Пише че са прекръстили завода и че са комбина. Тия Зухай не бяха ли на Грии?
Пише че са прекръстили завода и че са комбина. Тия Зухай не бяха ли на Грии?
Zhuhai e свободна икономическа зона в Хонг Конг. Предполагам че много и различни прозводители имат заводи там.
Но да може и като Грее под прикритие Бях вече писал,че Veriras на C&H и Lomo на Грее са идентични поне 12.C&H имат Wi-Fi, Cold plasma и I feel като екстра. Tosot e със сигурност на Грее, така го о рекламират премиум бранд на грее
Този пост е редактиран от stainway; 29-10-17 в 21:06.
Абсолютно точно. Но от тази година са закупили дял в Vino ,предполагам като част от корпорацията Грее, но не искам да спекулирам. Корпоративният свят е голям. Дайкин ползват Грее като производствена база,Грее ползват Дайкин като технология и всички печелят повече
П.П. Ето за Vino и на руски:
http://cooperandhunter.ua/news/56/
Сега съм на Лаптопа и прочетох по-подробно. Закупили са дял-акции във този Vino и сега разполагат с производствена линия:
http://cooperandhunter.com/en/blog/2...line-in-china/
Дали след време ще се еманципират от Грее-не знам,но все пак е инвестиция и предполагам имат някакви планове за бъдещето.
- - - - - - - - - -
Не знам при +18 и слънце тука е Лято
В момента е +7 градуса,влажност 87%,вали и духа силен вятър...Климатика е на 22 градуса и си ги поддържа без да спира, достига температурата и струята става не така гореща, но все пак леко топло си духа и много приятно. Нямам представа колко консумира-предполагам около 300 вата. За тези пари-толкова
Този пост е редактиран от stainway; 29-10-17 в 21:25.
Аз пък не усещам тези дни да не духа хладно. Когато реши да се включи поставя въздуховода в хоризонтална позиция и почва да духа хладно около минута. След това се чува звук и въздуховода отива надолу и почва да духа топло. При изключване прави същото. Пак го прави хоризонтален, духва хладен въздух за около 30 секунди и спира.
30 секунди Надали се усеща като хладно. При мене е в средата на стаята не съм бил до него като изключва или включва. В момента си работи без да изключва в дневната.
@Terko-как е консумацията? Ти си единствения с уред и този климатик май....Твоите са 12? не е ли много за спалня? Аз го ползвам в дневната и може би затова почна да работи без ON/OFF
Този пост е редактиран от stainway; 30-10-17 в 00:36.
Консумацията е добре, работи повече време без да спре. Но понякога нощем сякаш се усеща по-хладно - спира сякаш за по-дълго време. Това накара жена ми да хвали тошибата, а C&H да го ползва като нарицателно като "евтинджоса" и не мога да я убедя, че е качествена машина
Иначе ето как се представяше тази нощ на 25 градуса при 5-8 градуса външна температура https://photos.app.goo.gl/cyteyqoAyYdXWq3q1
за alpha -18 ка впечатлението ми е следното: след малко ползване външно тяло без вибрации и или неприятен шум, отоплява добре но ме дразни контрола на вътрешното на минимална степен е по шумен отколкото очаквах има реално 3 степени за регулация на турбинката , отделно от това настройвам жалузите на най горно положение, но то като си почне програмата ги дава на най долно положение духа на макс примерно 1 или 2 мин. и след това ги изправя в зададеното от мен. Все пак не мога да кажа че е много шумен поради простата причина че през повечето време е на изчакване ама няма quiет режим тва си е
Е че е евтино-права е Но като чета си мисля не е ли много 12 за спалня? Или при мене е недостатъчно и затова си работи почти без да спира (след като застудя).
Не знам, вероятно е много. Но така ме посъветваха, а и все още не е топлоизолирано жилището. Иначе се бях засилил на 9-ти.
Не съм сигурен какво точно показва ако се чукне на някой час, дали е върховата консумация за последния половин час или изразходваното количество за него. Опитвах се изчисля и да стигна до отговора без да е споменато в инструкцията, но така и не намерих време
Може би отворена врата ще го накара да не се изключва? Според моето (много) скромно мнение е преоразмерен, но сигурно е презастраховане за няколкото дни с много ниски температури. При мен си работи почти без да спира вече,но климата е различен и го ползвам в по-голямо помещение. Иначе по моите скромни наблюдения минимума на Веритас е около 350 вата. При охлаждане работи на под 200 вата.Няма пукане на пластмаси,външното тяло работи тихо, вътрешното също и като цена-качество е много прилично. Cold Plasma си върши работата чудесно. Wi-Fi e много удобна екстра
П.П. На Алфа има друг компресор,може би различно потребление?
Малкият CH-S07FTXQ е много тих ще му се радвам много през летните месеци когато поради сенна хрема спим на затворено
Този пост е редактиран от stainway; 02-11-17 в 13:30.
Сега като позастудя и почна да работи по-дълго време преди да изключи, добре е. Пък и с експерименти намерих начин дистанционното да общува с вътрешното тяло. Като го сложа на нощното шкафче и въпреки, че гледа към климатика, климатикът не възприема команди от дистанционното. Което ме накара да сложа една поставка, която да го държи леко под наклон нагоре, с натискане на бутони в тази позиция климатикът приема команди.
Това приложение явно отчита моментният разход на всеки половин час, така са го описали в друга тема тук "Колко ми харчи климатика". Тоест, ако в 1.30 часа е ползвало 460 вата, ще покаже толкова.
Друго, което ми харесва е че външните тела са тихи. Тази нощ на 0 градуса отворих прозореца да ги чуя, децибелите им са ниски и не пречат на съседи.