няма от какво да замръзне външното при изключено положение ,че да се размразява
няма от какво да замръзне външното при изключено положение ,че да се размразява
Не няма. Единствената функция за подобни случаи е ФУНКЦИЯ “8 o C HEATING”. Така ще поддържа 8 градуса вътрешна температура и съответно ще се размразява ако е необходимо. И наистина ако е изключен не би трябвало да замръзва.
За притежателите на Alpha и Veritas- ръчен (принудителен) дефрост:
В режим "Отопление" задавате 16 градуса, след това в рамките на 5 секунди натискате " +,-,+,-,+,-," от ДУ и климатика влиза в режим размразяване .
Не че е необходимо ,но ако някой иска да се размразява по своя преценка
Здравейте, и от мен.Преди месец,закупих cooper-and-hunter-ch-s12ftxla-arctic-wifi.Харесаха ми характеристиките на хартия разбира се,но реално марката я чувам за пръв път.Като чета по темата,доста шантав климатик ми се виждаКато цяло,не мога да го разбера,как да работи оптимално добре,и да не харчи безумно ток.Проблема при мен е че, като го наглася на 22 градуса,духа доста хладен въздух.Имам и LGD09AК, нагласен на 22 духа доста по-топло от Купъра,не знам защо така се получава. Да попитам и друго.Има опция да показва,температурата на околната среда(все си мисля че става въпрос,за температурата отвън).
Да споделя и още нещо.При дефрост,при ме си се чува стабилно кихане от негова страна,след дефрост, и при стартиране след достигане на температурата,духа на средна скорост с хоризонтално разположен шлюз, за около 15 секунди,после отваря до край и започва да духа на макс,нагласен е на Авто вентилатора.Чува се и леко балбукане като при хладилниците при дефрост.
- - - - - - - - - -
Знам ли го,или аз съм индианец или той е смотан.Очаквах като 12-ка да е доста по добър,да духа доста топло и бързо да затопля.Той си духа де,ама като го наглася на 26,ама ми е много тогава.
- - - - - - - - - -
а това за температурата на околната среда,даже и не излиза.Има някакъв кабел на външното тяло от зад,който е и изолиран добре,явно е термометър,ама не показва нищо през опцията на дистанционното.
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от Жоре; 16-01-18 в 23:18.
Това за температурата на околната среда го има само в някои модели. При вас ще показва зададената температура и отчитаната от датчика на вътрешното тяло. Кабела на външното тяло е наистина температурен сензор,но не да показва външната температура на дисплея. Колкото до студеното духане-много могат да са причините-ако на 22 Ви е хладно, а на 26 много топло-пробвайте на 23-24?
Този пост е редактиран от stainway; 16-01-18 в 23:34.
След излизане от off като минат 15s форсира турбината на вътрешното на максимални обороти ли?
да,така изглежда и так се чува,все едно е на макс
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Има за,температура на помещението,температура на околната среда,зададена температура,и за две на куп,но не помня кои точно бяха.Това го пише и в инструкциите на дистанционното.А до температурата,изходящата температура ми се струва доста малка,за разлика от другия ми климатик.
- - - - - - - - - -
Има за,температура на помещението,температура на околната среда,зададена температура,и за две на куп,но не помня кои точно бяха.Това го пише и в инструкциите на дистанционното.А до температурата,изходящата температура ми се струва доста малка,за разлика от другия ми климатик.
На 22 градуса е нормалмо да ти духа хладка струя , само върти въздуха. Това форсиране след офф обаче го каза и един продавач консултант в магазин за климатици ... съвета му беше "не е за спалня-никак не е тих". Тогава не повярвах че консултант би си сложил точно такава машина в спалнята , но пък на него какво му пречи да го смени по всяко време.
Монтажът как мина - вакукиране , нивелиране ... да не е изпуснал фреон , дефростите как са ? Чак пък на макс. да се форсира ...wow.