Страница 6 от 17 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 242
Like Tree17Одобрявам

FRAM MOONSTONE ACF-MS12WIFI-GD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Отговор: FRAM MOONSTONE ACF-MS12WIFI-GD

Тя и старата ми Мидея беше с външно 37кг и фреон 1300гр и до там. Рокер Самсунгите ти са с Р410а за това имат толко фреон,няма как да ги сравняваш с р32

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    Тя и старата ми Мидея беше с външно 37кг и фреон 1300гр и до там. Рокер Самсунгите ти са с Р410а за това имат толко фреон,няма как да ги сравняваш с р32
    Е,да това е ясно ,че на R32 машините са с по малко фреон.Новия топ модел на Самсунга е 30 кг,и със 1 кг фреон и му дават да отдава 7,2 кв.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

На този клип се вижда как се променя PF на Фуджицу с еднороторен компресор на gmcc, но е на 100v
    https://www.youtube.com/watch?v=TUtLSI1TY8c

5. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Още малко наблюдение,при задание 24 гр на отопление,изключва при показание от около 27,5 на неговия дисплей,като реално на 3м от него и 60 см от земята е 25,8.Ще видим как ще е като застудее.Доста икономични вентилатори,при първа степен на вътрешния плюс външния вентилатор,общата им консумация е 24в.Примерно на Фейрито ми 18,само вътрешния е 50 в.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

А ламелите на външния топлообменник изправени ли са, ако си ги заглеждал

7. Member
    Тук е от
    Mar 2011

По скоро са прави,защо какъв е другия вариант.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

На старото ми МЕ са прави, но на новото са нагънати. За МХИ също ги пишат че са с някаква форма.
    Мисля че се вдига допълнително площта и се променя въздушният поток през ламелите за по-добър топлообмен. Но като недостатък се почиствали по-трудно.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Като увелича снимката,каточе ли наистина са леко накъдрени.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Само там където минават тръбите е, а между тръбите са прави.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Сега се загледах в снимките на топлообменнците.... на Самсунга общо двата са 24мм ли?

13. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Да на двата общо е 24-25 мм,и медните тръби са по тънки.Доколкото гледах и при стария Tswf е така.Но това ми беше бюджетния Самсунг, навремето струваше 700 лв.И пак е със Етрв,900в компресор и 900 гр фреон и 5 кв на отопление, тежи 33 кг.Другите ми двата които бяха и много по скъпи,са топ моделите,при тях предполагам че са два дебели топлобменника,понеже имат по 1200 гр фреон,и 1200 в компресори,тежат по 35,5 кг и вътрешните,половината пита е с трети ред и са по 12 кг.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Не знам кой TSWF си гледал,но на моя са си нормални два броя.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от HiDefinition; 17-07-26 в 14:17.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Така като гледам, явно съм се заблудил от снимката която съм гледал.Мене стария Tswf много ми харесва,особенно вътрешното ,дето си кълчи навсякъде клапата,и ако го имаше още,щях да взема него вероятно,но новия ми е грозен.Също така ми харесва първия Tcl Fresch in,със сивото вътрешно тяло ,дето си върти клапата като на първия Tswf,и е със двуредово външно и еев.Даже леко съжалявам,че не взех един такъв,беше ми изпаднал на 1000 лв,с леко чукнато външно тяло.Но така или иначе,и първия Fresch in и Tswf,не са като за моята относително топла,вътрешна 12,8 кв.спалня.На нея повече от 300в,при минусови температури и около 200 при 5-7 гр не и трябват,иначе ще е постоянен он-оф.
    Този пост е редактиран от ^Rokera^; 17-07-26 в 13:41.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Клапата е най големия минус за мен в този модел. Това мятане навсякъде е съпроводено и с звуци от време на време. Но тъй като го осраха,за сега Лунния камък е алтернативата. Въпреки,че ако се скапе моя,не знам дали ще се справя с 35кв.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Определено не бих разчитал,на Frama за отопление на 35 кв,и по сериозни ниски температури. Мисля че,макса, ще му е около 25 кв.Интересно,че вътрешното е с голям топлообменник и дебит,мисля го дават към 720 кубика,и са реални,като сравнявам със Самсунга ми,за разлика от повечето хилави 12 ки,които са с по 550 кубика,като Eawf примерно.Но пък външното ми изглежда слабичко,затова му и дават само 4,5 кв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 17 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе