В такъв случай взимайте смело, каквото влиза в бюджета пък каквото сабя покаже, пожелавам ви успех ако не се справя в най-студеното ще пускате нещо да допълва.

В такъв случай взимайте смело, каквото влиза в бюджета пък каквото сабя покаже, пожелавам ви успех ако не се справя в най-студеното ще пускате нещо да допълва.

HiDefinition мисля че беше слагал такъв да какже как се справя,дефростите как са и дали е със нисък минимум

[QUOTE=HRS9;1086600]След кратка справка относно шумовите показатели на повечето цепеници, трябва да кажем, че какъвто и избор да се направи ще бъде огромен компромис
Има разлика между звуково налягане и звукова мощност. Различни неща са.Понякога пишат едното понякога другото без да уточняват и стават обърквания.А и на тия описания на емаг не им се доверявай много, че в повечето случаи си ги смучат от пръстите или са копи пейст за всички модели.22 дб не е толкова зле за бюджетна машинка. Напълно поносимо е.А освен сила на звука има и честота на звука Hz. При различна честота на звука също има различно усещане за шум. Така, че показателите на хартия не са особено миродавни а и възприятието на всеки човек за шум е различно.

Ако е само 22 е чудесно, в Емаг обаче пишеше 32. Явно данните им не са верни. А и като цяло е важно на втора и трета степен как е шума, защото в режим отопление на първа много малко машини се справят и работят адекватно.

Замерих TSWF на low 27,6db,12wifi na Low също показва толко,това на 1.5м от тях. Като се абстрахираме от цифрите,които са замерени с телефон,на мен в стаята където е TSWF ми е трудно да спя.При 12wifi си спя,та даже не го чувам,а е и по малка.Та казвам го пак,шума е субективен,но предпочотам 12wifi да ми размразява на всеки час по 3мин(не го чувам,кога го прави),от колкото TSWF да ми изкара акъла при дефрост

При мен дефроста на tswf е доста тих. Чуват се само леки припуквания на пластмасата и леко свистене. Няма въздишки и пуфтене. Трае около 10 мин. Не че съм хващал много щото са редки а и не прекарвам много време при него.

Да се "похваля" и аз, че влязох в отбора с едно дърво 18-ка TSWF. Веднага се наврях вътре да видя какво има:IMG_20251017_222148961.jpg IMG_20251017_222225587.jpgIMG_20251018_102301617.jpgIMG_20251018_102331626.jpg

За парите си е добре. Вече другото ватметрите ще покажат и който го има данни за дефростите.

От тия допълнителните джиджафки, само пластелина и дистанциинното ще ти вършат работа
Още е прекалено топло за дефрости. Иначе от това, което забелязах, и той както старата версия си има покачване на минимума спрямо външната температура. За момента много се радвам на ГЕН функцията. Тествам го на 1 и 2 ама май сега в топлото време ще го държа на 1.

Ами не знам дали е добре, защото сигурно разбирам по-малко и от вас, но качих снимките за да дам актуална информация за това, че поне на 18-катавъншното тяло все още е с двуредов топлообменник и тежи 38кг.
- - - - - - - - - -
Набутах и дренажните мъркучета,Лентата е некъв тестис, а на всичкото отгоре я изпокъсах, понеже ми беше малко тесен отвора в стената и най-вече защото съм аматьор и това ми е първият климатик, който монтирам от-до. За малко да успея да го пусна тази вечер, но се оказа, че китайската вакуум помпа от AliExpress и манометрите са с маркучи на 1/4 ,а сервизния щуцер на външното е по-голям. И не мога да разбера колко е 5/16, 3/8 някаква каша е с тези цолови резби. Ще питам утре в магазина и направо цял маркуч за R32
Току що върнах , отказах доставката на една 18-ка , вътрешното тяло е различно от старото и при теб е така видно е от снимките . Може в описанието на Емаг да видиш как изглежда старото тяло , имам купени 3 бр 12-ки от старият модел . Приключих с тези измамници .