Да се върнем към Старлайт цепениците. За Нипоните си има друга тема за цепеници.
Здравейте! В нас съм с три климатика Star Light - UWF, 09wifi и ACT-12 ETL. Като цяло съм много доволен от климатиците. Интересува ме само с какво да запълня дупките в стената, тъй като не съм свършил тази работа. Четох че с пяна не е най-добрия вариант, защото при раздуването на пяната може да се прецака някоя от медните тръби. Вярно ли е това? Може ли да ми дадете съвет как най-правилно да го направя. Благодаря Ви предварително!
Бутай парченца стиропор и накрая с болкит. Медните няма да прецакаш с пяна,по скоро тази за конденза може да смачкаш.
Има и не толкова радувна пяна, но и с климатиците идват и едно като "пластелин" , то служи за тази работа. Пробвай го.
Благодаря за мненията! Този пластелин не е ли точно болкит? Ще го ползвам него да изолирам отвън, дупката ще запълня със стиропор, а вътре ще замажа с гипс. Нали така? :D
Преди да го буташ в дупката го стопли малко и го размачкай хубаво.
В случай, че се питате какъв му е минимума на отопление - това е на АСТ09. При външна +2 и задание 22 работи така 15-20 мин. и почива около 5 и после пак така. Малка е стаичката, затова оффи.
TSWF как се държи на минусови температури и пукат ли му пластмасите ? пада ли мощността и ненужни дефрости? имам един прибран да знам дали да го вадя и да го слагам.
Ако не ти е нужен, съм навит да го купя [emoji846]
Ако някой си търси TSWF в БорсаП****а имат - 779 кинта.
Добре се държи, не му пукат пластмасите. Мощността е добра. Ненужни дефрости има поне на поглед с просто око. На около час и 40 мин дефроства на суха пита, при положение, че му даваш яко зор. Ако е по-разтоварен - не знам. Дефроста е много тих и кратък.За какво помещение става въпрос, иначе няма как да те посъветваме?
Нещо май са ни различни машините..... на -11 съм го тествал 30мин на макс,с 1740вата консумация. От няколко дена се лигавя и като се прибера го пускам на 26гр при външна темп от -5 до -8 и не е дефроствал,работи с часове на 800 до 1кв консумация.. Дефрост освен напълно обледенен друг не е имал.
Ами вън не ми е удобно да излизам и да гледам, но офва и се чува лек звук на дефрост. Нищо не мига и не индикира дефрост. Предполагам, че прави такъв. Тръгва след 5 мин, дали има и толкова.
Иначе днес на турбо режим дефроства на по-малко от два часа при температури от -4 до 0. После спрях турбото и излезнах от стаята.
Този пост е редактиран от achovd; 26-01-22 в 21:18.