Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 166
Like Tree18Одобрявам

Ariston Kyris Net 35

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Ariston Kyris Net 35

Що се отнася до климатиците и компресорите когато производителя ти напише Hz или RPS не трябва нищо да пресмяташ те са едно към едно. Използвай малко и естествения си интелект. Ако трябваше да се пресмята щеше да се получи че различните компресори въртят с много различени диапазони на оборотите и тук трябваше да ти светне лампата че няма причина да е така. Освен това много от чекерите за дигностика показват оборотите в Hz представяш ли как бай Иван ще запретне ръкави да разглоби машината да види какъв е компресора че да си сметне след това колко са реалните обороти.
    Моля те спри да засираш всички теми с дълги постове от ИИ, който има желание може да си го пита сам но няма нужда с неговите творения да се пълни форума.
    Aleksandars и HiDefinition харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Поредният специалист с неустоимо желание да се включи. Точно че си използвам и сивото вещество, когато се допитвам до ИИ и не разчитам на 100% на него, и затова дадох линк към реална статия. А това дето си го написал без ИИ, че едва ли не само двойнороторните компресори на ЛГ имат само една входяща тръба, към кои човешки бисери ще го сложим? И след като имаш нещо против дълги ИИ постове, е редно да го кажеш и на други хора от този форум, иначе те слагам в една определена група хора.

Ок, да приемем че аз все още търся някой да ми обясни как точно стоят нещата по този въпрос - ако искаш да кача няколко снимки на различни компресори и ти да ми обясниш по етикетите им на какви обороти работят, и защо написаните честоти не отговарят на твоята логика? И да докажеш всичко това като специалист, а не като бай Иван...

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Ariston Kyris Net 35

Casal имай малко уважение, защото много малко хора пишат които са от много години в този форум. Постоянно се появява някой, който има 1-2 нови климатика и си мисли че разбира всичко вече.
    Сега се загледах в сервизното на oasis pro+ , там си има дадено таблица за сервизното меню с намаляне на херците на компресора така че почти сигурно ще работи и тук на ariston, защото са еднакви, дори в програмата на Мидея го намира модела с препратка към oasis pro+

Една снимка на вътрешното тяло,Screenshot_2026-08-21-14-59-55-306_com.google.android.youtube.jpg почти цялото е 4 реда дълго 67см за справка на перфера Дайкин е 63см топлообемника 2.5 реда за 7цата и 9 ката мисля
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 21-08-26 в 15:04.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ще се набие с прах и няма изчистване ,друго си е да е 2 реда

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Аз уважението го имам, когато видя такова към мен, а на bobivg не му е за първи път да не показва нужното уважение.
    Иначе ако нещо ви дразня и смятате, че не допринасям с нищо, не е проблем да прекратя влизането във форума.

7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Казаха ти и преди мен, че са едно и също ама ти продължаваш с глупостите надъхан от ИИ.
    Много отдавна съм качвал характеристики на компресора в единения ми климатик и клип при минимални обороти направен с чекер за диагностика. По каталог компресора е 10RPS на кличето от диагностиката при минимално натоварване показва 10Hz на графиката.
    Тоя чекер е за много различни машини от битови до VRF каква ще ползата от него ако трябва да преобразуваш ръчно в зависимост от всеки компресор за да разбереш натоварен ли е много или малко?
    Сега в офиса имаме две термопомпи на различни производители едната показва оборотите в RPS друга в Hz да ти на направя ли клипче да видим какво ще измъдрите с ИИ?
    Повярвай ми опитвам се да не коментирам твои постове, защото виждам, че липсва ЕИ.
    Alexi, dodo_pv и Aleksandars харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Хаха, ти си коментирай, хем да видим колко знаеш и колко ти е възпитанието - аз мисля че ти липсва последното.
    Та относно компресорите - ами ако и двете твърдения са верни, какво правим тогава? А това че някой се занимава с това и е натрупал хиляди постове тук, не го прави по-знаещ от други - срещат се колкото искаш примери.
    Този компресор как ще го разтълкуваш с твоята едностранна логика? В крайна сметка, според мен става въпрос за две различни неща, които използват една единица, това може да доведе до объркване и затова се изписва като RPS в сервизните. А като каже някой, че работи на толкова Hz - не значи нищо конкретно.

Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Re: Ariston Kyris Net 35

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Casal имай малко уважение, защото много малко хора пишат които са от много години в този форум. Постоянно се появява някой, който има 1-2 нови климатика и си мисли че разбира всичко вече.
    Сега се загледах в сервизното на oasis pro+ , там си има дадено таблица за сервизното меню с намаляне на херците на компресора така че почти сигурно ще работи и тук на ariston, защото са еднакви, дори в програмата на Мидея го намира модела с препратка към oasis pro+
    Чудехде

Една снимка на вътрешното тяло, почти цялото е 4 реда дълго 67см за справка на перфера Дайкин е 63см топлообемника 2.5 реда за 7цата и 9 ката мисля
    Чудех се защо ползват 2 диаметра тръби на вътрешното и сега като видях снимката ми стана ясно.
    settor одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Може да ми помислите въпроса за глупав (аз все пак съм лаик), но това относително сложно инженерно решение, не е ли свръх чувствително към вакуумиране, защото ако правилно си го обяснявам, газовата фаза влиза през по-дебелите тръби, преминава първо в газо-течна и по пътя би следвало да стане течна, като налягането прогресивно спада и точно поради тази причина, запазва скорост при прехода от дебела към тънка, ако обаче остане въздух, той няма да успее да мине в течна фаза и може да се получи свръхналягане или най-малкото забавено движение на фреона, което да доведе до осезаемо влошени показатели?
    Пак казвам, извинявам се ако съм написал глупост, но въпроса ме интересува, не само от гледна точка на вакуумирането, а и от гледна точка на това, дали при пропуск, не може да се създаде свръхналягане и да пробие вътр тяло, което да увеличи риска от пожар в помещението.
    Благодаря ви!

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

нищо сложно няма ,просто един добре направен топлообменник .. Дайкин от близкото минало имаха на 5 и частични 6 реда мисля ,при Уруру за Япония .. актуалния модел за Европа е с 4 реда като на Оазиса

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Това с по-тънките тръби си го обяснявам, че ги използват за да добавят повече площ/редове и в същото време да се запази сравнително компактно тялото. При MHI ZT, мисля че също се споменаваше, че са преминали към по-тънки тръби, така са добавили повече редове и са повишили ефективността.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Аз пак казвам, мисля разбирам идеята за по-дебели тръби при газовата фаза и по-тънки при течната още във вътрешния топообменник, при по-високи сгради водоснабдяването върви по подобен начин по вертикала, за запазване на налягането от дебело към тънко, тук предполагам идеята е същата, като по този начин сигурно имат по-висока скорост на хл. агент и за това са заболи толкова голям компресор, възможно е и дебитите по тази причина да са по-ниски при 9 и 12. Въпроса е, нали фреона от газова даза минава в течна и намалява обема си, ако обаче има въздух в с-мата, той не може да мине в течна фаза и ще задържи много високо налягане, което може да доведе до спукване, а Р32 нали е запалим. Това ми е притеснението.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

eddy, в самия топлообменник тръбите по принцип са един диаметър, а в този случай използват хибриден вариант. Те са го измислили, няма нужда от притеснения, само да не ти се падне някой със спукани тръби

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

По-големият диаметър на тръбиге означава запазване на ефективността на топлообменника за по-дълго време. Причината е влошаването на контакта с времето между медта и алуминия от натрупващиге се соли между тях.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Еди налягането по всички тръби и дебели и тънки е едно и също ,все пак са свързани .. не са така нещата както ги мислиш не си чукай главата някой го е сметнал преди тебе .. отделно на отопление е едно ,на охлаждане друго

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с Ariston B450L
    От hristo17 във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 11-01-15, 21:12
  2. Проблем с хладилник Ariston
    От Стани във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 31-07-13, 20:12
  3. Амортисьор за Ariston AVLX 88
    От Lucky Luciano във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Последно: 30-09-10, 13:29
  4. Ariston Aqualtis
    От sunshine0 във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 27-01-10, 22:19
  5. ariston al88x
    От stel69 във форум Бяла техника
    Последно: 26-05-09, 21:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе