А как е, като икономия на енергия? Някаква информация за СОР-а има ли? Ако харчи, като радиатор 2kW и дава толкова, се обезсмисля закупуването му.
А как е, като икономия на енергия? Някаква информация за СОР-а има ли? Ако харчи, като радиатор 2kW и дава толкова, се обезсмисля закупуването му.
EAWF цепеняка е изгълтал 9.9kw в 18м2 кухня и коридор за 24 часа. За същото време Мидейката в стая 15м2 е дръпнала 14.4kw. Температурите през това време се въртяха от -5 до -2 и сега пак -5. За колосалната сума от 470лв бая ток ще има да изгори докато стигне събратятата му от по 1300-1400лв
Днес ще е абсолютен рекорд от както го имам. Лошото е,че следващите дни ще го подобрява
24гр задание по ду и 2ра степен на турбината.Вечер за 10 часа- нощем режим,сваля с 2гр. И така всеки ден
Перфектен разход, не отстъпва на топ цепеняците.
ако го ползваш целогодишно ( т.е. и на охлаждане ) и разликата с висок клас климатик е около 3кВ на денонощие ( гадая ,но имам климатик който в подобни условия харчи около 7кВ за денонощие ,но е с КОП 5.64 и нисък минимум ) ,относително бързо ще "изгориш" тази разлика 700-800 лв ( 3-4 години ) ,а може да се окаже в края на живота му че си дал пари за още един
Точно там се крие уловката в задачата. С гадаене не стават нещата. Този климатик е сложен за отопление, понеже кухнята е северна и грам слънце не я огрява. За лятото не и е нужен климатик. В тези условия, където е монтиран този климатик, разликата между подобен събрат от 1300-1400лв ще бъде максимум 1.5kw 1.5kw x 30 дена е 45kw x 4 месеца е 180kw x 0.25 лв е 45лв на година. Викаш за 3-4 години ще стигне 800лв в ток?
отоплението на северна стая без слънцегреене не е 4 месеца в годината ,както добре знаем но да не изпадаме в подробноси
Къде зимата е 3 месеца, че при мен е наобратно нещо?
За юни 2019 съм пускал на топло.
3 месеца не е на топло, айде махаме крайните два и стават 7м.
Алекси, 12-ки с коп 5.6 струват поне колкото 5 такива цепеници.
Поне 10 години ще си по на далавера с цепеницата.
Дори 365 дни в годината да са с условия като днешните (цепеницата да гори 10 а Мега инвертора да гори 7) са 230лв.разлика.
Условията в примера са реално неосъществими. Далаверата автоматично почва да клони към 20г.
И това ако си обещаем, че нищо по Мега инвертора няма да гори извънгаранционно.
Този пост е редактиран от mimojef; 15-02-21 в 01:24.
Според мене тези ниски разходи на цепеницата и на Alexi,от 7-10 кв за 24 часа при минус 5 гр в 35 кв и задание от 24 гр,не са заради машините и копа им
Вчера мернах ватметъра на единият климатик, за 5г. от както е купен е излапакл 5000kWh, струваше 1600лв с монтажа. Ако бях взел нещо от най високият клас т.е. за 2600лв. колко да е спестил.
Та климатика (климатиците) от темата след 5г. може би ще излапка около 5000kWh , и климатик + ток ще е 1600лв.
Напъна се Звездичката,мисля даде всичко от себе си (1600 вата) и това излезе.
Този пост е редактиран от HiDefinition; 17-02-21 в 00:53.
Т'ва отнася дайсекаите бре.
На -12° 1450W, този от подписа. Брава, браво.