Тези похвати и именитите марки ги използват, не се коси толкова.
Тези похвати и именитите марки ги използват, не се коси толкова.
Йонизаторът би трябвало да изглежда така при C&H:
Колкото до двата малки филтъра-аз си ги ползвам и не виждам защо да няма никакъв ефект. Има по-малко от всичко: Нано-титаниев, антибактериален, Catechin, Electret-магнитен полимер, активен въглен
Технологии
Не очаквайте нещо, което да помиришете или чуете като работи. Ето подобни " малки" кутийки какво правят:
https://plasma-air.com/how-it-works
И къде прочете,че имаш йонизатор?
А дунапренчетата както ги наричаш са допълнителни филтри :
Колко работа вършат тези дунапренчета не знам,като не ти харесват може да ги хвърлиш.Антибактериален филтър,Филтър със сребърни йони,Catechin филтър,Chitin филтър,Витамин „C“ филтър,Формалдехид улавящ филтър и Фотокаталитичен филтър
Според мен си има ефект като се ползват.
А в твоя случай ползваш -Функция “COLD PLAZMA” -В предишен пост съм писал какво е и как работи.
Няма драма,няма измама
Пишем едновременноМалките цветни филтри не би трябвало да се мият-само на слънце и с прахосмукачката . А и мисля дават 2 комплекта за смяна след време.
Зелената кутийка на снимката може ли да се отваря за почистване на електродите?
Да-предполагам-сега ще пробвам на малкия Веритас-той без това е откачен.....
Маха се капачето и е малко черно отдолу
Но да може да се почисти.
![]()
Този пост е редактиран от stainway; 03-07-18 в 17:59.
@vesterev - На охлаждане освен йонизатор натиснете и бутона X-Fan. След спиране на климатизатора ще се изсушава автоматично.
Едно перфектно DIY(може би) изпълнение , поздравления за човека ако е от форума !
https://m.youtube.com/watch?v=O3dz_x_p60s
Благодаря!
Да изпълнението е DIY. Първото ми на климатик.
Трябваше да се постарая да го монтирам добре, поне според моите разбирания, защото това е климатика ми в къщи!
В клипа се опитах да наблегна на най-важните неща според мен, а именно - затапването на отворените тръби, почистването на осенъците от срязаната тръба, правенето на конусите (с необходимата форма и периферен диаметър), правилното огъване на тръбите с тръбогиба, стягането на гайките с необходимия момент и обезвъздушаването на системата.
Имам и пропуснати подготвителни дейности от процеса на монтажа, като: копане на канала, нивелиране на вътрешна и външна стойки и т.н. , но това са подробности.
N_netov, ако приемаш леки забележки... според мен малките конуси ги направи хубави, но големите малко не ти се получиха.
Ето как трябва да изглежда добре направеният конус - изцяло гладка повърхност без ръбове и канали.
https://s8.postimg.cc/lrj7z3tx1/image.jpg
Трябваше още да остържеш тръбата, за да не се получават ръбчета после при валцуването. Вместо дрелка става и с остро и тънко ножче. Слагаш острието в тръбата и въртиш съвсем леко, без да натискаш, докато не остане ръб. Стружките сами падат. Когато се получи качествен конус, тогава няма нужда и от динамометрични ключове. И с обикновен ключ на ръка лесно ще усетиш кога си го затегнал достатъчно.
Иначе браво и евала за ентусиазма, и за видеото. Имаш хубави инструменти, пожелавам ти още много успешни монтажи да направиш с тях.
Колега n_netov , може ли да споделите малко впечатления от климатика. На първите 2 степени би трябвало да е мн.тих. В колко куб.м е монтиран и как работи (често ли излиза в офф или на няколко часа) ? Ако сте замервали на колко пада консумацията преди да изключи компресора ? Точно ли потдържа заданието ?
Инак в този форум сме видяли кой ли не и японци и холандци как монтират но вие ги ударихте в земята. Най-много ми хареса това , че не се бърза и се работи с мисъл.
Джак , всички фаски ги мина с център-фрезерче с какви ножчета да стърже. С ножче ще се получи нащърбване , а от прекалено изтъняване на ръба може да се спука при натягането. Може би само ако се лизне малко масълце да не задира ще се получи "циганския зъб" от снимката тиАма то "за снимката" може и шлайф пастичка да са му пуснали
![]()
Този пост е редактиран от Mig82; 12-07-18 в 19:42.
Ако става въпрос за шабър съм съгласен :
https://www.google.com/search?q=%D1%...=1531416147920
Но ако е макетно ножче не съм убеден че ще стане перфектно. Ще има леко нащърбване.
Джак , само обсъждаме.