Докато не взема един така ще е.
Машината изглежда добре наистина двойна пита на външното тяло, еев, добър дефрост, подгреви на компресор и дъното, компресор санйо еднороторен, 900 грама фреон, вътрешното също не изглежда зле, максималната мощност е доста ниска за 12-ка но за по топло помещение ще става. Ако някой сложи ват метър да се види минимума до колко слиза ще е много добре.
Много ги хвалите и рекламирате така някак си с общи положения без конкретика и човек почва да се съмнява вече. Иначе няма лошо. Може да са направени без дребните камъчета като при супер-климатиците.
Няма къде да го сложа, бих си взел един нордик.
Съжалявам, но и двата са ми на твърда връзка, нямам как да ги замервам. Премръзнах да правя видеа при ниски температури Ако се появи проблем, ще споделя веднага, но ако всичко е наред не мога да си кривя душата Интересно дали Нордика спира при достигане на зададената температура и чака докато падне или успява да намали минимума достатъчно за да продължава да духа?
- - - - - - - - - -
Ами другият вариант е да се поръчат директно ,тука са условията да им станеш дилър http://cooperandhunter.eu/en/become-reseller/
Гледам за поръчки от 10 000 евро транспорта е безплатен-това да са 20-30 климатика, правим група и разпределяме
Не знам дали сегашните вносители имат ексклузивни права....
П.П. Между другото пише ясно :We are offering the full warranty on our products, the warranty covers every detail included in our product.Нама платки,турбини,втулки...Гаранцията е за всеки детайл. Както впрочем се продава и тук в Холандия. Това беше и решаващото за мен при избора-не толкова цената или марката.
- - - - - - - - - -
Честито и дълго и със здраве да го ползвате!
По добре да не готви примерно кисело зеле през лятото ,нo с плазма йонизатора няма да има такива миризми .
Сега с въпросите
Постоянно ли върти турбината? Или се изключва след като стигне зададената температура? Виждам,че подгрева може да се вкл/изкл от ДУ? Режим на работа при ниски температури....Wi-Fi приложението е различно от това на Алфа и Веритас, пробвахте ли го?
Давайте смело информация ...
Този пост е редактиран от stainway; 10-12-17 в 03:13.
По въпроса за турбината - аз съм го настроил на 22 гр., fan auto,и когато си достигне зададената темп.започва да върти много леко, като духа пак топло. Усещането е като топла мъгла. Когато мине заданието турбината си спира изцяло и вдига клапата нагоре, като почти я затваря. При включване отново, турбината не се форсира, започва да се върти нормално и след 20-30 sek. клапата се отваря надолу.
За подгрева не мисля, че може да се пуска от ДУ. Нямам упътване на българси език,а само на руски и украински . Wi-Fi не съм го ползвал. Трябва да посетя сайта на производителя и да разбера как се пуска. Ами това е, ако някой има въпроси ще му отговоря .
djoro, в колко голяма стая е нордика, изолация има ли стаята?
Този пост е редактиран от stainway; 10-12-17 в 13:47.
Аз пък мислех ,че има законово изискване всеки продукт,който се продава да върви с указание на български език.
Така трябва да бъде, те и хората, които ги монтират трябва да имат лиценз .... В интерес на истината при моя нямаше инструкции на Холандски- но тук много често има стоки с упътване само на Английски.
Но сте прави-трябва да има!
Нa Arctic модела има упътване на Български, но пък енергийния етикет не дава стойности за района ,което пак би трябвало да е задължително мисля
На Nordic Evo II са дадени
П.П. При мене вали сняг цяла сутрин -направи 1 дефрост за около 5 часа работа ...
Този пост е редактиран от stainway; 10-12-17 в 14:45.
Вчера вечерта +8°, сутринта четири пръста сняг, сега вече се стопи. На кой му е бърз климатика може и да е дефростнал...
Какви филтри има? Под капака на вътрешното тяло от дясно има ли йонизатор или плазма както на ICY II?
- - - - - - - - - -
При температура 0 градуса (усеща се като -6) ,снеговалеж и влажност 100% предполагам е нормално да се дефроства от време на време
Знае ли някой,каква е разликата м/у арктик и нордик моделите?