Страница 43 от 50 ПърваПърва ... 334142434445 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 746
Like Tree53Одобрявам

Фотоволтаици (Слънчеви Панели) Подгряване на вода.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2018

Отговор: Фотоволтаици (Слънчеви Панели) Подгряване на вода.

Ами освен да си изтриеш поста не виждам друго какво можеш да направиш щото няма от къде да ми покажеш тия ужасни цени на тока за които твърдиш. А по отношение на т.нар. спор искам да отбележа че това не е спор но много пъти съм казвал че българина не разбира обективната реалност правилно. Спори се за нещо което е абстрактно и трудно доказуемо и всеки участник има своя теза която трябва вербално да защити при обективна липса на доказателства обикновено това става в науката. Обикновения човек особено в 21 век трудно може класически да спори ето нашите взаимоотношения които ти разбираш като спор приключиха защото ти няма от къде да намериш подобни цифри защото сега всеки може да намери информация по повечето въпроси които терзаят обикновения човек.А аз съм прав щото не съм роден вчера и наблюдавам процесите по въпроса съм писал още преди 3-4 години в същия смисъл и тогава имаше хора като теб които казваха видите ли тока щял да поскъпне да ама не.Ако искаш мога да ти дам линк да прочетеш.

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от PPP1 Виж публикацията
    А аз съм прав щото не съм роден вчера и наблюдавам процесите по въпроса съм писал още преди 3-4 години в същия смисъл и тогава имаше хора като теб които казваха видите ли тока щял да поскъпне да ама не.Ако искаш мога да ти дам линк да прочетеш.
    Ти може да си прав, щот не си седнал, може да си наблюдавал управлението на Батя си Б., дето смяташе, че ще е до живот, ма нещата вече много бързо се изменят. Идва служебно правителство за няколко месеца, прокарва важни закони, дето Бат ти Б. не смее, за да не го свалят, а служебното не го е страх, щот утре ги няма. После идва следващо, следващо и нишката се къса, докато се усетиш. Тъй че, както ти казаха - недей да лежиш на тая кълка
    pip00 одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    May 2018

Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Ти може да си прав, щот не си седнал, може да си наблюдавал управлението на Батя си Б., дето смяташе, че ще е до живот, ма нещата вече много бързо се изменят. Идва служебно правителство за няколко месеца, прокарва важни закони, дето Бат ти Б. не смее, за да не го свалят, а служебното не го е страх, щот утре ги няма. После идва следващо, следващо и нишката се къса, докато се усетиш. Тъй че, както ти казаха - недей да лежиш на тая кълка
    Че ние лежим на тая кълка без да я сменяме от 1944г. не ми е ясно как не сте го проумели. Ти явно си някой младеж дето само чете фейсбука в началото на 90-те тока беше около 10ст киловата сега след 33 години е 20ст я сега ми кажи кой на коя кълка лежи.Ето ти статистика в близките 12 години на зад https://www.nsi.bg/bg/content/11502/...82%D0%B5%D0%BB
    Този пост е редактиран от PPP1; 19-01-23 в 20:06.

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Влез в час моля ти се - ние говорим за прогнози, пък ти почваш да спориш и за доводи ни изкарваш статистика!

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Стига с това увеличение на тока, че ще вдигнете още цените на панелите, пък може и да свършат.
    Нали помните кво стана с бензина, като едни пуснаха слуха у фейса.

7. Member
    Тук е от
    May 2018

Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Влез в час моля ти се - ние говорим за прогнози, пък ти почваш да спориш и за доводи ни изкарваш статистика!
    Нормално изказване за хора които не са се занимавали с планиране ти бъркаш прогнозирането с фантазии но както и да е.

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Нямам нищо против да бъркам - а дано, ама надали!

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Нормално изказване за хора които не са се занимавали с планиране ти бъркаш прогнозирането с фантазии но както и да е.
    В прогнозите ти влизат ли поетите договорки с ЕС за намаляване на вредни емисии, за закриване на мръсни централи, за минаване на борсови цени, плановете за нови реактори, нови доставчици на ядрено гориво, предстоящи плащания за отработеното гориво и тн. и тн.
    Това, че никой не смееше да разбута кошера и чакаше някой да му свърши работата не може да е базата ти за прогнози.
    Цената ще скочи. Няма да е от днес за утре 2-3 пъти. Първо ще почнат с малко, после ще ни изкарат на борсови цени с компенсации за всички, постепенно ще ги намалят като размер и накрая ще останат само за нуждаещи се.
    Нямам представа кога ще стане, но ще стане.
    Тук дори изключвам риска от некадърна дългосрочна политика в енергетиката, която да доведе до там да внасяме ток и съвсем да скочи цената.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

за триене

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Тук дори изключвам риска от некадърна дългосрочна политика в енергетиката, която да доведе до там да внасяме ток и съвсем да скочи цената.
    Не трябва да се изключва това, което всички спецове прогнозират заради закъснялата смяна на старите реактори

13. Member
    Тук е от
    May 2018

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    В прогнозите ти влизат ли поетите договорки с ЕС за намаляване на вредни емисии, за закриване на мръсни централи, за минаване на борсови цени, плановете за нови реактори, нови доставчици на ядрено гориво, предстоящи плащания за отработеното гориво и тн. и тн.
    Това, че никой не смееше да разбута кошера и чакаше някой да му свърши работата не може да е базата ти за прогнози.
    Цената ще скочи. Няма да е от днес за утре 2-3 пъти. Първо ще почнат с малко, после ще ни изкарат на борсови цени с компенсации за всички, постепенно ще ги намалят като размер и накрая ще останат само за нуждаещи се.
    Нямам представа кога ще стане, но ще стане.
    Вие хал хабер си нямате от нищо явно но това е нормално затова държавата е на такъв хал. Вие си нямате представа от държавно управление и политика и от нищо. Първо Бълкгария е на път да се откаже от около 10 милиарда лева щото не искаме изобщо да закриваме въглищните централи а ти ми говориш за емисии кви емисии кви пет лева къв въглероден диоксид. Второ ние имаме атомен реактор на части ние сме единствената държава в нашата галактика която има подобно нещо и знаете ли защо е това защото едни експерти подобни на вас дет са вика форумни експерти бяха казали че видите ли аеца щял да произвежда тока на 80лв мегавата и това щяло да е прекалено скъпо което е смешно по принцип и 12 години по късно смятам дори и на вас ви е ясно това глупаво становище.Вие не разбирате че в България се живее фалшиво и многопластово вие си нямате идея изобщо за живота слушате некакви глупсоти говорите си помежду си некакви небивалици и изобщо сте откъснати от света кой ще плаща скъп ток никой.Това е като глупавите полемики за закона за движение видите ли като увеличим глобите и хората няма да умират и да катастрофират пак го правят обаче не ги плащат файда никаква.Вие застъпвате абсолютно фантастични тези които нямат нищо общо с действителността.Абсолютно нищо няма да стане лошото е че повечето хора мислят като вас и България може би няма да се оправи изобщо.
    Този пост е редактиран от PPP1; 20-01-23 в 16:07.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Ти си същия като тези, за които набелязваш останалите. Не се ли сещаш, че някой може да те контрира с подобно твърдение на ниво като твоето, че пък именно заради такива като теб - разбирачи от всичко, на които все някой друг им е виновен, сме в това положение? Не ми отговаряй. Въпросът беше риторичен.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Вие хал хабер си нямате от нищо явно но това е нормално затова държавата е на такъв хал. Вие си нямате представа от държавно управление и политика и от нищо. Първо Бълкгария е на път да се откаже от около 10 милиарда лева щото не искаме изобщо да закриваме въглищните централи а ти ми говориш за емисии кви емисии кви пет лева къв въглероден диоксид. Второ ние имаме атомен реактор на части ние сме единствената държава в нашата галактика която има подобно нещо и знаете ли защо е това защото едни експерти подобни на вас дет са вика форумни експерти бяха казали че видите ли аеца щял да произвежда тока на 80лв мегавата и това щяло да е прекалено скъпо което е смешно по принцип и 12 години по късно смятам дори и на вас ви е ясно това глупаво становище.Вие не разбирате че в България се живее фалшиво и многопластово вие си нямате идея изобщо за живота слушате некакви глупсоти говорите си помежду си некакви небивалици и изобщо сте откъснати от света кой ще плаща скъп ток никой.Това е като глупавите полемики за закона за движение видите ли като увеличим глобите и хората няма да умират и да катастрофират пак го правят обаче не ги плащат файда никаква.Вие застъпвате абсолютно фантастични тези които нямат нищо общо с действителността.Абсолютно нищо няма да стане лошото е че повечето хора мислят като вас и България може би няма да се оправи изобщо.
    Мислех да напиша един пространствен отговор, включващ икономическа обосновка на ядрени централи, свързаните с това геополитически особености, да цитирам статистика за беледробните заболявания и разходите, които правим за тях и тн, но се сетих, че вече има една затворена тема, в която сме обсъждали същите неща и няма нужда да цапаме още и тази.
    Само ще те попитам нещо. Покажи ми една страна , която вече се е "оправила" и тока струва 20 стотинки.

17. Member
    Тук е от
    May 2018

[QUOTE=lazarus18;1049913]Мислех да напиша един пространствен отговор, включващ икономическа обосновка на ядрени централи, свързаните с това геополитически особености, да цитирам статистика за беледробните заболявания и разходите, които правим за тях и тн, но се сетих, че вече има една затворена тема, в която сме обсъждали същите неща и няма нужда да цапаме още и тази.
    Само ще те попитам нещо. Покажи ми една страна , която вече се е "оправила" и тока струва 20 стотинки.[/QUOT
    Казах ви вече но ще поентя последно вие не знаете къде се намирате но по случайност в твоя въпрос се съдържа отговора и това което не искаш да разбереш. Аз обяснявам че в България няма как тока да стигне нивата на западните държави защото живеем във фалшива реалност и политиците го знаят а вие ми твърдите обратното. Вие твърдите че в това блато дето се намираме т.е. не сме се оправили ще плащаме ток като чичо ханс в германия няма как да стане това вие не разбирате колко хора в България мизерстват с мизерия пари не се печелят затова ви говорих по горе че няма просто как да се увеличи тока за разлика от газа защото това е тънката червена линия която не може и няма да се пресече.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

То точно от тънки /те са си направо дебели/ ЧЕРВЕНИ линии още драпаме и изоставаме.
    Какъв е проблема хората, които мизерстват да получават нужните компенсации?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 50 ПърваПърва ... 334142434445 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. финален избор на ТП, конвертори, бойлер и слънчеви панели
    От Dimitar Nikolov във форум Други начини за отопление
    Отговори: 13
    Последно: 02-06-22, 07:39
  2. Предварително подгряване на вода
    От MishelNikolov във форум Отопление
    Отговори: 7
    Последно: 12-02-22, 22:05
  3. Слънчеви панели за ток за къща.
    От krasimir77 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 62
    Последно: 23-11-20, 13:25
  4. варианти за монтаж на слънчеви панели
    От ba4_dido във форум Други начини за отопление
    Отговори: 15
    Последно: 11-05-13, 19:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе