Отговор: Всичко за Star-Light цепениците продавани от Емаг.
Цитат:
Първоначално публикувано от
HiDefinition
За 12кв конвектор. Ако пък държиш да е цепеница 12 wifi
За 12 кв. 9-ката няма ли да е по-добре?
9 та е същия климатик,но с по-малко вътрешно тяло. Означава по-малко ефективен и по шумен.
Държа да е климатик , трябва ми за охлаждане и за отопление не се интересувам от конвектори , забравих да спомена че към тази квадратура ще влиза и кухненски бокс 6 кв.м.
Според таблицата в този сайт
https://www.kaelteheld.com/haier-neb...nr-2-6-kw.html
Haier- а трябва да отдава 3.6 kw мощност при -10градуса , външното тяло е около 35кг. с компресор Highly на Hitachi , с дебит 650 м3 не е ли по- добрия избор в случая ? Минимума на отопление ми се вижда малко висок!!!
Имам един MHI SRK25ZSX , неговия минимум е 160вата на отопление . Просто тук не искам скъп климатик.
Цепеницата с какви минимуми работи при отопление и охлаждане? Разликата в цената на двата климатика е малка , и двата са китайски , но в случая кое е по - добро ако изключим гаранцията от 5г на цепеницата.?
Не намерих и никакви отзиви конкретно за този HAIER!!!
Хардуерно хаера изглежда много по-добре.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Laguna26246
Държа да е климатик , трябва ми за охлаждане и за отопление не се интересувам от конвектори , забравих да спомена че към тази квадратура ще влиза и кухненски бокс 6 кв.м.
Според таблицата в този сайт
https://www.kaelteheld.com/haier-neb...nr-2-6-kw.html
Haier- а трябва да отдава 3.6 kw мощност при -10градуса , външното тяло е около 35кг. с компресор Highly на Hitachi , с дебит 650 м3 не е ли по- добрия избор в случая ? Минимума на отопление ми се вижда малко висок!!!
Имам един MHI SRK25ZSX , неговия минимум е 160вата на отопление . Просто тук не искам скъп климатик.
Цепеницата с какви минимуми работи при отопление и охлаждане? Разликата в цената на двата климатика е малка , и двата са китайски , но в случая кое е по - добро ако изключим гаранцията от 5г на цепеницата.?
Не намерих и никакви отзиви конкретно за този HAIER!!!
из някакви групи във фейсбук намерих отзив, че мерцедеса пада дo към 80-90 вата на охлаждане, ако може да ти е изходен ориентир за това колко е икономичен
Хайер страдат от електрониката и там им е слабото място
Цитат:
Laguna26246
Цитат:
HiDefinition
За 12кв конвектор. Ако пък държиш да е цепеница 12 wifi
Цитат:
slimini
из някакви групи във фейсбук намерих отзив, че мерцедеса пада дo към 80-90 вата на охлаждане, ако може да ти е изходен ориентир за това колко е икономичен
Благодаря за инфото , А Star Light- а при - 10 външна температура каква консумация прави и съответно каква мощност отдава?
Цитат:
VLADO 66
Хайер страдат от електрониката и там им е слабото място
Може, преди 15 г. Отдавна нямат такъв проблем. В някои модели имат висок минимум.
Цитат:
slimini
Мерцедеса е с 5 години гаранция, ако има значение за теб
напълно фиктивна ,колега се беше опитал да я ползва казаха му да демонтира 2те тела и да ги прати по куриер .. ало ,демонтаж монтаж струват колкото цепеняка горе долу ?
Това с демонтажа и монтажа за мен е абсолютно тролене. Веднъж ми се е случвало с продукт от Емаг да ползвам гаранция. Регистрирах през приложението,че имам нужда от сервиз (за сушилня става въпрос), на следващия ден получих обаждане от П.. сервиз. Дойдоха от вкъщи,директно от мястото и я взеха. Ремонта отне 10на дни,като през това време ми се обадиха,да ме предупредят,че чакат платка от Емаг. На 10-я ден получих обаждане,дойдоха и я оставиха на мястото й от където я взеха. Живея в блок на 5-ти етаж.
Има бая разлика между взимането и връщането на сушилня и на външно и вътрешно тяло на климатик. Второто си е специализирана операция и си има цена. Въобще не е коректно сравнението между климатик и повечето останали битови уреди. Затова търговията и покупката на климатик е с по-особена специфика и е свързана с допълнителна специфична операция по качествения монтаж, което определя и добрата работа на уреда след това.
И аз съм чувал, че искат да им се изпратят 2-те тела. И за други уреди също - пращат куриер и му предавате уредите.
Това не е вярно наскоро имах проблем със един Inventor закупен от Емаг със 5 години гаранция,монтажа съм си го правил аз,изпратиха си фирма свалиха го и го взеха за сервиз без да дам стотинка за това!!!Така че няма проблем със гаранцията Емаг са сериозен търговец!
2 Прикачен файл(ове)
Имате ли представа защо външното тяло няма решетка предпазна отзад. Всички ли са така?
Прикачен файл 41991 Външното тяло е 27кгПрикачен файл 41992може би заради липсващата решетка
Явно са се усетили, че и без това хората си ги свалят, за да не заскрежават. Кантарът, ако не е на равно, може и да те лъже
Отзад решетка не са имали, а само пластмасова мрежа, която се маха.