И аз да кажа нещо. Марката ми е позната от преди 10 години, само че моделите които съм разглеждал бяха втора ръка от Япония. Според мен са в класа на Корона и Чофу и никога не са имали върхови постижения на японският пазар и там са доста евтини, но все пак като всички японски машини са перфектно изработени и много надеждни. Даже преди месец взех за новата си стая в службата едно 19 годишно конвенционално Чофу за да ми охлажда, то ми е почти подарък за това го и взех на толкова години, но няма как да не споделя, че такива машини вече и японците не правят. Та когато в България се появиха Toyotomi за европейският пазар веднага се заинтересувах от тях. За съжаление моделите са доста по-зле от дъртите си японски събратя, но за сметка на това са доста скъпи. Осем годишен японски Toyotomi е с СОР 5. Аз също знам , че европейските модели са произведени в Япония, но не мога да си обясня как така от един завод излизат толкова различни като качество климатици.
А относно писането в блога ти има много досадна грешка- в Япония захранването е 100 волта а новите модели за японският пазар които са оптимално 3.6 киловата и нагоре и някои марки и модели с оптимална мощ 2.8 киловата са абсолютно съвместими с нашето захранване. Просто работят в диапазона 180-250 волта.