Първоначално публикувано от
Phoenix_1
Само да не ни се скарат модераторите, че пишем в такава тема, но явно и ти нямаш нищо против. По моите капризни критерии е шумен, но не съм сигурен дали е точно като твоя модел. Купувах го 2010 г. и точният модел е MSG-12HRN1. Съгласен съм, че вътрешното се ядва на шум, но въздушната му струя не е от най-комфортните. Външното тяло специално не мога да го понасям нощем, бръмчалка си е и затова нощем се изключва. Плюс това комресорът се включва и изключва рязко с един специфичен дразнещ звук, което също е малко неприятно. Другият MS9A, който вече махнах, беше същата работа, ако не и по-зле от MSG-то. Но това си е морално остарял конвенционален модел все пак, купуван в едно друго време. Модерните инвертори от някаква позната марка са много по-тихи и по-плавни в работата си. Предполагам дори и Мидеите днес са различни, но почти не съм ги срещал, за да кажа. Щом този можеш да го търпиш, значи един инвертор среден клас въобще няма да го разбереш дали работи, или не. Всичко е въпрос на финанси обаче и сметка на бъдещите разходи дали да ъпгрейдваш, или да си караш с този.