Страница 19 от 21 ПърваПърва ... 91718192021 ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 312
Like Tree37Одобрявам

Термопомпа вода-вода и вода-въздух

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Термопомпа вода-вода и вода-въздух

Да бе, ама искам да го видя made in България и как работи в режим отопление.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Made in BG - честно казано, са малко колегите, които могат да го изпълнят свястно. А и при вода - вода машините, има доста въпросителни с качеството и количеството на сондажната вода. Масово, се забравя и регулацията на кондензацията и защитите, при което клиента им става "абонат".
    Mega одобрява това.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Аз само като видях няколко снимки и ми стана ясно какво и как изпълняват.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Аз само като видях няколко снимки и ми стана ясно какво и как изпълняват.
    Ти да видиш на титаните от ГЕО Ток, направо ще ти спре тока
    Имах един познат, сложил тяхна машина на един хотел в София, накрая и пари им даваше да дойдат да си я оправят, но те хората като си знаят стоката не искат.
    Накрая едни дружки му я оправиха, като ползваха един от четирите компресора и всичко останало направиха на ново

6. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Да, то няма какво друго да се случи

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Геоток са драма ... но изненадващо за геосолар лошо не съм чул ...

8.  

9. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от cooler Виж публикацията
    ... но изненадващо за геосолар лошо не съм чул ...
    Аз видях тук няколко поста на БигБоса им г-н Коликовски (от пост #119 нататък), както и на ваши реплики към него, но в крайна сметка всички като че ли се държахте разумно - явно си разбира работата човека... Пък и дано да прави свястни ТП...

10. Тук е от
    Oct 2015
    Живее в
    Пловдив

До колкото знам Геоток много много , не правят свястни ТП... ама може би греша ... лично мое мнение, а за Геосолар определено само позивитни отзиви съм чувала.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Здравейте, ще питам в тази тема, защото става дума за производителност на ТП инсталация.
    Може ли, на базата на долната графика, да се правят точни изводи за дебит през отоплителен кръг? Идеята е да се избегне скъп топломер, а вместо него, чрез измерване на налягането след помпата да се засече с достатъчна точност дебит?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ами всъщност не защото незнаеш реалните хидравлични съпротивления на твоята инсталация... а и как ще мериш темепратурната разлика така че да трупаш база данни?

13. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Може да стане, ама няма да е много по-евтино от топломер... Пък и топломерът, ако е импулсен може наистина да се правят истински сравнения и бази данни.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Точно затова ми е интересно да порасъждаваме - хидравличните съпротивления в крайна сметка се изразяват в повишаване на налягането след помпата. Същото е и ако има статичен напор от воден стълб. Въпросът е дали тази таблица е валидна и в двата случая.

А цената на един манометър е различна от тази на калибриран топломер. Но пък имам еталонни манометри на разположение.

После, ако няма промяна в хиравличните съпротивления, може да се приеме дебитът за константа и да се следят само температурите.

Не става дума за отчитане на енергия, а просто за следене на топлопроизводителността при разни експерименти по ТП.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Вече имам диференциално налягане и съответно дебит по горната таблица. Следователно имам и данни за мощност и СОР на ТП според формулата Q=m*Ср*(Т1-Т2).
    Веднага възниква въпросът обаче, по тази формула ли изчислява и топломерът? Мисля, че трябва да има по-сложен алгоритъм, защото по времето, докато системата се темперира, разликата в температурата вход/изход на отоплителните кръгове става голяма, като и СОР-а скача до нереално високи стойности? След темпериране на системата стойностите са съвсем приемливи.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Да, по подобна формула работи, но има и коефициент заради промяната на специфичния топлинен капацитет и плътността на водата при различноте температури.

Нормално е при огромни делти да имаш висока ефективност. Не е нещо, което е неочаквано. Толкова ли нямаш един водомер да го закачиш и нещо да записва температура?

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Мисля, че може да се вярва на таблица с данни от производителя на помпата. Освен това става дума за кръгове на подово с дължина по 100м. и обезвъздушаването им е трудно, затова не ми се ще да източвам пак за да слагам водомер. Не знам коя делта ще е огромна за подово, но при мен стига до 5-6 гр. Термометрите ми са с токови 4-20мА изходи и винаги мога да им спретна следене, ако искам да отчитам енергия. Засега смятам само мощност от любопитство.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 21 ПърваПърва ... 91718192021 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Термопомпа Въздух-Вода
    От Electric във форум Други начини за отопление
    Отговори: 608
    Последно: 21-10-24, 18:53
  2. Продавам една нова термопомпа въздух вода
    От Tony06 във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 16-01-12, 23:26
  3. Преработка на климатик в ТП вода-вода. Въпроси.
    От ivan_v във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 21
    Последно: 06-07-11, 17:42
  4. Термопомпа " въздух - вода"
    От Смехурко във форум Други начини за отопление
    Отговори: 5
    Последно: 29-12-09, 15:26
  5. Преработка на Daikin FTYN60 в термопомпа въздух/вода
    От vanko68 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-09, 18:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе