Такарите са перфектни!
Ето това не мислех че ще доживея- климатици TOYOTОMI в метро. Не съм ги виждал там, но метро доколкото знам е мястото за градския боклук- каквото не може да се продаде никъде другаде се продава в метро, защото там ходят модерните клошари за да вземат колкото се може повече на ниски цени. Разбира се възможно е някой да е внесъл климатици TOYOTOMI и поради ниската им известност да не е успял да ги продаде и да е бил принуден да ги сложи в метро.
Хубави японски климатици, тихички и безшумни че и даже икономични.
Климатици TOYOTOMI имат само един проблем - високите цени., но качеството струва пари. Все едно да питаш какво мислите за мерцедес- нубаво нещо ама струва пари.
Климатиците са японска марка,но тези в БГ не са японска сглобка. А за мерцедеса се сещам обикновено за марка като Дайкин,там е станало нарицателно. В БГ има хиляди Дайкини ,работещи безпроблемно с години и едва ли има 100на Тойотомита.така,че наблюденията за качеството на марката са малко пресилени.За мен това си е среден клас климатик,което си личи и от посредствените данни за КОП и шум.
Мисля че това не е истина, но не мога да бъда 100% сигурен, защото знае ли човек какво става по този свят.
Иначе явно не си виждал климатик TOYOTOMI, освен че навсякъде пише Made in Japan, даже има и йероглифи по корпуса.
Това може и нищо да не значи, но аз не вярвам някой да седи и да отваря кашони и да прави щоротии. Времето на измамите отдавна мина, а климатици TOYOTOMI работят много по-добре от много прехвалени климатици, най-малко за да разбереш че работи компресора трябва да сложиш ампер клещи, за други модели и нелошо ухо е достатъчно.
Що се отнася до прехвалване в COP и шум, явно четеш много каталози. Вече и децата разбраха че тези параметри са лесно манипулируеми, защото лесно се прави COP при +7 градуса, но по-важното е как машината работи в целият температурен интервал. Само с каталози не става трябва и да си видял някоя и друга машина за да можеш да добиеш представа. Трябва да сложиш ампер клещи, ват метър на изхода от вътрешното тяло, да погледеш как е изработена електрониката, топлобменника и т.н.
И като видиш повече модели, едва тогава ще разбереш кой какво прави. Трябва да се поогледаш че има климатици с перфектни каталожни данни, но при 0 градуса смучат ток като за световно.
Dkolov,занимавам се само с климатици от 9 г и повярвай ми,надписите,от които ти се впечатляваш,са детска играчка за изработване навсякъде в Китай.Японското си личи по самата сглобка и перфектност на изработката на всеки детайл и възел,а точно това липсва при Тойотомитата.Има си даже мустаци по ръбовете на пластмасовите детайли.Заварките са правени като на ръка,не са равномерни,както ако са правени на роботизирана линия.Не казвам,че марката не е японска,но с гаранция това за БГ не е сглобявано в Япония.Работя си с директни вносители на климатици,познаваме се лично и никой,ама никой от тях не внася от Япония Тойотомита.Предлагаха ми да ги монтирам,но след като разглобих два-три климатика,се отказах.Единия беше така прехвалената Такара.
Тука в този пост има една камара твърдения които нямат нищо общо с действителността. Явно си добре облъчен от вносители на климатици и според мен се опитваш да омаловашиш стойността на TOYOTOMI, за сметка на дурги марки.Първоначално публикувано от vanko68
Хубаво е преди пишеш всеки пост да имаш едно наум в главата, че във форума има и други хора които се занимават с климатици, а някой от тях са виждали доста неща. Затова последнитя ти пост изглежда смешен
Видях още едно нещо- климатици DAIKIN са нарицателно за мерцедес. В интерс на инстината това е търговски трик в миналото разпространяван от монтажници на климатици пред техните клиенти, защото не са имали какво друго да им кажат ( Нещо подобно на тебе в момента)
Ако DAIKIN е мерцедеса, чудех се какво е MITSUBISHI и какво е TOSHIBA - сигурно едното тябва да е BMW а другото де да знам какво. Не искам да ме рабираш погрешно DAIKIN са едни от най-хубавите машини, но в момента има доста силна конкуренция с другите две марки
Нещата се променят всеки ден и живеем в свят в който всичко се променя с часове не с дни и много трудно можеш да кажеш кое е мерцедеса днес.
Поне в едно нещо ти вярвам- със сигурност си монтажник от девет години, щом продължаваш да използваш старият трик с мерцедеса. Но въпроса е не да кажеш че нещо е хубаво, а защо е хубаво. Иначе всеки може да разправя врели некипели па барем дано някой се върже.
За Мерцедеса казах,че се СЕЩАМ. Едва ли нормален човек ще си помисли,че го ползвам постоянно за пред клиентите си.Част от тях са тук във форума и могат да кажат дали съм ползвал този епитет за Дайкин.Намирам си други начини да докажа,че Дайкин са име в тази област.
А като омаловажавам стойността на Тойотомито,що не се опиташ да го поправиш,но не с приказки,а с факти-колко са продадени в БГ,колко пъти са влизали в сервиз,мнения на клиенти и на фирми или монтажници и така нататък.Що в целия Гугъл има само няколко неопределени мнения на ползватели от рода на : " Ми доволен съм,понеже в сравнение със старата Осака е по-добър... "
Няма смисъл. Едва ли сме по-мъдри от онези, които са определили топ-марките на климатична техника в Япония. Може и да са добри Toyotomi, но са по-скоро догонваща марка. Не пречи някоя неизвеснта марка да направи нещо добро, похвално е. Но трябва много време да се утвърди и да се качи при големите.
Вече съм писал в този форум по този въпрос, но явно не си прочел.
Мисля че са продадени между 600 и 1000 климатици TOYOTOMI, реално в сервиз нито един климатик не е влизал, защото най-тежкият проблем е бил моторче на вентилатора на вътрешното тяло. Информацията е отпреди няколко месеца и тогава имаше общо ТРИ оплаквания от клиенти.
Видях поста на Деян и не искам да оставате с впечатление от моите постове, че TOYOTOMI е топ марката в Япония - просто това е още един Японски климатик. Кои са водещите марки вече е обсъждано доста.
Отделно хората които си купуват климатици TOYOTOMI обикновено не ходят в google или други места и да викат ей вижте купих си климатик TOYOTOMI много е хубав. Второ бройката може и да ви се стори малка, но заради свото качество климатици TOYOTOMI не са с ниски цени, т.е. това не е шир потреба SAMSUNG, HAIER, MIDEA и т.н. Високите цени не само на TOYOTOMI предполагат хора които могат да си ги позволят, а тези хора са много по-малко от другите които само си мислят че купуват климатик, имам предвид някой измислен китайски модел. Отделно малката известност на марката също е фактор, които не позволява големи продажби.
Бих казал че дори при тези условия доста хора са оценили японските модели.
Както е видно всеки ден човек научава нещо ново.
Горният спор накара някой хора да ми отправят лично съобщение за модел на TOYOTOMI който не бях чувал.
Явно освен японски има и Китайски климатици TOYOTOMI, е добре че поне не са инверторни. Намерих обикновените модели по гръцки сайтове и явно вече ги има и в България, защото има член на форума, който вече го е виждал. Изглежда това е обикновен климатик, но на Гърците не им трябват много климатици за отопление и явно са използвали името на марката.
Естествено ако искаш да намалиш крайните цени отиваш да произвеждаш в Китай.
Бих казал здравейте Китайски климатици TOYOTOMI, ама да си кажа честно по-добре е да се занимавам с Японските модели- има твърде много Китайски климатици.
Всичките си мисли в този момент оставих в блога си за климатици http://klimatik.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/07/04/otnovo-za-iaponski-klimatici-toyotomi.358700
Дколов,нещо не схващам защо толкова ги хвалиш при цената която имат и липсата на отзиви на клиентите ,след като ванко 68 е разглобил и огледал машината съм склонен на него да вярвам .
А за клиентите е по добре да се доверяват на изпитана марка с да речеме 6 год. гаранция ,която на 6-тата година проблема й е изтощени батерии на дистанционното...ако не бях свидетел бих го приел за реклама...или 11-годишни чилъри ,които работят денонощно в известен столичен магазин и само чистенето на филтрите и почистване на топлообменниците е достатъчно за перфектната им работа..така че приказвай си колкото искаш ...не бих се доверил на непознатата марка.
А не че ги хваля толкова, но не съм съгласен че човек трябва да се доверява само на изпитани марки. То и PANASONIC е изпитана марка, пък миналата година гръмна цяла серия дефектни климатици. Според мен клиентите трябва да се доверяват на хора които работят ежедневно с различни марки и имат поглед, кое къде и какво