Че то има ли на пазара инверторен климатик с НЕ висок минимум. Че даже и го покачват... И защо спряха от производство конвенционалките....
Че то има ли на пазара инверторен климатик с НЕ висок минимум. Че даже и го покачват... И защо спряха от производство конвенционалките....
Така е , прав сте и аз мисля като вас , но нали когато :
1. На машината зададем висока степен на вентилатота , тя достига по бързо заданието си и работи он/офф
2. Зададем ниска степен на вентилатора на вътр. Тяло я "скопяваме" и не може да си достигне заданието си ...
Но този модел има (поне на хартия) управление на компресора при "ултра ниски честоти" и управление на турбината на вътр. Тяло от 1 до 100%.
Съответно на теория би трябвало след заигравка с управлението на вътр. турбина да може да се постигне така да се каже някъква "нирвана" за съответния потребител и при външна Т да речем -5до5С°и настройка на турбината на да речем 40% ,машината да работи без он/офф , при други външни Темп. потребителя на база някакъв опит да регулира сам оборотите на вътр. турбина за да не работи он/офф и да издухва постоянно леко загрят въздух но с мн. Ниска скорост съответстваща на топлозагубите.Нещо такова
Не знам до колко го написах разбираемо може би искам прекалено много но това са модели от 2017 и се надявам да има еволюция , а и в името на модела фигурира Ево
Всъщност ниския минимум ме интересува за времето когато през деня няма никой вкъщи. Когато съм в къщи не ме интересува колко е консумацията стига да ми е комфортно и да го няма ефекта "все едно спя на отворен прозорец над главата и работещ климатик" както се изразява жена ми постът ми е към колегата tony34al. Всъщност ниския минимум не ми е изобщо важен но не е лошо да знаеш че го "може" дадената машина за преходните периоди.
Колега milanov , те и съвременните машини в повечето случаи работят като конвенционалки но с по-плавен старт/стоп. Не ти трябва нисък минимум освен ако не искаш плексид , трябва ти "гъвкаво" управление на работата на машината в широк диапазон.
Този пост е редактиран от Mig82; 13-12-17 в 09:13.
Аз пък искам точно обратното - когато не съм в стаята не ме интересува как работи, ако ще да включва ако ще да не изключва. Но полегна ли не искам щракане, пукане, фучене, клокочене и пр. "екстри", а тих монотонен шумов фон. Но на всеки желанията са различни...
Не е лошо да прецизирате сам за себе си това какво търсите в една машина. В първият си пост пишете, че търсите с висок минимум, а във вторият, че "не е лошо да го може ниският минимум". Двете едновременно в една машина-едва ли. Има машини с нисък минимум, които го вдигат при понижаване на температурите. Това е най-близо до изискванията Ви.
На "книга" производителите използват доста маркетингови похвати и така леко заблуждават потенциалните потребители, които не са съвсем на ти с тази техника, така че опитайте се да разберете какво точно се крие зад дадено описание на дадена функция.
На панасониците това което са написали в документите за минимум си отговаря даже слиза и по ниско, за моя модел е 200 вата а при студено време слиза и до 175-180 нагласен на 21 градуса изпробвано до -13 на -16 работеше на 360 вата.
Дайсекай 8 вдига ли си минимума или не всеки различно казва, може ли на -5 -10 да работи на минимум 100 и няколко вата ?
1.Не съм пробвал безстепенното управление на вент. Първоначално го пуснах на auto и много ми допадна. Смятам, че така работи много адекватно и ефективно. Когато си е достигнал заданието турбината се върти много леко и духа пак топло. При догонване на темп. си вдига малко оборотите без да създава течение и след това ги сваля. По този начин не го ограничавам и мисля, че избягвам on/off режим. Но това са нещата при моите условоя. По др. въпроси, малко по късно.
Не помня, дали го вдигаше. Досега работеше стабилно на около 200W до 220W безкрайно дълго време, при темперирано помещение. На 3 скорост на турбината стига 200W, иначе на авто е 220W. Съседите топлят това лято отдолу. Става въпрос за 13-ка дайсейкай 8. Виждал съм го да пада и до 180W, но не го вярвам. Грешка е на ватметъра, най-вероятно.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 13-12-17 в 12:19.
Точно така това е най-близко до това което търся в една машина , ако може и потребителя да казва на една машина с натискането на един бутон с надпис eco , ecomy , green алабала кога да слиза на този минимум (когато не спя) и кога да работи на по-висок минимум (когато спя). А не 80% от времето когато спя да ми работи като вентилатор над главата който на всичкото отгоре дефроства отвреме навреме , и 20% от времето да работи като отоплителен уред.
Колега Миланов , ако не ви притеснява веенето на хладен въздух си вземете К2У висок клас. Мисля че ще отговори на изискванията ви. Мен не ме кефи да спя на "вентилатор" през зимата ако ще подухването му да е като къдънска пр..ня. Ако ще не на минимум ми и пари да ми превежда в банковата сметка.Да мога аз да му задавам кога може да слиза на 150w и кога на 450w като съответно вдигам или свалям дебита на вътр. Тяло. Ей тия бутони еко меко листенца ако ги направят за това което се опитвам да ви обясня ще са наистина полезни , а не да ми сваля темп. с 1-2-5 градуса или да държи 8-10-15. Тва не са никакви екстри само "пудра" при наличието на wifi.
Мисля че производителите трябва да поработят повече в посока - потребителски настройки и май Нордик Ево II има поглед в тази посока с безстепенното регулиране на вътр. турбина. Въпроса е дали и как работи ?
- - - - - - - - - -
Чигото работи по същия начин на авто , явно не защото е "служебно". Имах съмнения че и тази машина ще работи така и думите ти ги потвърждават. Благодаря , остава да го може и при сериозни външни минуси , да му видим консумацията и го взимам. Макар че консумацията през този сезон не може да се очаква да е приказка и не е приоритет. По скоро през пролетта и есента. Ако можеше и да се настройва и темп. На пуск на подгрева или поне ръчно да се пуска ...
Явно все пак знам какво търся :D
Този пост е редактиран от Mig82; 13-12-17 в 12:17.
Нещо се бърка нисък минимум с обороти на вентилатора. Просто трябва вентилатора да се управлява така, че когато компресора работи на ниски обороти (нисък минимум), турбината на вътрешното да се върти с такива, че да не се усеща хладен въздух, т.е и тя да се върти с ниски обороти. Но явно при сегашните компресори/климатици това не може да се случи.
- - - - - - - - - -
Що бутиков, тошибата на -1градуса външна, облачно, си работи много добре на 250W. Без да изключва. Обаче стане ли -2градуса почва да работи на 380W, претопля стаята, изключва,включва- какафония. Е каква е разликата в топлозагубите при -1 и при -2.