Ц, не е разумно.Сегмента също трябва да е неръждаем.
Ц, не е разумно.Сегмента също трябва да е неръждаем.
Анкер за шпилка в итонг? Това не е корозия от вода, или влага. Поцинкована шпилка, сложена под открито небе, дори не е ръждясала за 6-7 години, камо ли да се изяде така. Всички знаем, че желязото ръждясва повърхностно. Нужни са много години за да се разпадне. Най-вероятния проблем е комбинацията на желязо + вар + влага. Тогава се получава химична корозия. В състава на итонга има вар.
Този пост е редактиран от Mega; 27-09-17 в 22:21.
Предполагам , анкера е в бетон, а шпилката минава през Итонг. Иначе в Итонг само пластмасов дюбел. Попов да снима захвата.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mega; 27-09-17 в 22:30.
Шпилката с какви размери е - резба/дължина.
На снимката на шпилката най в дясно поцинкованата част къде е била, вътре в остъкления балкон? И тази изтънената част къде горе долу се е намирала - в итонга, между итонга и бетона?
Добре че са били 4 шпилки.
Шпилката е 10ка .Изядената част е била във ютонга.Едната шпилка се счупи в дупката докато я вадех.Голям късмет че Дайсейкая не е полетял от осмия етаж.То май само тогава щях да разбера че работи външното![]()
Още един аргумент за това да се слагат по 4 крепежа а не само 2, дори и товароносимостта на 2 да е достатъчна.
Е кога го писах за двойното осигуряване....малко смешно им се видя на някои. А монтаж от типа - 3см декоративна ограда , после усвоен с итонг балкон и боднат климатика си е масовка по панелките.
Има неръждаеми шпилки със запазена якост - аз си сложих такива, заедно с гайките и шайбите, само че на М12, заради стената /много е тънка/.
По стечение на обстоятелствата се наложи да тествам част от шпилката на нечовешко усукване - не мръдна по никакъв начин. Така че нямаш място за притеснения - поръчай си, колега, слагай ги и спи спокойно - двойната им цена се изплаща в пъти!
Ми ти толкова го оплю тоя климатик, че той наистина ще вземе да хване гората![]()
Какво съм "оплюл".Написал съм как работи. Ако ти се е сторила калпава работата му..... ми не знам може и така да е. Стойките имат слабо сечение. Като видях как фи 10 се е стопило за нула време какво остава за тънка ламаринка....
![]()
Е де, взехте призраци да сънувате.