Тя и старата ми Мидея беше с външно 37кг и фреон 1300гр и до там. Рокер Самсунгите ти са с Р410а за това имат толко фреон,няма как да ги сравняваш с р32
Тя и старата ми Мидея беше с външно 37кг и фреон 1300гр и до там. Рокер Самсунгите ти са с Р410а за това имат толко фреон,няма как да ги сравняваш с р32
На този клип се вижда как се променя PF на Фуджицу с еднороторен компресор на gmcc, но е на 100v
https://www.youtube.com/watch?v=TUtLSI1TY8c
Още малко наблюдение,при задание 24 гр на отопление,изключва при показание от около 27,5 на неговия дисплей,като реално на 3м от него и 60 см от земята е 25,8.Ще видим как ще е като застудее.Доста икономични вентилатори,при първа степен на вътрешния плюс външния вентилатор,общата им консумация е 24в.Примерно на Фейрито ми 18,само вътрешния е 50 в.![]()
А ламелите на външния топлообменник изправени ли са, ако си ги заглеждал
По скоро са прави,защо какъв е другия вариант.![]()
На старото ми МЕ са прави, но на новото са нагънати. За МХИ също ги пишат че са с някаква форма.
Мисля че се вдига допълнително площта и се променя въздушният поток през ламелите за по-добър топлообмен. Но като недостатък се почиствали по-трудно.
Като увелича снимката,каточе ли наистина са леко накъдрени.
Само там където минават тръбите е, а между тръбите са прави.
Сега се загледах в снимките на топлообменнците.... на Самсунга общо двата са 24мм ли?
Да на двата общо е 24-25 мм,и медните тръби са по тънки.Доколкото гледах и при стария Tswf е така.Но това ми беше бюджетния Самсунг, навремето струваше 700 лв.И пак е със Етрв,900в компресор и 900 гр фреон и 5 кв на отопление, тежи 33 кг.Другите ми двата които бяха и много по скъпи,са топ моделите,при тях предполагам че са два дебели топлобменника,понеже имат по 1200 гр фреон,и 1200 в компресори,тежат по 35,5 кг и вътрешните,половината пита е с трети ред и са по 12 кг.
Не знам кой TSWF си гледал,но на моя са си нормални два броя.![]()
Този пост е редактиран от HiDefinition; 17-07-26 в 14:17.
Така като гледам, явно съм се заблудил от снимката която съм гледал.Мене стария Tswf много ми харесва,особенно вътрешното ,дето си кълчи навсякъде клапата,и ако го имаше още,щях да взема него вероятно,но новия ми е грозен.Също така ми харесва първия Tcl Fresch in,със сивото вътрешно тяло ,дето си върти клапата като на първия Tswf,и е със двуредово външно и еев.Даже леко съжалявам,че не взех един такъв,беше ми изпаднал на 1000 лв,с леко чукнато външно тяло.Но така или иначе,и първия Fresch in и Tswf,не са като за моята относително топла,вътрешна 12,8 кв.спалня.На нея повече от 300в,при минусови температури и около 200 при 5-7 гр не и трябват,иначе ще е постоянен он-оф.
Този пост е редактиран от ^Rokera^; 17-07-26 в 13:41.
Клапата е най големия минус за мен в този модел. Това мятане навсякъде е съпроводено и с звуци от време на време. Но тъй като го осраха,за сега Лунния камък е алтернативата. Въпреки,че ако се скапе моя,не знам дали ще се справя с 35кв.
Определено не бих разчитал,на Frama за отопление на 35 кв,и по сериозни ниски температури. Мисля че,макса, ще му е около 25 кв.Интересно,че вътрешното е с голям топлообменник и дебит,мисля го дават към 720 кубика,и са реални,като сравнявам със Самсунга ми,за разлика от повечето хилави 12 ки,които са с по 550 кубика,като Eawf примерно.Но пък външното ми изглежда слабичко,затова му и дават само 4,5 кв.