Здравейте!
Почна да става студено и вече пускам климатиците на топлене. В детската стая става топло, вдига си 26 градуса и като гледам историята се включва за през половин час да подгрее и спира. Когато да вляза е топло. В нашата стая обаче аналогичен климатик не се включва да грее поне 2 часа. Тази сутрин на няколко пъти се чудих какво става, беше студено. Настроен е на 26 градуса, обаче не духа. А температурата в стаята не е 26 градуса. Едва като стане доста по-студено се включва за около 15-20 минути, стопли малко и пак дълъг период в който само стои с полуотворен ламел, но не духа нищо. Каква би могла да е причината? Дали да викам гаранционно фирмата?
Имам някакво съмнение, че сякаш датчика си мисли, че температурата е висока. Възможно ли е това, ако климатика духа надолу, а под него има скрин и телевизор. Един вид да връща струята топло нагоре, да нагрява датчика и да се лъже? Съмнението ми се поражда от това, че климатика има функция да покаже вътрешната температура. Показва ми че е същата като зададената, въпреки че не е топло в стаята. При една и съща зададена температура в детската стая е топло, в спалнята е студено.
Това са снимки на ползването на енергия от климатиците. Климатикът Enya е детската стая. Този Sleeping room в един момент вдига напрежение, защото се събудихме от студ и го набримчих. Вижда се, как почти час и нещо не е ползвал повече от 11 вата.