Страница 7 от 17 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 242
Like Tree17Одобрявам

FRAM MOONSTONE ACF-MS12WIFI-GD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Отговор: FRAM MOONSTONE ACF-MS12WIFI-GD

Според топлозагубите, а не според квадратите...
    На -10гр би трябвало да може да отдаде едни 2-2,5kw, но трябва да няма и много дефрости...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Минимум 3,ще отдаде при минус 10.Иначе днес си показа зъбите,при външна 35 и вътрешна 26,8 се развъртя на 67hz и 1050в.На минимум,майче не е много ефективен, пр външна 35 и задание 24,със консумация от 90-100в и 50% турбина,темп.на питата е 18.5/19 гр.Но пък си поддържа 24 гр реално в стаята.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Може и към 3kw, но нали няма да е на максимална турбина, а и температурата около вътрешното тяло е често висока, та малко по-консервативно. Ако тръгне да работи към максимума също ще падне ефективността.
    Този пост е редактиран от casal; 17-07-26 в 20:24.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Той за отдаването,може и да ги отдаде. Въпроса е като трябва да работи денонощно с 600-700 вата колко ще бъде ефективен и колко бързо ще се обледенява...

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

На 600-700w по-скоро ще работи в най-ефективния регион за компресора, а заскрежаването си зависи и от влажността. Ще експериментирате със съпротивления за оптимална работа

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

роторните компресори не са ефективни при ниски обороти ( изключение тук е Суинга на Дайкин ) ,Саньото ми официално има КОП 2 на минимум ( 150 вата ,отдава 300 ) и КОП 5.64 на номинал .. но комфорта който създава като няма он-офф си заслужава .. ако искаш по висока ефективност винаги можеш да му вдигнеш минималните херци на 15 примерно

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Накарах ИИ да ми направи графика за ефективността на еднороторен компресор. За достоверност на информацията се обръщайте към него....
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Alexi одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Това май не сме го коментирали,при ниските минимуми

Ако навън е много студено (под -5°C или -10°C), а климатикът е преоразмерен за стаята и постоянно крета на минимум (180W), маслото става твърде гъсто. В такива условия еднороторният компресор има по-големи вибрации на ниски обороти, което натоварва механичните връзки. Затова през зимата е по-добре климатикът да работи на малко по-високи херци (например над 30 Hz).

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то маслото да не е 15 на 40 че да става по гъсто .. съвсем нормално си бачкат всичките ми клими под 200 вата на -5 ако има условия

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: FRAM MOONSTONE ACF-MS12WIFI-GD

По скоро маслото се разнася по системата и при ниска скорост не може да се връща добре, затова Мидея си вдига минимума отвреме на време за няколко минути, при дайкина ми например и под -10 е работил на 130 вата, но го бях оставил колкото дане изтива вилата прекалено много, естествено много малко топли с тия ватове. Там си връща маслото с контролния дефрост на 3 часа. Панасоника който имам с дни е работил на 180 вата като незнам колко хз са това сигурно към 15-16 без дефрост и без да качва ватове на минус температура и нищо му няма на компресора вече 10 години

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

И все пак това се отнася само за компресора, а ефективността на системата като цяло е друго нещо. Даже като гледам тестовете на практика се получава обратното - често вадят COP около 6 близо до минимума при 7гр външна температура. Предполагам че като се намесят топлообменници, вентилатори, eev ако го има, фактор на мощността и т.н., се променя картинката. Двойнороторният се води че има малко предимство при ниските и високите обороти - 5-15%.
    Този пост е редактиран от casal; 18-07-26 в 11:51.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

топлообменнците се явяват огромни спрямо дебита на компресора на минимум ,и това вдига пък ефективността

16. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Отговор: Re: FRAM MOONSTONE ACF-MS12WIFI-GD

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    По скоро маслото се разнася по системата и при ниска скорост не може да се връща добре, затова Мидея си вдига минимума отвреме на време за няколко минути, при дайкина ми например и под -10 е работил на 130 вата, но го бях оставил колкото дане изтива вилата прекалено много, естествено много малко топли с тия ватове. Там си връща маслото с контролния дефрост на 3 часа. Панасоника който имам с дни е работил на 180 вата като незнам колко хз са това сигурно към 15-16 без дефрост и без да качва ватове на минус температура и нищо му няма на компресора вече 10 години
    Точно това е,все пак при ниски херци темепературата в компресора не е висока,маслото се охлажда във външния топлообменник и се сгъстява. Поради тази причина прозиводителите се застраховат с контролни вдигания на минимум и дефрости.
    П.п. тия Панасоници не си ли изкарахваха трудно гаранцията от 5г?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Взех един инфрачервен термометър, че ми трябваше да измеря нещо по компютъра и рекох да измеря на изхода на AY-то или по-скоро вътре под турбината. 35гр външна, 25гр вътрешна, 145w - 14,5гр.
    Брат ми има един Z25VKE, мисля от 2019г и още си работи. Гледам че външното го пишат с 2 реда с обща дебелина над 36мм и тегло 31кг. Ако не се лъжа струваше 1450лв.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Взех един инфрачервен термометър, че ми трябваше да измеря нещо по компютъра и рекох да измеря на изхода на AY-то или по-скоро вътре под турбината. 35гр външна, 25гр вътрешна, 145w - 14,5гр.
    Брат ми има един Z25VKE, мисля от 2019г и още си работи. Гледам че външното го пишат с 2 реда с обща дебелина над 36мм и тегло 31кг. Ако не се лъжа струваше 1450лв.

А при каква скорост на турбината,че и това има значение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 17 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе