Страница 68 от 111 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 1665
Like Tree1362Одобрявам

COOPER AND HUNTER

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

COOPER AND HUNTER

Отделно, че на МЕ Zubadan и стандартната версия (FH-VE) компресорите са еднакви. SNB140FRUMT - 950W за 25-35-ца и SNB172FEKMT - 1200W за 50-ка. На единия му дават работа до -15, на другия -25. И всичко това, единствено заради нагревателя в тавата. А и от практиката много хора знаят, че има доста модели, които и на -20 си топлят и работят чудесно, мака че им дават да работят до -15. Така че, съгласен съм с мнението на edi1.

2.  

3. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: COOPER AND HUNTER

Всъщност вместо да обяснявам горното,достаъчно е да видите рекламите на U crown както на бг така и на др. сайтове с какво започват....
    >Vizi,вярвам ти за Zubadan,защото имам модела(не нискотемпературния).И работеше при -22.Разбира се ''работеше'' е относително и не мога да кажа колко е топлоотдавал напр.
    ME не се шегуват,но за съжаление както с качеството така и с цените.Виж колко струва Zubadan 18 и колко обсъжданите модели.И дали всеки ама възможност за Zubadan,а и дали навсякъде трябва да се сложат топ машини-независимо от начина и времето през което се използват(ежедневно или периодично).
    ....п.с. Всъщност с горното потвърждавам,че и аз съм съгласен с мнението на edi1.Ама ако продължим така,ще излезе,че не ни трябва OLED за да гледаме тв-я и не се нуждаем от AUDI A7 Quatro за да стигнем от София до Пловдив ако вали,което си е истина,разбира се.
    Това е само едно предимство от доста сложната машина каквато е климатика.
    Този пост е редактиран от cable; 18-05-18 в 11:27.
    Genadi80 одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

COOPER AND HUNTER

cable, хората са си го дали в сервизното.
    Около 35% от мощността си запазва, при -20 външна и +20 вътрешна.

Gree и C&H имат ли такива графики или таблички в сервизните?

5. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

>rosswen,гледам от време на време ,но точно това може би не.Трудно ще ме убедиш ,че ME FH(FD) е хубав климатик,поне само защото съм убеден от практиката,която имам преди да видя твоите мнения.Не казвам,че си объркал нещо ,дори напротив.Даже ми се струва,че познанията ти не са аматъорски(като моите)-без значение дали съм прав.
    Само,че разглеждам винаги съотношение цена/качество.И сега просто си говорим дали Gree/C&H топ моделите са добри за цената си.Като не очаквам(ни най-малко),че ще свършим скоро темата или ще дадем 100% верни заключения.
    Този пост е редактиран от cable; 18-05-18 в 11:45.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

COOPER AND HUNTER

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    >rosswen,гледам от време на време ,но точно това може би не.Трудно ще ме убедиш ,че ME FH(FD) е хубав климатик,поне само защото съм убеден от практиката,която имам преди да видя твоите мнения.Не казвам,че си объркал нещо ,дори напротив.
    Само,че разглеждам винаги съотношение цена/качество.И сега просто си говорим дали Gree/C&H топ моделите са добри за цената си.Като не очаквам(ни най-малко),че ще свършим скоро темата или ще дадем 100% верни заключения.
    Погрешно си ме разбрал. В никакъв случаи не исках да възхвалявам ME FH или да го изкарам нещо повече от коментираните модели. Просто за него имам по-подробна информация и попитах, да не се намира някъде подобна и за Gree и CnH. Аз също съм го гледал като вариянт (Zubadan) и се отказах от него. Избрах друга машин, която запазва около 46-48% от мощността си при -20, въпреки, че не е "Zubadan", "Nordic" и темподобни. Но това е друга тема.

А с по-предишния си пост, само исках да кажа, че разликата между Zubadan и стандартната версия, е реално почти никаква, а го дават да работи с още едни -10 градуса надолу.

7. Member
    Тук е от
    May 2017

Някъде бях чел, че двустъпалният компресор води до по-висок минимум, а на грее/Купър това и без това си им е ахилесова пета. Ако са успяли да направят машините да работят до -30 и да не работят on/off постоянно, с какъвто ще компресор да са и колкото ще да харчи при -30.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията

Gree и C&H имат ли такива графики или таблички в сервизните?
    За U-Crown/VIP:

За Amber/Supreme:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Погрешно си ме разбрал. В никакъв случаи не исках да възхвалявам ME FH или да го изкарам нещо повече от коментираните модели. Просто за него имам по-подробна информация и попитах, да не се намира някъде подобна и за Gree и CnH. Аз също съм го гледал като вариянт (Zubadan) и се отказах от него. Избрах друга машин, която запазва около 46-48% от мощността си при -20, въпреки, че не е "Zubadan", "Nordic" и темподобни. Но това е друга тема.

А с по-предишния си пост, само исках да кажа, че разликата между Zubadan и стандартната версия, е реално почти никаква, а го дават да работи с още едни -10 градуса надолу.
    Това ''Просто за него имам по-подробна информация ''....не е много просто,имаш я защото ME я изнася.Други има които не искат да я показват и вероятно има защо.Както казах даже и в най-елементарните данни за клиента на ME казват колко kw топлоотдава всяка машина при различни градуси.Възможно е да има неточности,но все пай е нещо.Аз не съм казал също,че ME FH е най-хубавия климатик,поне само защото съм ползвал толкова малко модели,че всяко такова изказване по-скоро би предизвикало смях.Каквито и данни да сравнявам!За да кажа кой от кой трябва поне 2-3 години да сравнявам при еднакви условия различни модели.Пък и тогава не е гаранция ,че бих се справил.Щом си избрал (и разбрал,че е така)по-добър -добре си се справил.Което се опитваме всички тука,надявам се.
    Ето напр. какво обявяват за Zubadan pri -15/-25 гр.,ясно за клиента,в най-елементарното описание-за 18/ка---6kw/-15....3,8/-25=63%!!!
    http://climacom.com/files/documents/...DONE_small.pdf
    Гледам горе(поста на stainway),че Gree U crown запазва 90% при -25!..Сега още твърдиш ли ,че си направил най-добрия избор?И ,че не си дават стойности?И че разликите м/у ZUBADAN,NORDIC и останалите е почти никаква?
    А пък и сравнението което дадоха на няколко пъти колегите на специалисти от Финландия м/у топ модлите при тежки условия за мен е по-показателно от нашите наблюдения и размисли.Съжалявам,че за климатици почти няма много подобни.
    >vizi...за минимумите няма да се повтарям...,ама ако можеше така да си работят при -30 с къвто ще да е компресор и то добре(защото работят е относително понятие) бъди сигурен ,че и в ''Осаката'' отдавна щяха да го направят.''Не става само с ядене...''.
    Този пост е редактиран от cable; 18-05-18 в 14:02.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

COOPER AND HUNTER

Не помня някъде да съм писал, че съм направил най-добрия избор. Това е много субективно понятие. За мен може да е най-добър, за друг-не. Зависи кой, какво търси. Едни търсят максимално топлоотдаване при -30, други комфорт, трети екстри, четвърти по-ниска цена и така мога да продължавам до утре. Разговора отива на "излуй гащи". Винаги някой се засяга за нещо, макар че аз не виждам в случая, защо.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Друго нещо, което ме озадачи беше тръбата за газообразна фаза ( не знам дали се казва така или налучквам ) При VIP/U-Crown се ползва 1/2" (12,70мм) дори и при 9-ката. Не знам как се отразява на работата на климатика, но се пречупва много по-лесно от 3/8" Установих го от личен опит и се мотах една седмица да поръчвам нова и tube bender, за да стане добре инсталацията.
    Но така е,когато човек се прави на майстор.
    При Supreme/ Amber са си "нормални" 3/8" (9,52мм) за 9 и12. Има ли някаква теоретична/практична разлика ?

13. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

>rosswen не се засягам и не бих могъл тъй като нямам такъв климатик за който е темата.Разговора винаги отива натам,ама да си спомним откъде тръгна.Кой от моделите е с двустъпален компресор.И веднага почват разни подмятания и увъртания ''какво е това и има ли почва у нас''.Няма лошо стига да е с аргументи.След като твърдиш,че твоя климатик е като вс. останали ''Zubadan,Nordic'' и тем подобни менти бива да показваш факти.А пък 63%/-25 ,не са равни на 47% /-20.Поне в математиката която аз съм учил.Още по -малко са =90% при -25.
    Да споровете тръгнаха в друга посока и не е целта да видим кой е по-най,а да сметнем квото можем.А пък разбира се и cop, шум и др.,но ако искаш да правиш сравнения напиши данните в една таблица заедно с източниците,също ще е от полза.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

COOPER AND HUNTER

Имах в предвид, че при някои модели, които се водят Nordic или зимни, разликата се свежда понякога само до нагревател в тавата. Това имах в предвид и при сравнението на FH VEHZ и FH VE. И това не винаги е гаранция за разлика в компресори и задължително по-високо топлоотдаване, спрямо модели, които не са Nordic. А за таблиците, графики и %, които ти говорих, ги взимам от сервизни, не си ги смуча от пръстите. Ако имаш желание, пиши ми на л.с. и ще ти ги пратя. Темата не е за конкретната машина и не е редно да слагам тук таблици и графики за нея.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

При -15° външна почти всички клими работят на отопление с коп около 2 или даже под 2.

Под -15° количеството топлина във въздуха вече е твърде малко, дебитът на външният вентилатор дори на максимални обороти става недостатъчен.
    Една бърза сметка показва, че за да се извлече 1 киловат топлина от въздуха при -15, трябва външният вентилатор да прекара 1838 кубика въздух.
    На моето външно тяло максимумът му е ~ 1800 кубика въздух/час и това сигурно е само при идеално чист и незаскрежен топлообменник.

Друг проблем е, че при още по-ниски температури компресорите могат да се прецакат, тъй като поради малкото количество топлина съдържащо се във въздуха, т.нар. superheat (на български прегряване ли се превежда?) на топлообменниците намалява и има опасност компресорите да засмучат течен фреон. Производителите се мъчат да се справят с този проблем, като ограничават софтуерно мощността и намаляват количеството фреон, което пък влошава капацитета на климатика при по-високи температури.

Руснаците бяха качили клип на компресор от панасоник с натрошено на парчета бутало, напъван на отопление при -25 и имаше отзиви и за изгърмели компресори на фуджицу, напъвани на отопление при сибирски студове.
    Добавянето на един прост нагревателен кабел не е достатъчно условие климатикът да бъде адаптиран за работа под -15.

17. Member
    Тук е от
    May 2017

Мен много ми е интересно при -30 какъв е КОП на Supreme и Amber, защото преполагам е около 1, а и предполагам, че същото е положението с който и да е климатик. Кой климатик поддържа 90% при -25? Освен това тази крива малко ме съмнява - излиза, че заскрежаването на питата не оказва влияние, а това не е така (вижте на МЕ кривите). Не ме разбирайте погрешно аз точно Амбер или Suprеме бих си взел и то поради съотношението цена/качество.
    rosswen одобрява това.

18. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

>jack krauser
    тъй като виждам,че тука има доста запознати....гледал съм ,но не помня къде топлоотдаване и вх.мощност при-15 и не ми направи впечатление да има толкова нисък cop(2).По-скоро вх. мощност също намаляше и разликата в cop не беше същественна.Иначе въпроса е много интересен и аз не си вярвам много на моите наблюдения защото ...''не представляват представителна извадка''. Ако може връзка към по-голяма извадка някакви данни които да сравним.
    За това дали климатика трябва да работи при много ниски температури....Предния ми климатик го спирах нощно време при много студено време,тъй като и аз си мислех,че cop става много нисък пък и при тежко обледяване на външното тяло шума му беше висок...Докато една година замръзна и един месец не можах да го пусна и в сервиза ми казаха,че не трябва да го спирам.Иначе,че ще платя малко повече ток за конвектора не ми е болка за ...

''Добавянето на един прост нагревателен кабел не е достатъчно условие климатикът да бъде адаптиран за работа под -15.''
    Ами и аз така мисля и за това смятах,че компресора е важен(не само той,разбира се).Затова подхванах темата,но за съжаление пак стигнахме до кривата круша(не изяснихме въпроса относно предимства/недостаъци на този компресор и кой от двата модела е за предпочитане).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 68 от 111 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Deer Hunter
    От hotcool8 във форум ИГРИ
    Отговори: 2
    Последно: 13-07-10, 16:39
  2. ISO- то на BIG GAME HUNTER 2004
    От JIM във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 22-11-04, 04:51
  3. търся играта 688(I) Hunter/Killer
    От smarty във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 12-06-04, 13:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе