Живот и здраве, на пролет може и да променя нещо За сега съм много доволен и пасва добре .C&H Vip Inverter ми харесва също
А може да сменя пианото с бяло
- - - - - - - - - -
Днес за първи път направи дефрост при стартиране. Външна температура 3 градуса ( усеща се като 0 градуса) Влажност 93%.Не си бях у дома е и температурата вътре беше 16 градуса. Но след като 3-4 минути мига индикатора започна да си духа топло и за 15 минути дневната беше с температура 21 градуса .Излязох да чуя външното тяло, работи много спокойно, вентилатора според мен не се чува по-силно отколкото на 12 градуса навън, дали върти по-бързо или не мога да преценя. След стартиране няма дефрости -работи повече от 3 часа...
- - - - - - - - - -
Тука се продава под марката Maxicool
Но дават само 2 години гаранция и то при оторизирано инсталиране .При C&H е 3 години безусловна гаранция и 15 години резервни части. Цената беше също наполовина, така че изборът беше направен Но иначе,да много красив модел !
- - - - - - - - - -
Така звучи при 3 градуса (усеща се като 0,влажност 87%) 00.30 през нощта https://youtu.be/S_JOYaGy84Q
Някой знае ли как се чисти този ELECTRET филтър за прах? В брошурата на климатика пише, че това бил филтър направен от магнитен полимер, който улавя и най-дребните частици прах и дим. В книжката обаче няма и дума за него и дали изисква някаква поддръжка. Филтър за прах на мен ми звучи като нещо, което събира прахта и изисква поддръжка, освен ако не е измислено да се плакне автоматично през конденза и да излиза навън по тръбата.
Допълнителните филтри не ги измивай. Аз ги почиствам с прахосмукачката. Някъде гледах да се сменят веднъж годишно. Тука го дават ,че издържа 5 години Technologies | Cooper & Hunter
Тука на руски пише да не се мие.
Смятам да ги сменя като стане на година, до тогава с прахосмукачката
П.П. По принцип дават, че с плазмения йонизатор се елиминира нуждата от допълнителни филтри....
Този пост е редактиран от stainway; 06-11-17 в 18:20.
Ох, това било парченце порест филтър от тия цветните? Сигурна е някоя секцийка от него? Аз два от резервните сложих на Тошибата в хола. Досега ги миех. Ще спра Макар че нещо не ми се вярва да са ефективни.
Така звучи при 0 градуса и 100% влажност на въздуха .23,00 вечерта от 20-30 см разстояние:https://youtu.be/7zxaNPu5UA0
Според мен вентилатора върти мощно. Компресора не се напъва Ако някога стане -15 ще видим
П.П. Прави дефрост само при стартиране при ниска вътрешна и външна температура, иначе си работи без пукане, пъшкане и т.н. при температури около 0 градуса
Малкият CH-S07FTXQ не е правил дефрост още, и е много тих А минимум и максимум вече не ме интересуват, не духа студено ако не поискам, така че за тези пари съм много доволен
Този пост е редактиран от stainway; 07-11-17 в 01:28.
Тази нощ умрях от студ Пуснах го на Sleep на 24 градуса. Съответно, явно на 22 градуса по някое време спира да грее... Днес ще го пусна на 26, пък да видя
Като си смени хардуера на спалнята с правилния, ще стане работата!
Този пост е редактиран от Terko; 11-11-17 в 00:39.
Просто малко проба трябваИ " хардуера" заработва със "софтуера"
Разглеждайки българският сайт на C&H виждам, че предлагат и Nordic модел...09 с компресор на Panasonic от 12 нагоре Sanyo...Wi-Fi,
Безстепенен контрол на вентилатора на вътрешното тяло от 1% до 100% ,йонизатор, до -23 градуса и малко пари Не виждам компресори на Грее в цялата серия.
НОВО! Серия Nordic EVO II, WiFi, A++/A++, SCOP 4.8 / SEER 6.4, отопление от -23°С : Nordic EVO II CH-S12FTXN-E2WF WiFi
Тука не предлагат Nordic модели и въпреки това всяка община е презапасена със сол и луга и като стане около 0 градуса се скъсват да мият пътищата и магистралите, да не вземат да замръзнат..
Този пост е редактиран от stainway; 12-11-17 в 05:32.
От няколко дена съм оставил и двата включени 24 часа, само намалявам температурата през нощта...Работят без проблеми и топлят. Сложил съм ги на Auto вентилатор и забелязвам, че като отварям врати навън, коридори и т.н. започва да духа по-силно за малко и после пак спада на ниска степен. Потреблението е прилично мисля, имам достъп до всекидневната обща консумация от електромера-данните са от доставчика разграфени на интервали от 15 минути за 24 часа и наблюдавам ,дълги периоди с ниска консумация, когато нищо друго не е ползвано като миялна машина или индукция за готвене....Не че толкова ме интересуват минимумите ,но все пак виждам дълги периоди сконсумация 230 /160 вата.
Така че засега никакви оплаквания
Компресор Саньо казват....от гроба ли са ги вдигнали, компресори да правят....