неудачна.

    В момента става въпрос за хола + кухненския бокс - общо около 35м2 на 2.60 височина. Това на овала, което почти не се вижда са прозорци, които започват от около 60см над пода и свършват на 25см преди тавана.
    Изложението е юг-югозапад - пряко напечено по цял ден. топлято ме отвсякъде на газ. Абе топло е доста, в другата тема стигнахме до извода, че въпросните модели ще са достатъчни като мощност. Тук по-скоро търся съвети и нови идеи за разположението на телата с цел постигане на максимален комфорт и естетика.

    Там където е вътрешното тяло при вариант 1. има "подготовка" за климатик, която се изразява в 2 x 2.5mm2 мостов кабел за захранване изведен на височината на вътрешното тяло. Тъй като първоначалната идея беше да се монтира там и точно на гърба му на външната стена външното тяло реших, че няма нужда да се полагат тръби, просто ще се пробие стената и нищо няма да се вижда.

    Както се вижда тази цялата стена с прозорците е овал, и доколкото разбрах от четене тук - не става за монтаж на вътрешно тяло. Вярно ли е това при всички случаи?

    Другото "усложнение" е, че на правата стена зад тройката диван на картинката вече има тапет, в който ще е доста трудно и скъпо да се вкопае пакета по естетичски начин. Честно казано много са ми грозни кабелните канали, особено върху този тапет. Просто много си го харесвам. Затова за мен е по-добър варианта да се пробие стената към спалнята и пакета да се прекара някак си през спалнята към навън. Там "замазването" ще е далеч по лесно и евтино. Дори си мисля дали не е възможно "пакета" да се пусне плътно по ръба между стената и тавана и да се скрие с перваз - виждал съм доста големи, зад които ми изглежда, че би се събрало. Това решение ми е далеч по красиво (или да кажем приемливо) през пвц кабелен канал.

    Терасите са закрити (под външната фасада) докъдето стигат червените линии. Тоест ако се монтира там външното тяло, ще е доста прибрано и на завет, ама пък ще ни се мота до главите, което не ме кефи. Там където е при вариант 1 най-ми допада.

    В предверието и спалня1 скриването на пакета ще е много по-малък проблем. ПВЦ канал на терасата също не ми е проблем, само вътре ми е прекалено грозно.

    Взимайки предвид, че климатика ще е сериозна "духалка" - вариант 2 ми се струва най-зле откъм комфорт. Диваните все още ги няма, сложил съм ги примерно, как си го представям в момента, така че има голям шанс да се озове така, че да седи над дивана и да пробие главата на някой, който седи под него.

    прилагам чертежи на помещението и на вариантите, които досега са ми дошли на ум.

    Всякакви идеи и коментари, включително критични са добре дошли!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от blazarov; 30-08-15 в 16:50.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    38
    #2

    Отговор: Избор на място за монтаж на вътрешно и външно тяло

    Здрасти,
    Темата е все още актуална

    П.С. Със сигурност целта на темата не е да замени професионален оглед и консултация от доверена фирма. Чакам ги следващата седмица.
    Все пак ще ми е интересно да се зароди дискусия или просто да чуя критични коментари или предложения на база на моите първоначални идеи. Форума е доста интересен и самия аз доста "понаучих" изчитайки форума, така че се надявам тази тема да е полезна и за други завбъдеще ако се развие.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Място за монтаж на вътрешно тяло
    От UW във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 24-03-11, 12:09
  2. Място на външно тяло
    От ops5 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 2
    Последно: 23-12-10, 18:19
  3. Възможен ли е монтаж на външно тяло по-високо от вътрешно?
    От ostrieto във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 48
    Последно: 19-09-10, 00:26
  4. Вътрешно тяло 9-ка, външно тяло 12-ка - проблеми с климатик KOBE
    От koranto във форум Други марки климатици
    Отговори: 27
    Последно: 14-12-09, 16:30
  5. Съвет за място за монтаж на външно и вътрешно тяло
    От Relute във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 24
    Последно: 23-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе