Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 123
Like Tree268Одобрявам

Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016
    Мнения
    26
    #46

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от P.Hristov Виж публикацията
    Разяснения по монтажа се дават, при подадена информаиция и изисквания от клиента.

    Пример, сервизно ми обслужват колата, казвам на сервиза, че искам масло Long Life III с интервал 15 000 на смяна, маслен филтър, поленов филтър и горивен филтър. От сервиза ми казват, че поленов и горивен може да не сменям, защото не се прави при всяка смяна. Аз им казвам, че на предходната не съм ги сменил и сега трябва да го направя.

    Извод от горният етюд -> комуникацията е важна. Ако сте пропуснали да уведомите монтажника за някоя особеност, контрата е във Вас, ако те не са ви предоставили информация в тях, но ако те не са ви предоставили информация защото Вие сте си спестили (или забравили) част от детайлите -> контрата пак е у вас.
    А аз от климатици длъжна ли съм да разбирам? Затова съм ги извикала на предварителен оглед, пък то е ясно какво са огледали.
    Bivola одобрява това.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    193
    #47

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Ако може да спрете да ми говорите за цените на услугите извън нашите граници, защото получаваме заплати по BG реалност. Лошо няма ако нещо струва 100лв да си кажете, че струва 100лв а не 50.
    kalcheff1, ttanev и mkukas харесват това.

  4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #48

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    KI_YOOU, тук има една малка подробност. Когато имаш продажба на машина с включен монтаж, търговската остъпка от машината дотира монтажа почти на 100%. Защото ако мислиш, че 150 лв. е нормална цена за монтаж, аз не мисля и няма да го изпълня. Проста сметка:

    150 лв., от тях 40 лв. на втория човек в екипа, ако искаме да е мотивиран и да не прави горните мизерии. Няма как да го гледаш нон стоп в ръцете нали? Ако не е мотивиран няма да работи добре. Така, останаха колко пари? 110 лв. от тях за качествени стойки сложи 18-35 лв., не от тези по 3.90 дето се стича ръжда след девет месеца по фасадата. А останалите материали? Масово се работи тръби по-тънки от минималното задължително! Защо ли? Ами няма кой да плати дебелите тръби. Следва всичко друго, което се носи на монтаж. цял бус. От това извади и надницата на майстора в монтажа, транспортни разходи, амортизация на техниката, колата ... Е как да стане? По-добре да си седя вкъщи, така и правя. Монтажи само на машини, закупени от нас и/или бутикови монтажи на определени клиенти, които ценят работата на другите, и имат изисквания за естетика и спазване на правилата.


    boje, не е точно така, защото качествените материали са на еднакви цени и зад граница и тука. Повечето, дори 90% са внос. Това, че някой няма с какво да плати дадена услуга, не означава, че тя трябва да е безплатна? Това е реалност, коментирана много пъти тук. Не знам, защо трябва да се прави за пореден път. Всеки се простира според чергата си и никой не му е длъжен.
    Този пост е редактиран от Mega; 03-02-16 в 17:58.
    badr, bobovo, Kasap и 5 други харесват това.

  5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #49

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Добре Мега, колко трябва е монтажа в такъв случай, защото виждам че 150лв са недостатъчно(въпреки че в Русе, всички монтират на толкова)? Да поясня че SF-ката от линка е 603евро, а монтажа, ако желаеш, е 260 евро (с ДДС).

    п.п Базовия монтаж на Хитачито беше 180лв

  6. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #50

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Ето заповядай първата в България ценова листа за монтаж на климатици, в която много ясно са описани дейности и в какво се изразяват, сам можеш да калкулираш колко ще излезе един монтаж. Ако трябва да бъда честен на фона на вдигнатите данъци, осигуровки и тн, дори и тези цени започнаха да стават тънки!

    http://www.climamarket.bg/wp-content...-Montage40.pdf
    P.Hristov и puxli харесват това.

  7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #51

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Ами на мен стандартен монтаж с качествени материали, без претупване и спазване на всички правила ми излиза над 220 лв. Поради тази причина не предлагам само монтажи. Просто не ми се връзва, или трябва да започна да правя компромиси с клиента и със себе си, което не ми е в стила на работа, и извън разбиранията ми за бизнес. В една търговска сделка е желателно и двете страни да са доволни. Всичко, което пиша не е упрек към авторката на темата, просто си обсъждаме. По нейната тема, затова е огледа на място, за да се изчистят подробностите по монтажа. При огледа на място се обсъждат точно подробностите. Така ако за клиента не е възможно да е на монтажа лично, екипа знае какво да прави. Като цяло е добре клиента да е на място, винаги има въпроси, които изникват в рамките на монтажа. Явно огледа на място е бил само разкарване до обекта.
    Този пост е редактиран от Mega; 03-02-16 в 18:02.
    Bivola, AC_From_Hell и P.Hristov харесват това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Мнения
    19
    #52

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Като сте искали да сменят тръбите защо не свалихте шкафовете и да кажете на присъстващия или да му бяхте оставили бележка. Това че тръбите са били усукани е от предишния монтаж на сваления климатик. Понеже ходя по монтажи бих казал че собствениците голяма част не си помръват и пръста да разместят мебели и други препятствия а ни ползват да вършим и тази работа.Не ги познавам колегите но бих казал че те нямат вина и са решили да ви спестят средства дори. Правили сме монтажи на стари тръби след като собственика не желае да се разкъртва и вадят старите тръби и не сме имали никакви ядове, за предпочитане е да са нови но не ние решаваме.
    как безплатно монтажници на климатик ще ти местят шкафове иди се прегледай

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от boje Виж публикацията
    Ако може да спрете да ми говорите за цените на услугите извън нашите граници, защото получаваме заплати по BG реалност. Лошо няма ако нещо струва 100лв да си кажете, че струва 100лв а не 50.
    мисля че не сте запознат с цените на материалите защото никога не сте ги купувал

  10. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #53

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Говорех за базов монтаж, тези които на мен не ми харесват, а масово само такива виждам по фасадите.
    https://drive.google.com/open?id=0B6...HZ6LS01VlA1LWs Това и https://drive.google.com/open?id=0B6...kFzT2JPWkFOdWM това не струва 180лв.

    п.п В никакъв случай не струва и 1000 долара както колегата Христов сподели, по повод че вече е крайно време да ги стигнем хамериканците.

    п.п х2 А интересно в Япония колко струва един монтаж...

  11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014
    Мнения
    34
    #54

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    До колегата troubleprovider.
    Как с 300 лв. ще си закупиш инструменти и материали за монтаж на климатик като само една помпа двустапална цената и започва от 270 лв.Една що-годе конусна дъска цената започва от 50 лв. Да сложим и манометри,маркучи,прахосмукачка,перфоратор,боркорона, свредла, и завършим със стойки ,крепежни елементи ,медни тръби,тръбна изолация ,кабели, бандаж ,изолирбанд и щепсел.Да не си мислиш ,че инструментите са вечни след тяхната покупка?Аре вземи и пробий една дупка в панелка с диаметър ф45. и после пак ще си говорим.В повечето от случаите боркороната ако е от по-евтините е за боклука след пробиването ,на само 1 дупка/в панелка/ ,а да не говорим за амортизацията на машините.И на последно място да те прасна от сутринта до вечерта на +41 градуса жега да бачкаш та да те видим тогава или монтажниците са добичета те издържат на студ и пек.
    Ако си мислиш ,че се изкарват много пари сметни сам следното:
    Един фризиор за 5 мин. ме постригва и изкарва 7 лв. за женска тиква цената започва от 10лв.Сметни за 3 часа колкото трае един монтаж колко ще спечели един фризиор и с колко вложени в инструменти и материали пари и физически труд и тогава пак ще си говорим.
    Пак повтарям, за мен като клиент въобще не ме интересува и не ми дреме колко вземали монтажниците. Никой не ги кара насила да работят тази работа. След като доброволно са се съгласили на нея, са длъжни да си вършат съвестно, стриктно и коректно работата.
    Който не го устройва заплащането и счита че парите за монтаж при нас са малко, да отива да стане брокер на Уолл Стрийт или да се омита към Англия. Само че там такива кадри дето си претупват надве-натри работата не ги търпят дълго.

    Сметка не ми прави. След като няма да се занимавам професионално с климатици, за лични нужди двустъпална помпа не е необходима, манометри също.
    Пишман-монтажниците като разполагат и с манометри, и с помпи защо не си правят труда да ги използват? В редки случаи пускат вакуум-помпата за по 1 минута и я спират, колкото да позамажат очите на клиента, "да не се износвала".
    В повечето случаи ги мързи да я носят и изобщо не вакуумират. Случаи на недоволни колкото искаш .

    Всичко е много просто, ако някой не го удовлетворява заплащането, просто напуска и си търси друга работа .
    Като няма желание да работи за какво ми е да стои там - да чупи климатиците на хората още при монтажа.
    Този пост е редактиран от troubleprovider; 03-02-16 в 18:53.
    Pat, Bivola, SPSt и 1 други харесват това.

  12. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,801
    #55

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от troubleprovider Виж публикацията
    Пак повтарям, за мен като клиент въобще не ме интересува и не ми дреме колко вземали монтажниците. Никой не ги кара насила да работят тази работа. След като доброволно са се съгласили на нея, са длъжни да си вършат съвестно, стриктно и коректно работата.
    Който не го устройва заплащането и счита че парите за монтаж при нас са малко, да отива да стане брокер на Уолл Стрийт или да се омита към Англия. Само че там такива кадри дето си претупват надве-натри работата не ги търпят дълго.

    Сметка не ми прави. След като няма да се занимавам професионално с климатици, за лични нужди двустъпална помпа не е необходима, манометри също.
    Пишман-монтажниците като разполагат и с манометри, и с помпи защо не си правят труда да ги използват? В редки случаи пускат вакуум-помпата за по 1 минута и я спират, колкото да позамажат очите на клиента, "да не се износвала".
    В повечето случаи ги мързи да я носят и изобщо не вакуумират. Случаи на недоволни колкото искаш .

    Всичко е много просто, ако някой не го удовлетворява заплащането, просто напуска и си търси друга работа .
    Като няма желание да работи за какво ми е да стои там - да чупи климатиците на хората още при монтажа.
    Като не ти се плащат 150-220 лв за монтаж, във вестник " Позвънете" има от евтините- със "Спарки", два раздвижни и шестограм!
    P.Hristov одобрява това.

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #56

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    извинете за въпроса, но си правя аз една елементарна сметка и нещо не ми се връзва на простия акъл

    значи монтажниците получавали между 15 и 40 лева на монтаж, като целта им (за да си докарат нормална надница), било да правят между 4 и 2 монтажа на ден (слагам ги в обратен ред, защото по-скъпоплатените са по-съвестни и работят два пъти по-бавно)

    с други думи, монтажникът ако не си докара 4*15*22=1300 лева на месец, ще се стреми още по-вече да претупва нещата, защото не е доволен

    разбирам, че и монтажниците ядат, но съм искрено убеден, че монтажникът НЕ ИЗМИСЛЯ климатика, НЕ Е дипломиран и квалифициран инженер, който е учил 5 години какво представлява въпросната машина, също така явно и не се напряга да го носи, а като мъж спокойно мога да заявя, че който не може да вдигне 30-40-50 кила за 15 секунди, докато да ги положи на железата, спокойно може да се яви за Мис България

    материали и машини не коментирам, но защо ли си мисля, че монтажниците като си занесат лаптопа за преинсталация и им поискат 50 лева, псуват на майка тези, дето "само седят на един стол и цъкат с мишката", нищо че въпросните "тези" са учили едни поне 5 години, я за доктор, я за учител, пък не взимат бон и половина

    да станеш приемлив монтажник вероятно можеш да станеш след един краш-корс за месец-два, но не бих легнал да ме реже доктор след вечерен курс "как оперираме дванадесетопръстник"
    DUNDURMA, justify, Bivola и 4 други харесват това.

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #57

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    FearMe, 100 лева давам да видя как качваш на рамо машина 50 кила и я вдигаш по стълбата на 5-6 метра на стойките. Ако ли паднеш с нея я плащаш и отиваш на Мис България. Лаптопи преинсталирах преди много години. Беше доста по-трудно и по-скъпо от сега, особено с драйверите.
    bobovo, VeleV.Klima, Aleksandars и 4 други харесват това.

  16. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,801
    #58

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    "само седят на един стол и цъкат с мишката"
    Няма място за сравнение!
    Прословутата ти скъпа преинсталация , в 99% от случаите, се извършва със "скъпия" софтуер, изтеглен от торента Замунда/Арена.

    3-пъти "по-скъпия" монтаж на климатик, в най-добрият случай се извършва с материали , закупени от поне 3-4 различни магазина, за безплатни такива е по-вероятно да висиш на "трамвая" в РПУ-то!

  17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #59

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Аз предлагам следното. Ще отнеме време, ама ми е интересно да го направим.

    Всички говорители, които ще монтират климатици да дойдат на гости, а аз ще им организирам монтаж на машина по техен избор - стенна, подова, колона, касета, канал и тн. Да хванат и да го направят. Ще предоставя възможно най-доброто оборудване, а именно: пробивна и прахопочистваща техника Хилти, крепежи Хилти/Вюрт, високи стълби до 12м и 150кг, бандаж 3М, немска медна тръба, 13мм изолация, диамантена корона, поцинковани стойки, оксижен и валцовки ротенбергер например и тн и тн

    И ще ви гледам сеира с най-голямо удоволствие, а при съгласие от ваша страна ще правя клип и ще го кача във форума да се посмеем всички заедно. Щото устите са големи, ама топките малки.

    Сега се сетих, преди време един ентусиаст си монтира климатика сам, ама естествено нямаше инструмент, а си беше взел машината от мен ме помоли да си отреже и валцова една тръба от моята с мой инструмент срещу заплащане. Викам му дерзай. 10 минути по-късно беше отрязал парче тръба 10, като междувременно го беше премазал на 2 места. След това прилежно валцова и 6-цата и 10-ката. Каза, че тръгва. Обаче, защото съм пич го спрях. Казах му: Човек, върни се и отрежи ново парче 10-ка и отрежи валцовките на 6-цата. Защо? Викам му по принцип се плаща тоя отговор, ама като за теб безплатно и му казах, цитирам се: "Развивайки кангала той не се тъпче, за да не се премаже тръбата, а валцовки се правят след като нанижеш гайките!" Беше удивен...

    Edit, Мега ме е изпреварил.
    bobovo, VeleV.Klima, Mega и 1 други харесват това.

  18. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #60

    Отговор: Бъдете внимателни при монтаж на климатик от фирма ДЕ-ДЕ ЕООД

    Наистина сравнението с преинсталацията на Уиндоус е меко казана смешна, щом баба ми го прави значи всеки може.
    Миналото лято, нали правя апартамент и се стигна най накрая до лампионите. 10 мин. се мъча да пробия 1 дупка за дюбела с бормашина на моите години, ама не става. Пробивай бетон ти с любителски Елпром на +25години. Интернет - обява - ел техник - на същия ден - 3 лампиона - 50лв за 30 минути.

    п.п Бормашината му беше 300лв

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Коя фирма да избера за покупка и монтаж на климатик в София?
    От naydenov във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 156
    Последно: 05-11-13, 22:31
  2. фирма за покупка и монтаж на климатик в Хасково
    От MoreT във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 24-06-12, 20:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-01-11, 07:51
  4. Избор на фирма за монтаж на климатик
    От korab във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 5
    Последно: 02-12-10, 21:33
  5. Отговори: 9
    Последно: 17-03-08, 14:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе