Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 123
Like Tree268Одобрявам

Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    2,081
    #31

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    ИВКЕ поста ми не бе насочен към теб.
    ivka03 одобрява това.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    26
    #32

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    ИВКЕ поста ми не бе насочен към теб.
    E, аз те цитирах, защото съм съгласна с теб и постът ми го потвърждава

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014
    Мнения
    34
    #33

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията

    На второ място бих искал да кажа, че когато монтирам климатик аз нося отговорности, гаранция и тн. И да, ако нещо "се запуши" и това налага смяна - ще сменя климатика. Може да ти се струва странно, но така работим фирмите, които не се помещаваме в на дядо си гаража и пасат комби 89-та. Обаче, за да работиш по този начин си иска своето - иска кадърни хора на дебели заплати, иска фонд сервиз, иска още маса неща, които струват пари.

    На трето място - аз не се влияя от пазарната икономика толкова, колкото от собствените си разбирания за ценообразуване. Затова потретвам, че цената определям АЗ, а ТИ определяш дали да я платиш.

    На четвърто място, да ти обясня малко за монтажниците. За 300 лева ще си купиш един дедов....
    Какво ми сърдиш на мене, аз съм само клиент. Сърди се на некадърниците, които ви подкопават бизнеса.
    На мен ми излиза около 300 лева да си взема конусна дъска, тръборез, ример, вакуум-помпа плюс кабели и качествени медни тръби с най-качествената изолация за да мога да си монтирам климатика по точните предписания на производител.
    За какво са ми льольовците от монтажните фирми да ми пробутват евтини боклучави изолации само за да не се минат някой лев? Повечето от тях от мързел, от некадърност ли, нямат желание да вакуумират, нито могат да използват горните инструменти както трябва защото са с две леви ръце.
    Някой като си купи скъп климатик за 2-3 хиляди лева, и ако дойде един такъв убитак от монтажна фирма с две леви ръце и го съсипе с некадърен монтаж, човека губи всякакво желание да пръска пари за скъпи климатици и ето защо бизнеса постепенно почва да замира.
    Такива некадърници постепенно съсипват бизнеса и на малкото останали кадърни монтажници, които работят както трябва. Не мога да разбера защо ги защитавате и ги прикривате. По-зле за вас.

    В горния случай клиента бил виновен, че не им казал изрично да сложат нови тръби. Тия малоумни монтажисти като ходят в тоалетната сигурно чакат някой специално да им каже да не използват употребявана тоалетна хартия.
    DUNDURMA, justify, vadim и 2 други харесват това.

  5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #34

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Точно, за да избягаш от некадърните убитаци е нужно да си платиш. Обаче клиентите не искат да плащат и затова некадърните льольовци продължават да цъфтят, невинно прикривани от сивата икономика, която в дни на беднотия процъфтява.Това имам в предвид, нищо друго. В никакъв случай не се сърдя, просто отбелязвам фактите.
    VeleV.Klima, Aleksandars и P.Hristov харесват това.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014
    Мнения
    34
    #35

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Мога да платя само на човек, който познавам и съм го виждал как работи. Останалите хиени и тарикати да не се надяват, че ще им платя нещо.
    Пак няма гаранция, че като дадеш много пари няма да попаднеш на некадърници. Също няма гаранция, че фирмата като е голяма няма да осере монтажа. Преди време имах вземане даване с една голяма и прехвалена фирма за професионална климатична техника - трябваше да ми извадят един документ , само като отидох и като видях какво представлява офисът им, се хванах за главата. Всички пушеха вътре, пепелници и фасове по бюрата, смърди на цигари и на кръчма, навсякъде разхвърляни папки с документация и климатици. Никаква организаия, всеки влиза и излиза когато му падне.
    Цял ден ме мотаха за едни лист с няколко реда и на всичкото отгоре накрая го бяха объркали и бяха драскали като първолаци. После пробваха да ме зарибят и да ми продадат някакъв дайкин, но като видях какво представлява работното им място само им благодарих и се ометох набързо.

    Виждал съм как работят монтажниците в чужбина и колко стриктно спазват най-дребните изисквания на производител, чистота и акуратност при монтажа, работи се само с ръкавици и т.н.
    Нищо общо няма с нашите мурдари, които газят с калните си калеври по тръбния път да го изправят, не знаят как да направят един конус, мързи ги да вакуумират и ги мързи даже да си затегнат гайките . Виждал съм монтаж при който даже не са затегнали гайките на тръбите от бързане. А може и нарочно да го правят, за да изцедят повторно клиента за дозареждане..
    На такива идиоти въобще не мисля да плащам, не ми трябват техните калпави монтажи.
    tanatos и ivka03 харесват това.

  7. Member
    Тук е от
    Mar 2015
    Мнения
    559
    #36

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от troubleprovider Виж публикацията
    Виждал съм как работят монтажниците в чужбина и колко стриктно спазват най-дребните изисквания на производител, чистота и акуратност при монтажа, работи се само с ръкавици и т.н. Нищо общо няма с нашите мурдари, които газят с калните си калеври по тръбния път да го изправят, не знаят как да направят един конус, мързи ги да вакуумират и ги мързи даже да си затегнат гайките . Виждал съм монтаж при който даже не са затегнали гайките на тръбите от бързане. А може и нарочно да го правят, за да изцедят повторно клиента за дозареждане.. На такива идиоти въобще не мисля да плащам, не ми трябват техните калпави монтажи.
    Първо, леко се изнервям от "спецове" като Вас. Колегите, които знаят кой съм, могат да потвърдят, че с монтажи не се занимавам (някога много отдавна съм монтирал машини).
    Компетентното Ви мнение, е меко казано некоректно.
    Първо, като сте гледали (явно като кучето пред месарницата) как в "чужбина" някой монтира климатици, дали сте гледали и когато му плащат?
    Ето малко референтни цени за монтаж на "прозоръчен" климатик в щатите -> линк 1
    Ето референтни цени за монтаж на 18ка сплит в щатите -> линк 2
    Ето още един сайт, да не кажете, че е тенденциозно (пак щатите) -> линк 3

    В Англия, нещата седят така -> линк 4 обръщам внимание на текста " Maintenance costs typically £80.00-£100.00 per unit for two service visits per annum, incorporating all features of our standard maintenance agreement (copy available on request). Warranty is 3 years parts with parts and labour cover in year 1, subject to correct planned preventative maintenance records."

    И питам дали можете да сметнете, че за две сервизни посещения на година искат от 200 до 260 Български лева???
    Тук като кажеш 50 Лева за профилактика и повечето затягат яко.

    Та накратко, аман от пишман плащачи, дето си мислят, че за 160-170 Лева трябва да им местят мебелите и да ги носят на гръб.
    Още нещо, цените на машините в "чужбина" и тук са несъизмерими, още един начин фирмата да печели повече и да държи високи заплатите на
    персонала, а оттам и качеството на монтажните познания и възможностите му.

    Та със здраве.
    espace, bobovo, VeleV.Klima и 5 други харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,272
    #37

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Колега в Англия средните заплати са около 2000 паунда, т.е. над 5000 лева. И там мерките за безопасност са В ПЪТИ по-затегнати от тука. Няма как да идеш на монтаж с маратонките. Със сигурност нашите фирми не дават по 5 бона заплата на монтажист. В Индия сигурно монтажа струва 15$, ама не ти утърва да даваш пример с по-бедна държава нали? Да не сравняваме ябълки с портокали. Не сме будали тука да ни разказваш приказки в стил "Тиквата". Та със здраве...
    Pat, blue1, DUNDURMA и 7 други харесват това.

  10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #38

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Точно там е проблема. Тук масово се дават на монтажник по 15 лв. на монтаж. Ясно е, че за да изкара нормален надник, трябва да сложи 4 машини на ден. Сега е ясно и защо половината неща не се правят, или се правят с двете ръце отзад. Като сложите и ниската, или никаква квалификация на монтажниците, точно поради гореописаното. Защото е пределно ясно, че квалифициран и можещ кадър, няма да монтира за 15 лв. на конвейра. Той просто ще си работи за себе си, или за фирма, но доста добре платен. Има големи фирми, с можещ персонал, но той е добре платен и е прехвърлен в по-платени дейности - ремонт, сложни монтажи, промишлени машини и т.н. Само за справка в нет-а, една фирма постоянно търси монтажници до 25 години?!? Изводите оставям на вас.
    Този пост е редактиран от Mega; 03-02-16 в 16:55.
    VeleV.Klima, Aleksandars, Kasap и 4 други харесват това.

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2015
    Мнения
    559
    #39

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Колега в Англия средните заплати са около 2000 паунда, т.е. над 5000 лева. И там мерките за безопасност са В ПЪТИ по-затегнати от тука. Няма как да идеш на монтаж с маратонките. Със сигурност нашите фирми не дават по 5 бона заплата на монтажист. В Индия сигурно монтажа струва 15$, ама не ти утърва да даваш пример с по-бедна държава нали? Да не сравняваме ябълки с портокали. Не сме будали тука да ни разказваш приказки в стил "Тиквата". Та със здраве...
    В Англия, дават такива заплати, защото монтажите им струват повече, бъркаш посоката на потока на парите. Мерките са затегнати, защото хората си ценят персонала (между другото скокни до там, да видиш как работят на черно румънците и българите, че да ти домилее за нашите условия).

    Индия, конкретно не ме вълнува, тъй като се коментира качеството на монтаж в белите държави, но ако толкова се интересуваш -> link

    И по-точно пасажа "

    • Standard installation charges vary between Rs. 600 to Rs. 4000 (което е от 15 до 105 Лева), based on the type of AC chosen. Customers are requested to check with the brand customer care centre about the services included in the standard installation.
    • For any additional requirements, the charges will be borne by the customer. - Което показва, че и там получаваш това за което плащаш"

    А и да не збравя, че индийците са написали нещо, което AC_From_Hell ще хареса -> The delivery of the product will be done till the entrance of the compound/ground floor. For delivery to higher floors, please get the product lifted from the point of delivery or make alternate arrangements. - демек и там е пълно с тарикати, дето са им слаби кръстчетата и не могат сами да си качат машината, та се налага монтажниците да им ги влачат.
    VeleV.Klima и AC_From_Hell харесват това.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    26
    #40

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от P.Hristov Виж публикацията

    Та накратко, аман от пишман плащачи, дето си мислят, че за 160-170 Лева трябва да им местят мебелите и да ги носят на гръб.
    Още нещо, цените на машините в "чужбина" и тук са несъизмерими, още един начин фирмата да печели повече и да държи високи заплатите на
    персонала, а оттам и качеството на монтажните познания и възможностите му.
    Та със здраве.
    Уважаеми P.Hristov, в БГ минималната заплата е 420 лв, в САЩ и Великобритания не знам колко е, но в Италия преди 5 години беше 1200 евро, сега може и да е различно. За сумата от 160-170 лв /което е 40 % от минималната работна заплата/ техниците най-малко са длъжни да дадат двата варианта - Ако не искаш да си демонтираш мебелите, цената ще е еди каква си /но не и пълната цена на обявения стандартен монтаж, просто защото той няма нищо общо със стандартния/ и последиците за климатика ти може да са еди какви си и са си за твоя сметка. Ако искаш монтаж с нови тръби и пълна гаранция на уреда, трябва да си свалиш мебелите. Това е, толкова е просто и не се изисква Висше, за да се отнесеш професионално към клиента.
    Пък калните обувки и мърлявщината, която оставят след себе си, няма да я коментирам. Посещавали са ме доста техници от различни фирми и за различни услуги, само едни си сложиха калцуни и почистиха след себе си и то напълно безплатно /разбирай събраха си остатъците от монтажа на едно място/. Всичко друго тропа с мърлявите обувки и хвърля кое къде види, лепка мръсните ръце по тавани и стени и хич не му пука, че си боядисал преди 2 дни.
    А за профилактиката да не говорим - масово дойдат, питат всичко ли е ОК, взимат си 50-те лева и си заминават. Ами направо да ги плащаме тия пари отначало, поне да не се хабя да чистя мръсни обувки, така и така нищо не правят.
    Иначе, няма да си кривя душата - правили са ми профилактика с пълно почистване на двете тела и замерване на всичко необходимо. Но такива се намират трудно, а мърлячите, които са мнозинство, убиват пазара и на нормално работещите хора.
    Pat, blue1, VeleV.Klima и 2 други харесват това.

  13. Member
    Тук е от
    Mar 2015
    Мнения
    559
    #41

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от ivka03 Виж публикацията
    Но такива се намират трудно, а мърлячите, които са мнозинство, убиват пазара и на нормално работещите хора.
    Напротив, такива кадри само увеличават работата, за кадърните и читави монтажни фирми. Факт.
    От тия 40% от минималната работна заплата, 60% (че може и нагоре) отиват за материали и разходи по амортизация (последно като гледах медните тръби ги продавахме с пари, изолацията, кабелите, стойките, гофрето и бандажа също). Както е писал един колега по-горе, монтажника взима (евентулано) 15 лева от тази сума, за което няма как да очаквате да е готов, да върши и допълнителна работа.
    Като цяло в България, много обичаме да гледаме в чуждата паничка и да си викаме как работата е "ори - мели - яж".
    VeleV.Klima, Aleksandars и Mega харесват това.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    26
    #42

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от P.Hristov Виж публикацията
    Напротив, такива кадри само увеличават работата, за кадърните и читави монтажни фирми. Факт.
    От тия 40% от минималната работна заплата, 60% (че може и нагоре) отиват за материали и разходи по амортизация (последно като гледах медните тръби ги продавахме с пари, изолацията, кабелите, стойките, гофрето и бандажа също). Както е писал един колега по-горе, монтажника взима (евентулано) 15 лева от тази сума, за което няма как да очаквате да е готов, да върши и допълнителна работа.
    Като цяло в България, много обичаме да гледаме в чуждата паничка и да си викаме как работата е "ори - мели - яж".
    В случая не става въпрос за вършене на допълнителна работа за същите пари, а за професионално отношение към клиента и разясняване на плюсовете и минусите при двата варианта. Коства 5 минути и спестява куп главоболия и за двете страни. Всяка себеуважаваща се фирма би постъпила по описания от мен начин. Всяко друго отношение и тарикатлъци водят до описаното в първия ми пост.
    Пък като са малко 150 лв, нека станат 170 или 200 лв., но получената услуга да е качествена. В крайна сметка в магазина има сирене и за 2 и за 20 лв - от кое ще ядеш, сам избираш. Като ми се видят много 200 лв, ще ида при ОйКотьо и ще ми монтират за 150 лв. Ама тогава ще съм наясно, че услугата е със съмнително ниска цена и последиците ще си ги нося аз.
    boje одобрява това.

  16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #43

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Да базов монтаж от порядъка на 150лв за 9ка е нещо нормално за България, вземайки под внимание стандарта на живот и разбира се, че тази цена не вкючва хамалски услуги които някои клиенти смятат че идват вече включени в цената. Сега ако са на лице някакви особености на жилището или мястото където е предвиден монтажа, ще си платиш.
    Абсолютно неоправдано е да се правят сравнения с Америка... Та в Канада една пломба е 1000 долара . Миналото лято, един възрастен мъж ми разказва как получил бъбречна криза в Щатите, бил на гости на семейството си, и в болницата за 1 рентген му искали 5000 долара, добре че има здравна застраховка човека.
    Ето ви цени на клими с монтаж и от Испания.
    Montaje e instalación de aire acondicionado en Sevilla - Reparación y mantenimiento de aire acondicionado en Sevilla | Daikin FTX35JV - 3000Frig. Inverter
    Aire Acondicionado 1x1 Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE2
    PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
    В Испания по скъпо, с 30 евро.

  17. Member
    Тук е от
    Mar 2015
    Мнения
    559
    #44

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от ivka03 Виж публикацията
    В случая не става въпрос за вършене на допълнителна работа за същите пари, а за професионално отношение към клиента и разясняване на плюсовете и минусите при двата варианта. Коства 5 минути и спестява куп главоболия и за двете страни. Всяка себеуважаваща се фирма би постъпила по описания от мен начин. Всяко друго отношение и тарикатлъци водят до описаното в първия ми пост.
    Пък като са малко 150 лв, нека станат 170 или 200 лв., но получената услуга да е качествена. В крайна сметка в магазина има сирене и за 2 и за 20 лв - от кое ще ядеш, сам избираш. Като ми се видят много 200 лв, ще ида при ОйКотьо и ще ми монтират за 150 лв. Ама тогава ще съм наясно, че услугата е със съмнително ниска цена и последиците ще си ги нося аз.
    Разяснения по монтажа се дават, при подадена информаиция и изисквания от клиента.

    Пример, сервизно ми обслужват колата, казвам на сервиза, че искам масло Long Life III с интервал 15 000 на смяна, маслен филтър, поленов филтър и горивен филтър. От сервиза ми казват, че поленов и горивен може да не сменям, защото не се прави при всяка смяна. Аз им казвам, че на предходната не съм ги сменил и сега трябва да го направя.

    Извод от горният етюд -> комуникацията е важна. Ако сте пропуснали да уведомите монтажника за някоя особеност, контрата е във Вас, ако те не са ви предоставили информация в тях, но ако те не са ви предоставили информация защото Вие сте си спестили (или забравили) част от детайлите -> контрата пак е у вас.
    kalcheff1 одобрява това.

  18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,196
    #45

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    До колегата troubleprovider.
    Как с 300 лв. ще си закупиш инструменти и материали за монтаж на климатик като само една помпа двустапална цената и започва от 270 лв.Една що-годе конусна дъска цената започва от 50 лв. Да сложим и манометри,маркучи,прахосмукачка,перфоратор,боркорона, свредла, и завършим със стойки ,крепежни елементи ,медни тръби,тръбна изолация ,кабели, бандаж ,изолирбанд и щепсел.Да не си мислиш ,че инструментите са вечни след тяхната покупка?Аре вземи и пробий една дупка в панелка с диаметър ф45. и после пак ще си говорим.В повечето от случаите боркороната ако е от по-евтините е за боклука след пробиването ,на само 1 дупка/в панелка/ ,а да не говорим за амортизацията на машините.И на последно място да те прасна от сутринта до вечерта на +41 градуса жега да бачкаш та да те видим тогава или монтажниците са добичета те издържат на студ и пек.
    Ако си мислиш ,че се изкарват много пари сметни сам следното:
    Един фризиор за 5 мин. ме постригва и изкарва 7 лв. за женска тиква цената започва от 10лв.Сметни за 3 часа колкото трае един монтаж колко ще спечели един фризиор и с колко вложени в инструменти и материали пари и физически труд и тогава пак ще си говорим.
    Този пост е редактиран от bobovo; 03-02-16 в 17:40.
    espace, VeleV.Klima, Mega и 2 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 9 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Коя фирма да избера за покупка и монтаж на климатик в София?
    От naydenov във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 156
    Последно: 05-11-13, 22:31
  2. фирма за покупка и монтаж на климатик в Хасково
    От MoreT във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 24-06-12, 20:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-01-11, 07:51
  4. Избор на фирма за монтаж на климатик
    От korab във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 02-12-10, 21:33
  5. Отговори: 9
    Последно: 17-03-08, 14:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе